Από την τηλεόραση στο Smartphone

Περίληψη: Είσαι στο δρόμο ή σε διακοπές και θες να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου εκπομπή ή...

Είσαι στο δρόμο ή σε διακοπές και θες να παρακολουθήσεις την αγαπημένη σου εκπομπή ή τον ποδοσφαιρικό αγώνα της αγαπημένης σου ομάδας. Τι κάνεις; Ή παρατάς την παραλία και ψάχνεις για τηλεόραση, ή τα βλέπεις από το κινητό ή το tablet σου. Πως όμως;Πριν συνεχίσουμε να πούμε ότι καλό είναι η οθόνη να είναι 5,5 ιντσών και άνω, ενώ ένα 10άρι tablet είναι ιδανική περίπτωση.Όπως πάντα, έτσι και εδώ έχεις δύο επιλογές:
  1. Η πρώτη και η πιο απλή δεν απαιτεί Internet αλλά την αγορά ενός TV Tuner. Τα TV Tuners αυτά είναι μικρές συσκευές οι οποίες συνδέονται, είτε απευθείας στη θύρα micro USB (ή lightning), είτε ασύρματα μέσω Wi-Fi. Έχουν ενσωματωμένη τηλεσκοπική κεραία (και συνήθως επιτρέπουν και τη σύνδεση εξωτερικής) και με το κατάλληλο app, μετατρέπουν το tablet σου σε μια φορητή τηλεόραση. Φυσικά, θα πρέπει στο σημείο που βρίσκεσαι να υπάρχει σήμα.
  2. Η άλλη περίπτωση είναι να κατεβάσεις το σχετικό app του αγαπημένου σου καναλιού. Όλα τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν app για Android και iOS, το οποίο δείχνει και ζωντανό πρόγραμμα, αλλά και video-on-demand για σειρές και τηλεοπτικές εκπομπές,
Ένα θέμα με τα apps αυτά και γενικά με το web TV, είναι ότι δεν είναι τα πάντα διαθέσιμα λόγω δικαιωμάτων.Επίσης, και η συνδρομητική τηλεόραση, σού δίνει τη δυνατότητα να βλέπεις το πρόγραμμα που προβάλλεται στη φορητή σου συσκευή μέσω Internet. Η Nova για παράδειγμα έχει το Nova Go και ο ΟΤΕ TV το OTE TV Go.Να σημειώσουμε τέλος, ότι επειδή ακριβώς κάποια ξένα κανάλια έχουν τα δικά τους apps, τα προγράμματά τους δεν είναι πάντα διαθέσιμα από τα apps των Ελληνικών συνδρομητικών καναλιών. Έτσι το Eurosport για παράδειγμα, διατίθεται μεν δωρεάν σε Nova και OTE TV, αλλά το Eurosport Player app είναι συνδρομητικό. Από την άλλη, το Fox Player διατίθεται μόνο σε συνδρομητές OTE TV (παρά το γεγονός ότι το κανάλι υπάρχει και στη Nova), είναι δωρεάν και έχει πολλές δυνατότητες on-demand.Τέλος, δείτε εδώ πως μπορείτε να συνδέσετε το laptop σας με την τηλεόραση σας.«Και μην ξεχνάς ότι όποια οθόνη κι αν επιλέγεις, ο προορισμός είναι ένας! Public: 4 οθόνες, 1 προορισμός»