Αφυγραντήρες και ζεστό σπίτι το χειμώνα!

Περίληψη: Ο χειμώνας πλησιάζει απειλητικά. Οι θερμοκρασίες ήδη έχουν κάνει βουτιά και η γνώριμη οσμή των...

Ο χειμώνας πλησιάζει απειλητικά. Οι θερμοκρασίες ήδη έχουν κάνει βουτιά και η γνώριμη οσμή των τζακιών ήδη "αρωματίζει" τον βραδινό αέρα. Για να εξασφαλίσεις έναν άνετο και ζεστό χειμώνα στο σπίτι σου, και να περιορίσεις τη χρήση καλοριφέρ ή άλλων θερμαντικών μεθόδων, γλυτώνοντας ταυτοχρόνως χρήματα, επένδυσε σε έναν καλό αφυγραντήρα! Γιατί; Συνέχισε να διαβάζεις...

Αίσθηση ζέστης

Το ανθρώπινο σώμα αντιλαμβάνεται τη θερμοκρασία μέσω του δέρματος. Η θερμοκρασία του αέρα είναι μόνο μία πλευρά του "νομίσματος", όμως. Η υγρασία στον αέρα είναι η δεύτερη. Τα μικροσκοπικά σωματίδια νερού που υπάρχουν διασκορπισμένα στον ατμοσφαιρικό αέρα, έχουν την τάση να "κλέβουν" θερμότητα από το ανθρώπινο σώμα, με αποτέλεσμα να νιώθεις πολύ περισσότερο άβολα. Ένας χώρος με θερμοκρασία 25°C και υγρασία 80% έχει πιο "κρύα" αίσθηση παρά ένα δωμάτιο με θερμοκρασία 20°C και υγρασία 45%. Επίσης θυμήσου πως το ανθρώπινο σώμα "θέλει" θερμοκρασία περί τους 22°C για να αισθάνεται άνετα.

Υγρασία και υγεία

Εκτός της "αίσθησης" της ζέστης, η υγρασία έχει αρνητικές επιπτώσεις σε πολλές πλευρές του ανθρώπινου οργανισμού, ενώ ευνοεί και την ανάπτυξη μικροοργανισμών, αυξάνοντας την πιθανότητα, αν όχι να αρρωστήσεις, να νιώθεις καταβεβλημένος και κουρασμένος. Επίσης, ο ύπνος σε περιβάλλον με υψηλά επίπεδα υγρασίας είναι το χειρότερο μαρτύριο που μπορείς να υποβάλλεις τον εαυτό σου.

Στέγνωμα ρούχων και μαγείρεμα

Και οι δύο αυτές δουλειές απελευθερώνουν ακόμη περισσότερη υγρασία στον αέρα του σπιτιού. Σκέψου πως απλά αν βράσεις μακαρόνια, απελευθερώνεις κοντά ένα λίτρο νερού υπό τη μορφή υγρασίας στο εσωτερικό του σπιτιού σου. Επίσης, το χειμώνα είναι πολύ συχνό φαινόμενο να βάζεις ρούχα πάνω στα καλοριφέρ για να στεγνώσουν. Και σε αυτή την περίπτωση "μολύνεις" τον εσωτερικό αέρα με ακόμη περισσότερη υγρασία.

Αφυγραντήρες

Ο αφυγραντήρας είναι μια συσκευή, της οποίας ο μοναδικός σκοπός είναι να "παγιδεύει" το νερό που υπάρχει διασκορπισμένο στον αέρα του σπιτιού σου, εξασφαλίζοντάς σου έναν άνετο και ζεστό χώρο. Τα Public έχουν φέρει αφυγραντήρες από τις μεγαλύτερες και πιο γνωστές εταιρίες του χώρου, και στους προσφέρουν στις πιο ανταγωνιστικές τιμές, με πολλές δόσεις και δωρεάν παράδοση! [gallery link="none" size="full" ids="54414,54412,54411"] Διάλεξε τον κατάλληλο για το δικό σου χώρο -- αναλόγως των κυβικών μέτρων του σπιτιού σου (τετραγωνικά x ύψος) -- και μείωσε τα έξοδα θέρμανσης ακόμη και στο μισό! Στα Public θα βρεις αφυγραντήρες Philco με αθόρυβη λειτουργία, ιονιστή και υποδοχή για αιθέρια έλαια. Βρες και αφυγραντήρες Delonghi με αντιαλλεργικό φίλτρο, 5 χρόνια εγγύηση, έως και 59 ευρώ φθηνότερα!

Public, τώρα και για θέρμανση!