5+1 tips οργάνωσης για την κουζίνα σας

Περίληψη: Αναμφισβήτητα η κουζίνα αποτελεί έναν από τους χώρους του σπιτιού που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος...

Αναμφισβήτητα η κουζίνα αποτελεί έναν από τους χώρους του σπιτιού που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της μέρας (και της νύχτας μη σου πω!). Για το λόγο αυτό θέλουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο τακτοποιημένη και οργανωμένη γίνεται ώστε να μας εμπνέει να ετοιμάζουμε τις πιο νόστιμες συνταγές για τα αγαπημένα μας πρόσωπα! Πως μπορεί όμως να γίνει αυτό και μάλιστα όταν ο χρόνος μας είναι τόσο περιορισμένος; Μην αναρωτιέσαι άλλο, σου έχουμε 5+1 tips οργάνωσης που θα σου εξασφαλίσουν το πρώτο βραβείο οργανωτικότητας! Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1. Άδειασε όλα τα συρτάρια και τα ντουλάπια και ξεκαθάρισε τι χρειάζεσαι και τι όχι

Αφού τα αδειάσεις ξεκίνα να οργανώνεις τα πράγματα ανά κατηγορίες: Εργαλεία μαγειρικής, εργαλεία ζαχαροπλαστικής, ποτήρια και πιάτα! Κάν’ το όμως σωστά! Οργάνωσε τα ντουλάπια πάνω από τον πάγκο της κουζίνας από κάτω προς τα πάνω. Ό,τι χρησιμοποιείς συχνότερα τοποθέτησέ το πιο χαμηλά στα ράφια. Κάνε το αντίθετο στα ντουλάπια που βρίσκονται στο κάτω μέρος του πάγκου. Ό,τι χρησιμοποιείς συχνότερα βάλ΄το σε ψηλότερο ράφι.

2. Οργάνωσε προσεκτικά τον πάγκο της κουζίνας

Ένας σωστά οργανωμένος πάγκος μας βοηθά να εξοικονομούμε χρόνο κατά τη διάρκεια της μαγειρικής. Τα βασικά εργαλεία μαγειρέματος καλό είναι να τοποθετηθούν δίπλα στη κουζίνα ενώ τα διαφορετικά μπουκάλια που χρησιμοποιούμε για το λάδι, το ξύδι και τα μπαχαρικά μπορούν να τοποθετηθούν επάνω σε ένα δίσκο ώστε να τα βρίσκεις ευκολότερα. Οργάνωσε τα μαχαίρια και τα ψαλίδια σε ένα πρωτότυπο βάζο και δίπλα από το βάζο τοποθέτησε την επιφάνεια κοπής! Όχι όμως οποιαδήποτε, δώσε στιλ στον πάγκο σου επιλέγοντας την επιφάνεια κοπής σε σχήμα κιθάρας Kikkerland.

3. Χρησιμοποίησε δοχεία αποθήκευσης

Για να οργανώσεις καλύτερα το εσωτερικό των ντουλαπιών σου μια καλή και πρακτική λύση είναι να χρησιμοποιήσεις δοχεία αποθήκευσης. Συγκέντρωσε τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, τα όσπρια και τοποθέτησέ τα σε δοχεία. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς εύκολα να βρίσκεις αυτό που ψάχνεις και επίσης σίγουρα η ψυχολογία σου θα είναι πολύ καλύτερη βλέποντας τα πάντα τόσο οργανωμένα!

5. Δώσε χρώμα στη κουζίνα

Η αλήθεια είναι ότι σε μια καλά οργανωμένη κουζίνα μπορεί να γίνει πολύ στιλάτη αν προσθέσεις λίγο χρώμα! Επίλεξε εργαλεία μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής σε έντονους χρωματισμούς όπως το κόκκινο και δημιούργησε μια κουζίνα για ένθετο περιοδικού!

6. Γέμισε την κουζίνα σου με παιδικές φωνές

Δεν υπάρχει πιο στιλάτη κουζίνα από μια χαρούμενη κουζίνα! Κάνε τα παιδιά να θέλουν να μαγειρεύουν μαζί σου συνεχώς! Πως; μα φυσικά με τις χρωματιστές συσκευές κουζίνας από τα Public! Επίλεξε παρασκευαστή μαλλιού της γριάς, συσκευή hot dog, βαφλιέρα, παγωτομηχανή, μηχανή Popcorn και πολλές άλλες χρωματιστές συσκευές που θα βρεις και σίγουρα τα παιδιά θα θεωρήσουν το μαγείρεμα party! [gallery columns="4" size="full" ids="58815,58813,58814,58816"] Και μην ξεχνάς ότι στην κατηγορία "Πρωτότυπα είδη κουζίνας" του Public μπορείς να βρεις ακόμα περισσότερες επιλογές για να κάνεις την κουζίνα σου λειτουργικότερη. Και βέβαια, δες και ακόμη περισσότερες κατηγορίες προϊόντων που… ίσως δεν ήξερες καν πως υπάρχουν!