CES 2018 day 3: τα καλά, τα κακά και τα... περίεργα!

Περίληψη: Η τρίτη ημέρα στη CES είχε και άλλα πράγματα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον. Βέβαια,...

Η τρίτη ημέρα στη CES είχε και άλλα πράγματα που μας κίνησαν το ενδιαφέρον. Βέβαια, καθώς η ώρα της αυλαίας πλησιάζει, τα πιο μεγάλα και τα πιο... αστραφτερά προΪόντα έχουν ήδη ανακοινωθεί. Κι όμως, αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν μικρά κρυμμένα "διαμάντια" στα δεκάδες περίπτερα της έκθεσης.

Psychasec

Το άκρως εντυπωσιακό περίπτερο της Psychasec κοσμείται από δύο... ανθρώπινα σώματα, τα οποία έχουν αναπτυχθεί σε εργαστήριο, μέσα σε γυάλινες προθήκες. Η ίδια η Psychasec είναι μια εταιρεία της Silicon Valley, η οποία ισχυρίζεται πως μπορεί να κάνει... download έναν ανθρώπινο νου σε καινούριο σώμα! Μάλιστα, στο εσωτερικό του περιπτέρου, υπάρχει και ένα τρίτο ανθρώπινο σώμα στην αρχική του "συσκευασία"!Ευτυχώς για όλους εμάς αλλά και για το μέλλον της ανθρωπότητας, όλα είναι μέρος ενός μαρκετινίστικου "κόλπου" του Netflix, με μοναδικό στόχο την προώθηση της νέας σειράς του, ονόματι "Altered Carbon". Η σειρά βασίζεται στην ομώνυμη νουβέλα του Richard K, Morgan, και τοποθετείται σε ένα δυστοπικό μέλλον, όπου ο οποιοσδήποτε μπορεί να μεταφέρει τη συνείδησή του σε ένα νέο σώμα! Η σειρά αναμένεται να αρχίσει να προβάλλεται στις 2 Φεβρουαρίου.

Vuzix Blade

Εδώ έχουμε ένα ζευγάρι γυαλιά, το οποίο διαθέτει και έναν μικροσκοπικό projector στον δεξί φακό, ώστε να προβάλλει εικόνα για το μάτι όποιου το φοράει. Μαζί με αυτό, κρυμμένος στο σκελετό των γυαλιών είναι και ένας πλήρης υπολογιστής με touchpad στον δεξί βραχίονα, επιτρέποντας τον έλεγχο του Android που "τρέχει", ενώ το σύστημα συμπληρώνει μια κάμερα στα 8 megapixels, 4GB αποθηκευτικού χώρου, Wi-Fi και μικρόφωνο! Στο demo που επιδεικνύεται, είναι δυνατός ο χειρισμός διαφόρων apps, ακόμη και ο χειρισμός συστημάτων smart home, ενώ το Blade διαθέτει και ενσωματωμένη την Alexa της Amazon!

Acer Swift 7

Πολλοί θέλουν να πάρουν τα πρωτεία για το πιο λεπτό laptop στον κόσμο, και η Acer φαίνεται να κερδίζει αυτό το γύρο με το Swift 7, το υπέρλεπτο laptop της, το οποίο μετρά μόλις 8,98 χιλιοστά πάχους -- ούτε καν 9! Αν και η τιμή του δεν είναι εξ ίσου... λεπτή, σε αυτά τα 8,98 χιλιοστά περιλαμβάνεται επεξεργαστής Core i7, 8GB RAM, οθόνη 14 ιντσών touch με ανάλυση Full HD, 256GB δίσκου SSD και μπαταρία που μπορεί να το κρατήσει σε λειτουργία για 10 ώρες!

L'Oreal UV Sense

Ανησυχείς κάθε καλοκαίρι για το πόση ακτινοβολία έχεις... φάει; Η L'Oreal συμμερίζεται τις ανησυχίες σου, γι' αυτό και δημιούργησε έναν μικροσκοπικό πλαστικό αυτοκόλλητο αισθητήρα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να κολλάει πάνω στο... νύχι σου! Αποθηκεύει πληροφορίες για την υπεριώδη ακτινοβολία την οποία υφίσταται και μεταφέρει τα δεδομένα αυτά στο smartphone σου, για να γνωρίζεις κι εσύ!

Ultra Game Boy

Αναμφισβήτητα, το παλιό GameBoy της Nintendo έχει γράψει τη δική του ιστορία, όντας η πρώτη και η πιο πετυχημένη φορητή κονσόλα. Τώρα, η εταιρεία Hyperkin -- υποθέτουμε έχοντας πάρει την άδεια της Nintendo -- δημιουργεί το Ultra Game Boy. Μοιάζει σαν το GameBoy Pocket, διαθέτει οθόνη με φωτισμό αλλά και ρυθμιζόμενο χρώμα, μπορεί να δεχθεί τα παλιά cartridges και να παίξει όλα τα κλασσικά παιχνίδια, αλλά το hardware του είναι σύγχρονο και πολύ βελτιωμένο. Επίσης διαθέτει θύρα USB-C για φόρτιση, επαναφορτιζόμενες μπαταρίες και... θύρα SD, όχι για να βάλεις κι άλλες ROMs παιχνιδιών, αλλά για να σώζεις μουσική! Όταν θα κυκλοφορήσει, η Hyperkin, η εταιρεία που το σχεδιάζει, λέει πως θα κοστίζει κάτω από 100 δολλάρια!

Schwarzkopf SalonLab

Δεν πρόκειται για μια συσκευή που θα έχεις στο σπίτι σου, αλλά που θα τη βρεις στο κομμωτήριο. Το SalonLab είναι μια συσκευή ανάλυσης μαλλιών, η οποία θα "σκανάρει" -- με τη βοήθεια του κομμωτή, προφανώς -- μια τούφα από τα μαλλιά σου, θα παρουσιάσει στην οθόνη του συστήματος την ανάλυση, θα προτείνει τρόπους περιποίησης, ανάλογα με τις απαιτήσεις σου, και μάλιστα θα "συνθέσει" και σαμπουάν, το οποίο θα μπορείς να πάρεις σπίτι σου! Επιστήμη, όχι τρίχες!