5+1 επιτραπέζια για να περάσετε τέλεια τα βράδια του Πάσχα

Περίληψη: "Χριστούγεννα στην πόλη, Πάσχα στο χωριό" συνήθιζαν να λένε οι παλαιότεροι. Σίγουρα το γνωμικό έχει...

"Χριστούγεννα στην πόλη, Πάσχα στο χωριό" συνήθιζαν να λένε οι παλαιότεροι. Σίγουρα το γνωμικό έχει μια κάποια δόση αλήθειας, μόνο που δεν λαμβάνει υπ' όψιν του το γεγονός πως, συχνά, το χωριό δεν είναι εξοπλισμένο με όλα τα… κομφόρ τα οποία έχουμε συνηθίσει στην πόλη. Κυρίως, βεβαίως, μιλάμε για την πρόσβαση στο internet και τον εξοπλισμό που απαιτείται. Πλέον έχουμε συνηθίσει να έχουμε στο σπίτι μας ταχύτατο internet, υπολογιστές, tablets, smartphones, έξυπνες τηλεοράσεις, ίσως και συνδρομητική τηλεόραση τύπου Netflix. Επομένως, η πασχαλινή εξόρμηση στο χωριό, ίσως αποτελέσει τραυματική εμπειρία, ειδικά για τους μικρούς που δεν έχουν περάσει ούτε λεπτό της ζωής τους χωρίς την παρουσία τεχνολογίας και διαδικτύου. Εδώ, όμως, έρχεται η παλιά καλή "τεχνολογία" του επιτραπέζιου! Ναι, δεν χρειάζεται τεχνολογία για να λειτουργήσουν, ούτε καν ρεύμα. Δεν χρειάζεται απολύτως τίποτε, παρά ένα τραπέζι και μια λάμπα για να βλέπεις. Σου έχουμε, λοιπόν, πέντε επιτραπέζια για παιδιά συν ένα για ενήλικους, για να περάσεις τα βράδια της Μεγάλης Εβδομάδας διασκεδάζοντας χωρίς να εμπλέκεται σε αυτή τη διαδικασία οθόνη ή μικροτσίπς.

Cortex Kids

Το Cortex Kids είναι πραγματική πρόκληση για το μυαλό των μικρών και θα χρειαστούν όλη τη δύναμη του νου για να ανταπεξέλθουν σε 8 διαφορετικές δοκιμασίες: αφής, λογικής, λαβυρίνθου, συντονισμού, χρωμάτων και άλλες! Οι παίκτες διαγωνίζονται μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας τις 8 διαφορετικές δοκιμασίες για διαφορετικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Ο πρώτος παίκτης που θα κερδίσει τα 4 κομμάτια του εγκεφάλου συμπληρώνοντας το πάζλ του, είναι ο νικητής!

Αυγομελέτα κι Έρχεται

Διάλεξε όποιο αυγό θες, πίεσέ το στο κεφάλι σου και πρόσεξε μην βραχείς αφού μερικά αυγά περιέχουν νερό. Ο παίκτης που δεν θα βραχεί είναι ο νικητής!

Ο Μαγικός Λαβύρινθος

Οι μαθητευόμενοι μάγοι εξερευνούν με περιέργεια το μαγικό λαβύρινθο. Έχουν μια σημαντική αποστολή, να αναζητήσουν τα μαγικά σύμβολα! Αυτό θα ήταν πολύ εύκολο αν οι μεγάλοι μάγοι δεν σκάρωναν κατά καιρούς πλάκες στα παιδιά. Ο δρόμος τους είναι μαγεμένος, γεμάτος αόρατους τοίχους και μυστικά τούνελ! Κάθε παίκτης ψάχνει να βρει στο μαγικό λαβύρινθο 5 μαγικά σύμβολα. Ο πρώτος που θα τα καταφέρει θα είναι ο νικητής!

Kingdomino

Είσαι ένας Βασιλιάς που αναζητάει νέα εδάφη για να εξαπλώσει το Βασίλειό του. Πρέπει να εξερευνήσεις διάφορα είδη εδάφους: χωράφια με σιτηρά, λίμνες, βουνά, χωριά, δάση και κήπους, προκειμένου να αναπτύξεις τις καλύτερες περιοχές. Πρόσεξε όμως, καθώς και άλλοι Βασιλιάδες διεκδικούν αυτά τα εδάφη…

Σβήσε τα Κεράκια

Σβήσε τα κεράκια όσο πιο γρήγορα μπορείς! Όποιος σβήσει τα περισσότερα κερδίζει! Πάτησε το "Κουμπί Έναρξης" για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Όλα τα κεριά θα ανάψουν και θα αρχίσουν να αναβοσβήνουν και στο κέντρο της τούρτας θα ανάβει το χρώμα κάθε παίκτη. Μόλις η τούρτα σταματήσει να αναβοσβήνει στο χρώμα που έχεις επιλέξει και ακουστεί ο ήχος της κόρνας τότε είναι η σειρά σου να παίξεις! Για να είσαι ο νικητής θα πρέπει να είσαι γρήγορος!

Bonus: Επιτραπέζιο Krasi

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι Καρτών που σχετίζεται με το… Κρασί! Ανακάλυψε 140 διαφορετικές ερωτήσεις και απαντήσεις με ενδιαφέροντα στοιχεία και εμπλούτισε τις γνώσεις σου για το κρασί! Πως συνδυάζεται με το φαγητό, ποιές είναι οι ποικιλίες και η γεωγραφία τους, πως αποθηκεύεται, συντηρείται, σερβίρεται και πολλές ακόμη… Κι αν αυτά δεν σου φτάνουν, ρίξε μια ματιά στην τεράστια συλλογή επιτραπεζίων που έχουν τα Public, για να βρεις αυτά που θα σου χαρίσουν μια αξέχαστη εξόρμηση, είτε πας στο χωριό, είτε μείνεις στην πόλη.