5 λόγοι για να δοκιμάσεις ένα scooter!

Περίληψη: Οι σύγχρονες πόλεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες για τους κατοίκους τους. Τα μέσα μαζικής...

Οι σύγχρονες πόλεις γίνονται όλο και πιο δύσκολες για τους κατοίκους τους. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ο πιο γρήγορος τρόπος μετακίνησης, αλλά πάντα υπάρχει το λεγόμενο «last mile», η απόσταση δηλαδή που πρέπει να διανύσεις από τη στάση του μετρό ή του λεωφορείου μέχρι τον προορισμό σου. Την απόσταση αυτή την κάνεις με τα πόδια. Γιατί να μην την κάνεις με ένα kick scooter ή γενικά ένα scooter; Είναι μικρό, ελαφρύ, βολικό και συνάμα διασκεδαστικό. Ανέβα σε ένα scooter και θα νιώσεις σαν μικρό παιδί. Και σε περίπτωση που αναρωτιέσαι σου λέμε ότι υπάρχουν μοντέλα για ενήλικες με αναδιπλούμενο τιμόνι, ελαφριά, κατασκευασμένα από αλουμίνιο, αλλά και μοντέλα με ηλεκτρική υποβοήθηση σε περίπτωση που κουραστείς. Ας δούμε συνοπτικά τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να δοκιμάσεις ένα kick scooter: 
  1. Κάνει καλό στην υγεία
Εκτός από ευκολία στις μετακινήσεις σου, ένα scooter θα σου προσφέρει και ευκαιρία να ασκηθείς καθημερινά. Με το scooter θα ασκήσεις και πόδια και χέρια, αλλά και κοιλιακούς. Να θυμάσαι να χρησιμοποιείς και τα δύο πόδια εναλλάξ αλλιώς θα καταλήξεις με το ένα πόδι μονίμως κουρασμένο. 
  1. Χάνεις βάρος
Η χρήση ενός kick scooter σε βοηθά να καις 30% περισσότερες θερμίδες σε σχέση με το ποδήλατο. Μια μία μόλις ώρα χρήσης θα χάσεις 400 με 500 θερμίδες. 
  1. Τέλειο μέσο μετακίνησης
Ο νέος τρόπος μετακίνησης μέσα στην πόλη είναι τα scooters. Χρησιμοποίησέ τα καθημερινά, όταν πας για ψώνια, ή όταν βγαίνεις για βόλτα στο πάρκο με τους φίλους και τα παιδιά σου. Δίπλωσέ το και πάρε το μαζί σου όταν μπεις σε κάποιο μέσο μαζικής μεταφοράς. 
  1. Φιλικό προς το περιβάλλον
Άφησε το αυτοκίνητο και πάρε το scooter σου. Ειδικά για μικρές αποστάσεις, αλλά και στις περιπτώσεις όπου ήδη χρησιμοποιείς μέσα μαζικής μεταφοράς, το scooter θα σε βοηθήσει αν φτάσεις πιο γρήγορα και πιο διασκεδαστικά στον προορισμό σου. 
  1. Είναι διασκεδαστικό
Τα παιδιά ήδη τα χρησιμοποιούν και διασκεδάζουν αφάνταστα. Γιατί όχι κι εσύ; Εκτός από διασκέδαση σου προσφέρουν ελευθερία και αυτονομία.RipSurf_WHBK_Lifestyle_1-550x367Πως να κινηθείς στην πόληΤα scooters δεν είναι ποδήλατα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να κινείσαι στο δρόμο ανάμεσα στα αυτοκίνητα, όπως θα έκανες εάν οδηγούσες ποδήλατο, αλλά στο πεζοδρόμιο, ή τον ποδηλατοδρόμο εάν υπάρχει.Οι ταχύτητες που αναπτύσσουν τα kick scooters είναι μικρές και σε διευκολύνουν να διανύσεις μικρές αποστάσεις λίγο πιο γρήγορα από το απλό περπάτημα, ενώ παράλληλα μπορούν να κάνουν ελιγμούς ανάμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα, γλάστρες, δέντρα, περίπτερα και τα υπόλοιπα εμπόδια που βρίσκονται «σπαρμένα» στα πεζοδρόμια.Όταν κουραστείς ή δυσκολεύεσαι να ανέβεις μια ανηφόρα (και δεν έχεις ηλεκτρικό scooter) απλά κατεβαίνεις και συνεχίζεις με τα πόδια.Επίσης, αν και είναι δύσκολο να πέσεις με ένα scooter, αφού βρίσκεσαι πάντα σε πολύ μικρό ύψος από το έδαφος, θα πρέπει να φοράς πάντα κράνος.Ένα αναδιπλούμενο scooter είναι ιδανικό για να το μεταφέρεις μαζί σου στο μετρό ή το λεωφορείο, αφού με το πάτημα ενός κουμπιού, το τιμόνι, πέφτει και «κλειδώνει» επάνω στη σανίδα.Άλλο ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα των kick scooters είναι ότι δεν κινδυνεύεις να στο κλέψουν. Είναι τόσο μικρά και μπορείς να τα παίρνεις μαζί σου, όπου κι αν βρίσκεσαι: στα ψώνια, στο γραφείο και το σπίτι. Γνώρισέ τα και θα τα αγαπήσεις. Με τις γιορτές να πλησιάζουν, ίσως θα πρέπει να ξανασκεφτείς τι δώρο θα κάνεις στα παιδιά και τον εαυτό σου.