Αυτές είναι οι υποψήφιες για το Baileys Women’s Prize for Fiction 2016

Περίληψη: Ήταν το 1996 όταν καθιερώθηκαν τα βραβεία Baileys, τα πάλαι πότε Orange (μέχρι...

Ήταν το 1996 όταν καθιερώθηκαν τα βραβεία Baileys, τα πάλαι πότε Orange (μέχρι το 2012 τουλάχιστον, οπότε και πήραν το όνομα που κρατούν μέχρι σήμερα), βραβεία με μεγάλο κύρος στους λογοτεχνικούς κύκλους του Ηνωμένου Βασιλείου -και όχι μόνο.

Απονέμονται κάθε χρόνο σε μια γυναίκα συγγραφέα για το καλύτερο μυθιστόρημα, δημοσιευμένο στα αγγλικά και σκοπό έχει να επιβραβεύσει την πρωτοτυπία, την αριστεία και την πρόσβαση στο γράψιμο από γυναίκες σε όλον τον κόσμο. Φέτος, η λίστα των υποψηφίων περιλαμβάνει πολύ μεγάλα και δυνατά ονόματα, κάτι που αναμένεται να δυσκολέψει την κριτική επιτροπή να επιλέξει τα 6 που θα φτάσουν στη βραχεία λίστα (που θα ανακοινωθεί στις 11 Απριλίου) και ένα βήμα πιο κοντά στη διεκδίκηση του βραβείου.

Η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Margaret Mountford, πάντως δήλωσε: "Είχαμε μία πολύ απολαυστική και ενδιαφέρουσα συνάντηση, αφού είχαμε πολλά δυνατά μυθιστορήματα προς εξέταση. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ποιότητα, το εύρος της φαντασίας και τη φιλοδοξία των βιβλίων που επιλέξαμε, μία μακρά λίστα που αντανακλά τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις των κριτών. Ελπίζουμε πως οι αναγνώστες θα απολαύσουν την ποικιλία των έργων που προσφέρονται φέτος.".

[caption id="attachment_30563" align="aligncenter" width="641"]Baileys Women's Prize for Fiction 2016 Judges with Longlist Η κριτική επιτροπή των βραβείων Baileys, με τα υποψήφια βιβλία για το 2016[/caption]

Σε κάθε περίπτωση, ας δούμε την αναλυτική "μακρά λίστα" των 20 υποψηφίων συγγραφέων που θα διεκδικήσουν το Baileys Women’s Prize for Fiction του 2016.

  1. Kate Atkinson: A God in Ruins
  2. Shirley Barrett: Rush Oh!
  3. Cynthia Bond: Ruby
  4. Geraldine Brooks: The Secret Chord
  5. Becky Chambers: The Long Way to a Small, Angry Planet
  6. Jackie Copleton: A Dictionary of Mutual Understanding
  7. Rachel Elliott: Whispers Through a Megaphone
  8. Anne Enright: The Green Road
  9. Petina Gappah: The Book of Memory
  10. Vesna Goldsworthy: Gorsky
  11. Clio Gray: The Anatomist’s Dream
  12. Melissa Harrison: At Hawthorn Time
  13. Attica Locke: Pleasantville
  14. Lisa McInerney: The Glorious Heresies
  15. Elizabeth McKenzie: The Portable Veblen
  16. Sara Nović: Girl at War
  17. Julia Rochester: The House at the Edge of the World
  18. Hannah Rothschild: The Improbability of Love
  19. Elizabeth Strout: My Name is Lucy Barton
  20. Hanya Yanagihara: A Little Life

Η φετινή νικήτρια του Baileys Women’s Prize for Fiction θα ανακοινωθεί στις 8 Ιουνίου, αλλά μέχρι τότε μπορείς να ασχοληθείς με κάποια πιο …κοντινά σε εμάς βραβεία, τα Public Book Awards! Για να αναδείξεις, λοιπόν, κι εσύ τα αγαπημένα σου βιβλία για τη χρονιά που πέρασε, μπες εδώ!

Τέλος, δείτε όλες τις υποψήφιες για το Baileys Women’s Prize 2016 εδώ.