CES 2018 wrap-up! Όλα όσα είδαμε & ξεχωρίσαμε!

Περίληψη: Η τεχνολογική αρχή κάθε νέου έτους σηματοδοτείται από τη CES στο Las Vegas. Τέσσερις μέρες...

Η τεχνολογική αρχή κάθε νέου έτους σηματοδοτείται από τη CES στο Las Vegas. Τέσσερις μέρες γεμάτες τεχνολογία μόλις ολοκληρώθηκαν, οπότε δεν υπάρχει καταλληλότερη στιγμή για να κάνουμε έναν μίνι απολογισμό από όλα όσο είδαμε και ξεχωρίσαμε από την έκθεση Consumer Electronics Show του 2018.

Razer Project Linda & Razer Mamba HyperFlux

Η Razer πολύ πρόσφατα έκανε την είσοδό της στο χώρο των smartphones με το εντυπωσιακό Razer Phone. Στην CES 2018, μάς έδειξε για πρώτη φορά πως το νέο της smartphone θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα laptop. Ο τρόπος αυτός ακούει στο όνομα Project Linda. Στην ουσία μιλάμε για ένα laptop dock στο οποίο προσαρμόζουμε το Razer Phone. Όση ώρα το κινητό είναι στο dock η οθόνη αφής λειτουργεί σαν το ποντίκι της συσκευής. Τα σημερινά smartphones άλλωστε είναι πάρα πολύ δυνατά και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν πολύ εύκολα για πολλές από τις καθημερινές μας ανάγκες. Όπως μαρτυρά και το όνομα όμως, το συγκεκριμένο concept δεν είναι ακόμα ένα εμπορικό προϊόν αλλά παραμένει ένα project. Το πότε και αν θα μπορέσεις κάποτε να το αποκτήσεις δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.Η Razer όμως δεν ξέχασε και το παραδοσιακό της κοινό. Εκτός του Project Linda είδαμε για πρώτη φορά και το νέο της ποντίκι Razer Mamba HyperFlux. Χάρη στο ειδικό mousepad το ποντίκι είναι κάτι… «παραπάνω» από ασύρματο αφού δεν χρειάζεται καν μπαταρία για να δουλέψει! «Τραβάει» ρεύμα από το ίδιο το mousepad και γι’ αυτό το λόγο είναι και ιδιαίτερα ελαφρύ. Μακριά από το mousepad όμως το νέο Mamba δε θα μπορέσει να λειτουργήσει παρά μόνο για μερικά δευτερόλεπτα οπότε αν το χέρι σου φύγει εκτός, το ποντίκι θα χάσει το σήμα.

Vivo fingerprint scanner

Οι φήμες για αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μέσα στην οθόνη των smartphones μας κυκλοφορούν για αρκετό καιρό. Η Samsung δεν έχει ενσωματώσει τέτοια τεχνολογία στο Note 8, αλλά ούτε και η Apple στο iPhone X. Η εταιρία που τους πρόλαβε όλους είναι η Vivo που κατά τη διάρκεια της CES έδειξε για πρώτη φορά μία πρωτότυπη συσκευή με τον αισθητήρα ενσωματωμένο κάτω από το γυαλί. Οι πρώτες εντυπώσεις κάνουν λόγο για έναν σχετικά αργό αισθητήρα, αλλά όσο η τεχνολογία ωριμάζει, αναμένουμε θεαματικές βελτιώσεις, αφού η αρχή έχει ήδη γίνει.

Nvidia BFGD

Αν αναρωτιέσαι τι σημαίνει το BFGD η απάντηση είναι Big Format Gaming Display. Όπως ενδεχομένως να κατάλαβες ήδη, μιλάμε για οθόνες υψηλών προδιαγραφών αλλά και υψηλού μεγέθους που απευθύνονται στο gaming κοινό. Η τεχνολογία BFGD αφορά οθόνες 65 ιντσών με ανάλυση 4K, υποστήριξη G-Sync, συχνότητα 120Hz και HDR. Οι BFGD οθόνες θα κυκλοφορήσουν από διάφορους συνεργάτες της Nvidia, όπως η Acer η HP και η Asus και θα διαθέτουν όλες τα ίδια βασικά χαρακτηριστικά. Οι νέες οθόνες μάλιστα θα ενσωματώνουν και το Google Assistant αλλά και Nvidia Shield. Ακόμα δεν γνωρίζουμε την τιμή αλλά σίγουρα τα νέα monitors δεν θα είναι φθηνά. Αν θες να αποκτήσεις ένα θα χρειαστεί να περιμένεις τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Τηλεοράσεις από την LG και την Samsung

CES χωρίς τηλεοράσεις δεν γίνεται. Έτσι οι μεγαλύτεροι παίχτες του χώρου είχαν να μας δείξουν πολλά και ενδιαφέροντα νέα προϊόντα. Από την μεριά της LG η πιο πρωτότυπη παρουσίαση ήταν αυτή μίας 65’’ OLED τηλεόρασης η οποία μπορεί να τυλιχτεί! Αν θες τη μαζεύεις πλήρως ή μπορείς ακόμα και να την αφήσεις μερικώς τυλιγμένη για να προβάλει χρήσιμες πληροφορίες. Οπτικά όμως η πιο εντυπωσιακή τηλεόραση ήταν σίγουρα η νέα LG 88 ιντσών OLED 8K Signature TV. Η νέα αυτή τηλεόραση αποτελεί την αναβάθμιση της «ξεπερασμένης» πλέον περσινής 77’’ 4K τηλεόρασης.Τι γίνεται όμως όταν ούτε οι 88 ίντσες σού είναι αρκετές; Μην φοβάσαι, και γι’ αυτό σου έχουμε την απάντηση. Για την ακρίβεια η Samsung έχει την απάντηση αφού αυτή είναι η κατασκευάστρια της “The Wall”. Ο... τοίχος έχει διαγώνιο 146 ίντσες(!) δηλαδή 370 εκατοστά ή 3,7 μέτρα! Αν μη τι άλλο, δικαιολογεί το όνομά του! Η «θηριώδης» αυτή τηλεόραση χρησιμοποιεί την τεχνολογία Micro LED για το πάνελ κάτι που σπανίως θα δεις σε τηλεοράσεις προς το παρόν. Αν έχεις τον χώρο για την Samsung The Wall τότε το μόνο που χρειάζεσαι είναι €100.000 μιας και τόσο θα είναι περίπου το κόστος της.

Panasonic GH5s

Δεν έλειψαν και οι φωτογραφικές ανακοινώσεις από την φετινή CES. Σε μία μάλλον απρόσμενη κίνηση η Panasonic ανακοίνωσε την GH5s, που αποτελεί ανανεωμένη έκδοση της GH5 που έχει μόλις λίγους μήνες στην αγορά. Η νέα Mirrorless μηχανή στοχεύει, όπως και οι προκάτοχοί της, περισσότερο στους κινηματογραφιστές παρά στους φωτογράφους. Ο αισθητήρας παραμένει Micro Four Thirds αλλά η ανάλυση έχει μειωθεί στα 10,2MP. Ο λόγος για αυτή την αλλαγή είναι για να γίνει η GH5s ακόμα καλύτερη σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μια αρνητική αλλαγή όμως είναι πως από την Panasonic GH5s απουσιάζει ο σταθεροποιητής στο σώμα της συσκευής.

Acer Swift 7 (2018)

Αν είσαι fan των ultrabooks τότε μπορεί να γνωρίζεις ήδη πως το λεπτότερο laptop στον κόσμο μέχρι και την CES 2018 ήταν το Acer Swift 7. Η πρωτιά δεν άλλαξε χέρια αλλά το λεπτό έγινε ακόμα λεπτότερο. Στο Las Vegas είδαμε για πρώτη φορά το ανανεωμένο Acer Swift 7 που έχει πλέον πάχος μόλις 8,98 χιλιοστά! Το πακέτο όμως θέλει και δυνατά χαρακτηριστικά για να συμπληρωθεί. Το Acer Swift 7 2018 θα διαθέτει Intel Core-i7 7th Gen CPU, 256GB SSD, 8GB RAM, 14” Full HD touch οθόνη, αλλά και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Παρότι τα χαρακτηριστικά φαίνονται πολύ καλά, για τα $1699 που ζητάει το ολοκαίνουργιο υπερφορητό της Acer, θα περιμέναμε να διαθέτει επεξεργαστή 8ης γενιάς.

Hyperkin Ultra Game Boy

Η πρώτη φορητή κονσόλα για πολλούς gamer ήταν πιθανότατα το Game Boy της Nintendo. Η εταιρεία Hyperkin αποφάσισε να ξυπνήσει τις μνήμες σε πολλούς από εμάς αφού ετοιμάζει μία ανανεωμένη έκδοση της κονσόλας που θα κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά. Το Ultra Game Boy θα παίζει τις ίδιες «κασέτες» όπως και η original κονσόλα και θα διαθέτει παρόμοιο σχεδιασμό. Οι βελτιώσεις είναι στα υλικά κατασκευής, αφού το Game Boy της Hyperkin θα είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο ενώ η οθόνη θα διαθέτει και οπίσθιο φωτισμό. Όταν το Hyperkin Ultra Game Boy φτάσει στην αγορά αναμένεται να κοστίζει $99.

Τα περίεργα της CES 2018

Η CES όμως δεν είναι μόνο οι μεγάλες ανακοινώσεις. Πολλές φορές παρουσιάζονται ιδιαίτερα και μοναδικά προϊόντα που περνούν απαρατήρητα. Το 2018 δεν αποτελεί εξαίρεση. Στο Las Vegas φέτος γνωρίσαμε για παράδειγμα τα ανδρικά εσώρουχα Spartan. Τα εσώρουχα αυτά προστατεύουν τα απόκρυφα σας σημεία από την ακτινοβολία μέσω ειδικής επένδυσης που διαθέτουν. Επίσης φαίνεται πως ό,τι έχει ρόδες θα γίνει σύντομα αυτόνομο. Και αυτό γιατί δεν είδαμε μόνο αυτόνομα αυτοκίνητα στην CES αλλά και αυτόνομη βαλίτσα. Η ForwardX CX-1 είναι μία έξυπνη βαλίτσα που χρησιμοποιεί μία κάμερα για να σας ακολουθεί με ταχύτητα μέχρι και 11 χμ/ω κάνοντας το ταξίδι σας λίγο πιο ξεκούραστο.Με την CES να έχει πλέον κλείσει τις πύλες της και να ανανεώνει το ραντεβού της με όλους εμάς για το 2019, εσένα ποιο ήταν το προϊόν που σου έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση και γιατί;