Ανοιξιάτικες φωτογραφικές εξορμήσεις με DSLR!

Περίληψη: Ο Μάιος μας έφτασε… εντάξει, φτάνει σε λίγο, αλλά η άνοιξη είναι εδώ για τα...

Ο Μάιος μας έφτασε… εντάξει, φτάνει σε λίγο, αλλά η άνοιξη είναι εδώ για τα καλά. Ήδη οι θερμοκρασίες παίζουν στα πάνω 20άρια, ο ήλιος λάμπει φωτεινός και ζεστός - και πάνω από 12 ώρες κάθε μέρα - ενώ και ο αέρας δεν θυμίζει παγωμένες νύχτες της Σιβηρίας. Και ναι, τα λουλούδια ανθίζουν, τα πουλάκια κελαηδούν, τα κατσικάκια χοροπηδούν χαρωπά από βραχάκι σε βραχάκι και όλα τα cliché περί ανοίξεως. Όλα αυτά, όμως, για τους φανατικούς της φωτογραφίας, δεν έχουν παρά ένα και μόνο νόημα: άπειρες ευκαιρίες για φωτογραφικές εξορμήσεις και πολλά μέρη που μπορούν να επισκεφθούν. Και βέβαια, καλό φως για τέλειες φωτογραφίες! Για να μπεις κι εσύ στον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας, δεν χρειάζεται παρά να εξασκήσεις το μάτι σου με ό,τι έχεις διαθέσιμο, ακόμη κι αν αυτό είναι η κάμερα του smartphone σου ή μια φθηνή compact. Για να προχωρήσεις στον κόσμο της φωτογραφίας, όμως, αυτά δεν αρκούν. Όσο κι αν διαφημίζουν τις «καταπληκτικές» φωτογραφικές ικανότητες των συσκευών τους, κανένα smartphone δεν έχει - ούτε μπορεί να έχει - κάμερα που να πλησιάζει καν μια κανονική DSLR. Τόσο σε επίπεδο ρυθμίσεων, όσο και σε επίπεδο δυνατοτήτων, οι DSLR βρίσκονται σε άλλο πλανήτη. Πρέπει να ξέρεις, όμως, ότι και οι DSLR δεν είναι όλες ίδιες. Υπάρχουν «εισαγωγικά» μοντέλα, με πολλές δυνατότητες για να μάθεις να χειρίζεσαι «κανονική» μηχανή, υπάρχουν και μοντέλα πολλών χιλιάδων ευρώ για επαγγελματίες και βέβαια υπάρχουν και τα ενδιάμεσα και πιο προσιτά. Για να κάνεις τα πρώτα σου βήματα με κάτι σοβαρό, σου έχουμε διαλέξει δύο εισαγωγικά μοντέλα από τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου, τις Canon και Nikon. Ας τα δούμε!

Canon EOS 2000D 1855 IS CEE

Η νέα EOS 2000D είναι το φρέσκο μοντέλο στο line-up της CanonΟ αισθητήρας της μηχανής είναι μεγέθους APS-C, έχει 24,1 megapixels και ευαισθησία έως 6.400 ISO, ενώ η μηχανή έρχεται εξοπλισμένη με τον επεξεργαστή DIGIC 4+ της Canon και με σύστημα autofocus εννέα σημείων. Η 2000D διαθέτει και το σύστημα Intelligent Auto Scene mode, που πρακτικά σημαίνει ότι η λειτουργία της θυμίζει εκείνη της οθόνης των smartphones. Έτσι, ακόμη και αρχάριοι χρήστες θα μπορούν να τραβήξουν ποιοτικές φωτογραφίες χωρίς να μπλεχτούν στις ρυθμίσεις της! Επιπλέον η μηχανή φέρει μια σειρά από ενσωματωμένα φίλτρα και χάρη στην τεχνολογία NFC μπορεί να συνδεθεί άμεσα με το κινητό σου - επομένως photo lovers και instagramers σπεύσατε! Στον τομέα του video, τέλος, η 2000D μπορεί να τραβήξει και video σε ανάλυση Full HD, αν θες να την χρησιμοποιήσεις ως βιντεοκάμερα. Στα Public θα την βρεις (για προπαραγγελία) σε kit μαζί με φακό 18-55 με οπτική σταθεροποίηση, για να βγεις στη φύση και να φωτογραφίσεις πανέμορφα τοπία αλλά και πορτραίτα!

Nikon D3400 18-105mm VR + Puplic gift!

Στο «απέναντι» στρατόπεδο, η Nikon αντιπαρατάσσει την D3400, η οποία διαθέτει κι αυτή αισθητήρα μεγέθους APS-C στα 24,2 megapixels, ευαισθησία έως ISO 25.400, ενώ εδώ τα νήματα κινεί ένας επεξεργαστής Expeed 4 σχεδίασης Nikon. Η μηχανή μπορεί να βγάλει έως και 5fps σε burst mode, ενώ διαθέτει και το σύστημα Picture Controls, που έχουμε δει και σε μεγαλύτερα μοντέλα, το οποίο προσφέρει ρυθμίσεις και φίλτρα, ώστε να δίνει ξεχωριστό στυλ στις φωτογραφίες χωρίς τη χρήση υπολογιστή για επεξεργασία. Το σύστημα autofocus είναι 11 σημείων ενώ η ενσωματωμένη οθόνη, στο πίσω μέρος, 3 ιντσών. Και εδώ η μηχανή μπορεί να «τραβήξει» video σε ανάλυση Full HD για χρήση ως βιντεοκάμερα. Στα Public, η D3400 κυκλοφορεί σε kit μαζί με φακό 18-105, κάτι που σου επιτρέπει, με έναν φακό, να τραβήξεις φωτογραφίες από τοπία μέχρι και μακρινά θέματα, ενώ το kit συμπληρώνει μια τσάντα μεταφοράς Nikon και ένα τρίποδο Hama!

Bonus: Action Cam Panox MX200

Μιας και θα είσαι έξω στη φύση, όμως, ίσως θες να συμπληρώσεις τις λήψεις της νέας σου DSLR με βίντεο ή φωτογραφίες εν δράσει. Προφανώς μιλάμε για action cam και, όχι, δεν θα κοστίσει περισσότερο από τη DSLR. Τα Public σου προτείνουν την Panox MX200 με τιμή που θα σε καταπλήξει, ανάλυση HD Ready και βέβαια αδιάβροχη και άθραυστη! Μη φοβηθείς να την πάρεις μαζί σου, όπου κι αν πας, όποιο κι αν είναι το extreme sport που θες να κάνεις. Κοντολογίς, για όλες σου τις φωτογραφικές ανησυχίες, έλα στο κοντινότερο Public ή μπες στο public.gr!