11+1 άλμπουμ για «βουτιές» στις θάλασσες της pop

Περίληψη: «Αν δεν μπορώ να είμαι τολμηρή στη δουλειά μου ή τον τρόπο ζωής μου, τότε...

«Αν δεν μπορώ να είμαι τολμηρή στη δουλειά μου ή τον τρόπο ζωής μου, τότε ποιο το νόημα να ζω;», είχε αναρωτηθεί κάποτε δημόσια η Madonna. Η τόλμη είναι ένα από τα βασικά συστατικά της pop μουσικής – και η ιστορία έχει δείξει ότι τις περισσότερες φορές επιβραβεύεται. Πάνω απ’ όλα, όμως, ο κύριος σκοπός της pop είναι να μας διασκεδάσει. Να μας φέρει κοντά και να λειτουργήσει σαν ένας άτυπος πυρήνας, γύρω από τον οποίο θα περιστρέψουμε τη χαρά και τη λύπη μας. Κάθε που μπαίνει το καλοκαίρι, ακόμα και ο πιο σοβαροί, οι πιο ξενέρωτοι, παραδίνονται σε ένα ποπ ρεφρέν. Γι' αυτό κι εμείς (χωρίς να υπονοούμε ότι ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία!) σου συγκεντρώσαμε εδώ μια λίστα από pop albums για τις ζεστές μέρες που έρχονται!

Ξεκινάμε λοιπόν από τη Madonna, την τολμηρή Βασίλισσα της pop. Το Like a Prayer (1989) σηματοδοτεί την πρώτη στιγμή ωριμότητας στην καριέρα της, ενώ το Ray of Light του 1998 αναδύει ακόμα μια αίσθηση περιπέτειας, μπλέκοντας διαφορετικά είδη μουσικής όπως electronica, dance, ambient και trip hop. Στα Public μπορείτε να το βρείτε σε βινύλιο, για να απολαύσετε ένα από τα πιο εμβληματικά pop albums των 90’s σε όλο του το μεγαλείο!Tην ίδια χρονιά με το Ray of Light, κυκλοφόρησε και το Moon Safari των Air, ένα αριστούργημα ηλεκτρονικής μουσικής με μελωδικά ποπ κομμάτια που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία («Sexy boy» και «Kelly watch the stars» τα πιο χαρακτηριστικά). Όσο για το Discovery, το άλμπουμ που σύστησε στο ευρύ κοινό του Daft Punk, μια ακρόαση του smash hit «One more time» αρκεί για να επιστρέψουμε νοερά στις αρχές του 2000. Τα «Aerodynamic» και «Harder, better, faster, stronger» είναι επίσης κομματάρες, σε έναν δίσκο που απέδειξε ότι το mainstream μπορεί να γίνει εξόχως συναρπαστικό.

Aν αναζητάτε τον δίσκο που όρισε τη γενιά των emo, μην ψάξετε πολύ και κουραστείτε: Το Three Cheers for Sweet Revenge των Μy Chemical Romance (2005) μπορεί να μην επαινέθηκε από τους κριτικούς της εποχής, αλλά σημάδεψε εκατομμύρια εφήβους, εξ ου και αναγνωρίζεται σήμερα ως ένα σημαντικό άλμπουμ.Τέλος, στα πιο πρόσφατα χρόνια, η pop μουσική δεν σταμάτησε να εξελίσσεται. Το La Pasion της Luz Casal, το Unorthodox Jukebox του Bruno Mars, το Electra Heart της «δικής μας» Marina and the Diamonds, το Χ του Ed Sheeran, τα Vessel και Blurryface των Twenty One Pilots και το Cry Baby της Melanie Martinez, είναι όλα άλμπουμ που αξίζει να έχεις στη δισκοθήκη σου.Καλές ακροάσεις λοιπόν – και καλές βουτιές στις θάλασσες της pop!