Χωρίς panetonne, Χριστούγεννα δε γίνονται!

Περίληψη: Aυτοί που κάνουν πράγματα βαρετά και συνηθισμένα, περνούν τα Χριστούγεννα τρώγοντας κουραμπιέδες. Οι πιο ψαγμένοι,...

Aυτοί που κάνουν πράγματα βαρετά και συνηθισμένα, περνούν τα Χριστούγεννα τρώγοντας κουραμπιέδες. Οι πιο ψαγμένοι, φέρνουν στο πιάτο τους την πιο λαχταριστή γιορτινή συνταγή της Ιταλίας και απολαμβάνουν ένα panetonne! Ποτέ ξανά ένα ψωμί δεν ήταν τόσο νόστιμο...Ο μύθος της προέλευσής του, μας γυρνάει στο Μιλάνο του 15ου αιώνα. Εκεί, όπως λέγεται, ένας φτωχός φούρναρης σκάρωσε με αλχημείες και πειράματα το πιο νόστιμο ψωμί που είχαν φάει οι πελάτες του, θέλοντας να εξασφαλίσει προίκα για την κόρη του, ώστε εκείνη να παντρευτεί έναν ευγενή. (Εντάξει, κάποιοι υποστηρίζουν ότι όλα αυτά δεν συνέβησαν ποτέ, αλλά δεν είναι ωραία ιστορία;)Πολλά τα panetonne που βγήκαν από τους ζεστούς φούρνους της Ιταλίας έκτοτε. Το καλύτερο όμως παραμένει εδώ και πολλά χρόνια το Scarpato! Συνταγή μιας φίρμας που ξεκίνησε στα 1888, είναι εμπλουτισμένο με χρυσές σταφίδες και γενναίες μερίδες από γκλασαρισμένα κάστανα, που του δίνουν ξεχωριστή γεύση. Αν και μεγάλο στο μάτι, είναι αρκετά ελαφρύ στο βάρος και φυσικά διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο ψωμί έχεις φάει.Το panetonne Scarpato σερβίρεται με καφέ, τσάι ή σαν επιδόρπιο μαζί με γλυκό κρασί – και ειδικά στα Public, θα το βρεις με έκπτωση 20% μόνο σε επιλεγμένα καταστήματα Public, σε υπέροχες, διαφορετικές μεταξύ τους συσκευασίες. Όπως καταλαβαίνεις, αν δεν το έχεις δοκιμάσει, μάλλον ήρθε η ώρα να το κάνεις αυτά τα Χριστούγεννα!