Canon EOS M100 γιατί η καλύτερη μηχανή είναι αυτή που έχεις μαζί σου!

Περίληψη: Το παλιό ρητό των φωτογράφων λέει: Η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις μαζί σου. Μπορεί...

Το παλιό ρητό των φωτογράφων λέει: Η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις μαζί σου.Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά έχει αποδειχθεί άπειρες φορές -- όχι πως το χρειαζόταν. Μπορεί να βρίσκεσαι μπροστά στο πιο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα. Μπορεί να είσαι στο πιο εντυπωσιακό τοπίο. Μπορεί ακόμη να έχεις μπροστά σου το ομορφότερο κορίτσι -- ή αγόρι -- του κόσμου. Ακόμη κι αν η κάμερα που έχεις είναι μια... Hasselblad των δεκάδων χιλιάδων ευρώ, δεν θα έχει καμμία απολύτως σημασία, αν την έχεις αφήσει στο σπίτι! Αυτό που έχει σημασία είναι τι έχεις μαζί σου εκείνη τη στιγμή. Και για να έχεις πάντοτε μαζί σου κάτι καλύτερο από ότι κάμερα δέησε να βάλει ο κατασκευαστής του κινητού σου στη συσκευή, θες κάτι μικρό και βολικό. Κι εδώ μπαίνει η Canon με την M100!

Μικρή και mirrorless

Η νέα κατηγορία των mirrorless φωτογραφικών μηχανών έρχεται για να γεφυρώσει τον κόσμο των DSLR και των απλών compact. Η νέα M100 είναι η τελευταία προσθήκη της Canon στην κατηγορία των mirrorless, καλύπτοντας όσους θέλουν κάτι (πολύ) καλύτερο από την ενσωματωμένη κάμερα του smartphone τους, αλλά δεν έχουν καμμία όρεξη να έχουν στην πλάτη ολόκληρο backpack για μια DSLR! Η ίδια η M100 είναι συμπαγής, μικρή και ελαφριά, ώστε να μπορείς να την έχεις πάντα μαζί σου. Ταυτοχρόνως, έρχεται με έναν τεράστιο αισθητήρα μεγέθους APS-C "φορτωμένο" με 24,2 megapixels αλλά και επεξεργαστή DiGIC 7. Αυτό μεταφράζεται σε ευαισθησία ISO μέχρι το 25.600 και ικανότητα λήψης 6,1 καρέ το δευτερόλεπτο, αλλά και βίντεο 1080p στα 60fps! Το autofocus της M100 γίνεται μέσω της τεχνολογίας Dual Pixel CMOS της Canon και έχει καταπληκτικά αποτελέσματα και απίστευτα γρήγορη απόκριση. Μάλιστα, ο έλεγχος του focus γίνεται μέσω της οθόνης αφής στο πίσω μέρος της μηχανής, απλά αγγίζοντάς την! [gallery link="file" size="full" ids="52937,52935,52936"]

Χειριστήρια και... άλλα

Η M100 απευθύνεται σε όσους κάνουν το... άλμα από smartphone, οπότε έχει σχεδιαστεί για να μη μπερδεύει τον κόσμο με διακόπτες, κουμπιά, περιστροφικά χειριστήρια με... ιερογλυφικά, και άλλα τέτοια που, ακόμη και πεπειραμένοι φωτογράφοι χρειάζονται το manual για να αποκρυπτογραφήσουν. Όχι πως δεν έχει δυνατότητες, απλά αυτές βρίσκονται μέσα στα μενού, στο software της μηχανής, περιορίζοντας τα εξωτερικά χειριστήρια στα απολύτως απαραίτητα. Σε αυτή τη βάση, η Canon "έχτισε" τη M100 βάζοντας και άλλες λειτουργίες που απευθύνονται σε όσους δε θέλουν να πάρουν master στη φωτογραφία, όπως το Creative Assist mode, το Self Portrait mode αλλά και το Smooth Skin, το οποίο φροντίζει ώστε να έχεις άψογη επιδερμίδα στις selfies χωρίς τρεις στρώσεις make-up!Στα "λοιπά" χαρακτηριστικά, βρίσκουμε και κάτι τρομερά χρήσιμο: η M100 διαθέτει Wi-Fi, NFC και Bluetooth για ασύρματες συνδέσεις. Τι πρωτότυπο, θα πείς. Η τρομερή χρησιμότητα, όμως, δεν είναι απλά η μεταφορά αρχείων ασυρμάτως, αλλά η δυνατότητα που σου δίνει η M100 να την ελέγξεις από το smartphone σου, μέσω του app της Canon! Αντί για πατέντες και χρονοδιακόπτες, μπορείς απλά να στήσεις τη μηχανή πάνω σε ένα τρίποδο (ή τραπέζι) και να βγάλεις φωτογραφίες εξ αποστάσεως, από το κινητό σου! Διαθέσιμη σε λίγες ημέρες, η Canon EOS M100 θα κυκλοφορέι σε μαύρο και παραλλαγές του ασημί, ενώ θα πωλείται είτε "σκέτη" ως σώμα, είτε με φακό 15-45mm, ή με δύο φακούς, τον 15-45mm και έναν 55-200mm, για να καλύπτει τόσο την ευρυγώνια όσο και την "tele" περιοχή!