Άνοιξη: η ιδανική εποχή για φωτογραφικές εξορμήσεις εκτός κι εντός πόλεως

Περίληψη: Η εαρινή ισημερία ήλθε και παρήλθε. 21 Μαρτίου, για όσους δεν το θυμήθηκαν. Μαζί...

Η εαρινή ισημερία ήλθε και παρήλθε. 21 Μαρτίου, για όσους δεν το θυμήθηκαν. Μαζί της, πήρε και επισήμως το χειμώνα, και είμαστε κανονικά στην άνοιξη! Η ημέρα πλέον είναι μεγαλύτερη από τη νύχτα, ο ήλιος λάμπει όλο και περισσότερο, οι θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει κι ανεβαίνουν, η φύση ξυπνά από τον χειμερινό της λήθαργο και μας περιμένει να τη δούμε από κοντά, οργανώνοντας τις πρώτες ανοιξιάτικες εξορμήσεις!

Για να είσαι πλήρως εξοπλισμένος, όμως, δεν είναι μόνο το καπέλο και τα γυαλιά ηλίου απαραίτητα. Χρειάζεσαι και μια φωτογραφική μηχανή για να αποθανατίσεις τις εαρινές σου εξορμήσεις, τόσο τις εκτός ορίων πόλεως, όσο κι αυτές στις αρκετές ενδοαστικές τοποθεσίες που μπορείς να επισκεφθείς!

Εμείς επιλέξαμε τέσσερις προτάσεις, για όλα τα budgets και όλες τις απαιτήσεις. Ξεκινάμε!

Canon IXUS 185Είκοσι ολόκληρα megapixels, φακό 28-224mm για 8x zoom αλλά και ευρυγώνιες λήψεις, σταθεροποίηση εικόνας, βίντεο 720p και όλα τα ψηφιακά κομφόρ της Canon, κάνουν τη μικρή Ixus την κάμερα που θα πρέπει να έχει μαζί του όποιος παίρνει τη φωτογραφία λίγο πιο σοβαρά από το smartphone.

 

Polaroid Instant Snap TouchΑν είσαι οπαδός των... απτών αποτελεσμάτων, τότε μια Polaroid είναι αυτό που θες. Αποθηκεύει τις φωτογραφίες σου και ψηφιακά σε κάρτα SD, αλλά μπορεί και να τις τυπώσει επιτόπου, χωρίς πολλές διαδικασίες και χωρίς εκτυπωτές ή μελάνια.

 

Leica Sofort Instant FilmΕίσαι ακόμη πιο... παραδοσιακός φωτογράφος, και οι ψηφιακές εξελίξεις σε αφήνουν παγερά αδιάφορο; Τότε η κάμερα της Leica είναι για 'σένα. Δεν έχει αισθητήρες ή megapixels. Αυτό που μπαίνει ανάμεσα σ' εσένα και την τέλεια φωτογραφία δεν είναι το... photoshop αλλά μονάχα το φιλμ! Και μάλιστα, η Leica παίρνει “στιγμιαίο” φιλμ, για φωτογραφίες τύπου πολαρόιντ!

 

Nikon D5200 Kit 18-140mm DX VRΑνήκεις σε πιο “ελιτ” κατηγορία; Παίρνεις τη φωτογραφία ιδιαιτέρως σοβαρά; Τότε ρίξε μια ματιά στο κιτ που περιλαμβάνει την κορυφαία Nikon D5200 μαζί με φακό 18-140, συν τρίποδο Hama για selfies και τοπία που θα ζήλευαν και επαγγελματίες, αλλά και θήκη μεταφοράς Nikon, και μια κάρτα μνήμης 16GB!