CES 2018 day 2: Samsung, Razer και... βαθύ σκότος!

Περίληψη: Η δεύτερη μέρα στο Las Vegas και την CES 2018 επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη, τόσο...

Η δεύτερη μέρα στο Las Vegas και την CES 2018 επιφύλασσε μια μικρή έκπληξη, τόσο για τους επισκέπτες, όσο και -- περισσότερο -- για τους συμμετέχοντες: ένα δίωρο black-out, το οποίο έστειλε τους επισκέπτες να λιάζονται -- ευτυχώς που είχε λιακάδα και όχι βροχή όπως προχτές -- στο γκαζόν, αλλά και τους δημοσιογράφους να ψάχνουν για φορτιστές και powerbanks! Για όσο υπήρχε κίνηση... ηλεκτρονίων, όμως, για να δούμε τι ήταν αυτά που μας χτύπησαν πιο δυνατά!

Samsung Smarts!

Ίσως είναι η πρώτη φορά που η παρουσίαση της Samsung δεν επικεντρώθηκε σε κάποια συγκεκριμένη νέα συσκευή ή προϊόν. Όχι πως αυτά δεν υπήρχαν! Ο Κορεατικός κολοσσός δεν είχε κανένα πρόβλημα να γεμίσει τη CES με τηλεοράσεις, smartphones, ψυγεία, πλυντήρια και πολλά άλλα. Το κεντρικό σημείο της παρουσίας της, όμως, ήταν άλλο: το "Intelligence of Things", κοινώς... τα "smart". Ενώ μέχρι τώρα η τάση είναι "Internet of Things", η Samsung επαναπροσδιόρισε το "IoT" ώστε το γιώτα να σημαίνει "ευφυία". Τα πάντα, λοιπόν, πρέπει να είναι, όχι απλά συνδεδεμένα στο διαδίκτυο, αλλά και ευφυή! Πλέον, ο ψηφιακός βοηθός της εταιρείας, το Bixby, περνά και σε τηλεοράσεις αλλά και οικιακές συσκευές, ενώ ορατή είναι και η προσπάθεια ενοποίησης όλων αυτών, με τεχνολογίες όπως το SmartThings Cloud.

Razer Project Linda

Η Razer παρουσίασε και κάτι που δεν μας έχει συνηθίσει: το Project Linda! Ναι, η ιδέα δεν είναι ακριβώς καινούρια, αλλά από την άλλη, δεν τη βλέπουμε και κάθε μέρα! Η ιδέα είναι να μετατρέψει ένα smartphone σε laptop και, ναι, την έχουμε ξαναδεί. Κι όμως, η υλοποίηση της Razer κάπως βγάζει περισσότερο νόημα! Το Project Linda λοιπόν, δεν είναι απλά ένα dock για να συνδέσεις το smartphone σε μια οθόνη και ένα keyboard. Είναι ένα -- εμφανισιακά -- κανονικό laptop, το οποίο έχει ειδική θέση για το smartphone της Razer, στο χώρο που κανονικά βρίσκεται το touchpad! Και μάλιστα, το κινητό συνεχίζει και λειτουργεί, με την οθόνη αφής να λειτουργεί όντως ως touchpad ενώ η ίδια η οθόνη (θα μπορούσε να) δείχνει συγκεκριμένα "κουμπιά" και εργαλεία, αναλόγως του προγράμματος που τρέχει. Ταυτοχρόνως, στο κέλυφος του "laptop", εκτός της οθόνης και του πληκτρολογίου, υπάρχει και επιπλέον μπαταρία αλλά και 200GB επιπλέον αποθηκευτικού χώρου! Αν και αυτή τη στιγμή το Project Linda είναι "πρωτότυπο", φαίνεται να έχει όλα τα εχέγγυα για να γίνει κανονικό προϊόν, και μάλιστα επιτυχημένο! Η χτεσινή ημέρα 2 της CES είχε κι άλλα πράγματα να δείξει, οπότε μείνετε συντονισμένοι στο Public Blog για περισσότερα νέα!