What's new. Ψυχαγωγία.
Χριστουγεννιάτικες συνταγές από το Public Cafe!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Χριστουγεννιάτικες συνταγές από το Public Cafe!
> Χριστουγεννιάτικες συνταγές από το Public Cafe!
23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Χριστουγεννιάτικες συνταγές από το Public Cafe!

Δώστε στα φετινά Χριστούγεννα τη γεύση που τους αξίζει με μοναδικές συνταγές από το Public Cafe! Ένα αρωματικό τσάι, ένα απολαυστικό κυρίως πιάτο και ένα λαχταριστό μπισκότο θα συνοδεύσουν τις εορταστικές στιγμές σας με την οικογένεια και τους φίλους στο σπίτι! Ακολουθείστε τη συνταγή και η επιτυχία θα είναι σίγουρη. Καλή σας απόλαυση!

ΤΣΑΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Οι έντονες γεύσεις του κερασιού και του αμύγδαλου συνδυασμένες με το μαύρο τσάι, την κανέλλα, το κάρδαμο, τον κορίανδρο, το ροζ πιπέρι, το γαρίφαλο και το πορτοκάλι συμπληρώνουν ονειρεμένα τις γεύσεις ενός χριστουγεννιάτικου τραπεζιού.

Αναζητήστε στα Public μια μεγάλη γκάμα σε βιβλία μαγειρικής και καλά εορταστικά μαγειρέματα!

fournizw me ti mama   xristougenna sto spiti Bake Me I'm Yours... Christmas Over 20 Delicious Festive Treats: Cookies, Cupcakes, Brownies & More Christmas Miniatures Finger Food and Tiny Treats

 

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

ΥΛΙΚΑ

125 γρ. βούτυρο, 1/2 κούπα ζάχαρη καστανή, 2 κ.γ. κανέλα, ½ κ.γ. γαρύφαλλο (προαιρετικό), 1 κ.γ. αλάτι, 1 αυγό, ¾ κούπας μέλι, 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ½ κ.γ. σόδα, ¼  κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο

2 ασπράδια αυγού, 3 Κούπες ζάχαρη άχνη, 1 βανίλια, Χρώματα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο, κόκκινο, πράσινο, μαύρο)

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Στο μπολ του μίξερ  χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα να αφρατέψουν.

(Αν δείτε πως η καστανή ζάχαρη δεν έχει λιώσει καλά μην ανησυχήσετε, όταν μπουν και τα υγρά υλικά στο τέλος, θα έχουν όλα ομογενοποιηθεί).

Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αυγό και το μέλι.

Σε άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν και  προσθέτουμε κι αυτό το μίγμα σε δόσεις στο μίξερ.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης και ανοίγουμε φύλλα πάχους 0,50 εκατ.

Με Χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ κόβουμε διάφορα σχέδια μπισκότων και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί.

Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 15 λεπτά,  και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.

Φτιάχνουμε το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια για λίγο, προσθέτουμε την άχνη και τη βανίλια χτυπώντας για λίγο μέχρι να ομογενοποιηθεί το γλάσο.

Θέλουμε ένα πυκνό μίγμα, που να στέκεται και να μπορεί όμως εύκολα να βγαίνει από μικρή μύτη κορνέ.

Χωρίζουμε το γλάσο σε μπολάκια και χωριστά ρίχνουμε μερικές σταγόνες από το κάθε χρώμα μέχρι να αποκτήσει το κάθε χρωματιστό γλάσο μας την απόχρωση που επιθυμούμε.

Διακοσμούμε τα μπισκότα μας και τα αφήνουμε να στεγνώσουν.

 

Μια παραλλαγή της κλασσικής γεμιστής γαλοπούλας!
Μια παραλλαγή της κλασσικής γεμιστής γαλοπούλας!

ΦΙΛΕΤΟ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑΣ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΠΟΥΡΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΑΠΟ ΜΥΡΤΙΛΟ

ΥΛΙΚΑ

Για τη γαλοπούλα:

1 φιλέτο γαλοπούλας, 500 gr κιμά μοσχαρίσιο, 8 τμχ κάστανα βρασμένα, 100 gr σουλτανίνες, 20 gr πελτέ τομάτας, 60 gr κουκουνάρια, 20 gr δαμάσκηνα αποξηραμένα, 1 σκελίδα σκόρδο, 150 ml soy sauce, 10 gr μαιντανό, 10 gr εστραγκόν, 100 gr γραβιέρα Νάξου, 1 κρεμμύδι μέτριο, Αλάτι, Φρέσκο πιπέρι, Κονιάκ, Κόκκινο κρασί γλυκό, Ζωμό κότας

Για τον πουρέ:

500gr πατάτες, 1,5 lt γάλα 2%, Αλάτι, Πιπέρι

 Για τη σάλτσα:

200 gr μύρτιλα φρέσκα, 50 gr βούτυρο γάλακτος (τύπου Lurpak), 1 κλωνάρι θυμάρι φρέσκο, 1 πολύ μικρή πρέζα πιπέρι cayenne (προσοχή πολύ καυτερό), Αλάτι

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Φιλετάρουμε την γαλοπούλα κόβοντάς την στη μέση οριζόντια και το κάθε κομμάτι το ανοίγουμε στη μέση (πάλι οριζόντια), χωρίς το μαχαίρι να βγει από την άλλη πλευρά, έτσι ώστε το φιλέτο να ανοίξει σαν βιβλίο.

Μαρινάρουμε το φιλέτο στη σάλτσα σόγιας, προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και αφήνουμε να μαριναριστεί στο ψυγείο σκεπασμένο για δύο ώρες. 

Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε βούτυρο γάλακτος, μαζί με ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε συνεχόμενα μέχρι ο κιμάς να πάρει χρώμα. Σε ένα άλλο τηγανάκι προσθέτουμε ελαιόλαδο με βούτυρο γάλακτος και σοτάρουμε τα κάστανα κομμένα στα τέσσερα, τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το σκόρδο ψιλοκομμένο  και τα δαμάσκηνα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με κονιάκ. Μόλις εξατμηστεί, ξανασβήνουμε με κόκκινο γλυκό κρασί.

Όσο ο κιμάς σοτάρεται, προσθέτουμε τον πελτέ τομάτας, ώστε να μαγειρευτούν μαζί. Στο τηγανάκι με τα υλικά μας προσθέτουμε μία κούπα νερό με λίγο ζωμό κότας και μόλις πάρει βράση, τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τον κιμά. Αυτό το κάνουμε για να τραβήξουμε όλες τις γεύσεις από τον πάτο του τηγανιού. Ενισχύουμε την κατσαρόλα με 600 ml νερό, προσθέτουμε αλάτι και μπόλικο πιπέρι, καπακόνουμε με μικρό άνοιγμα την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά. Όταν εξατμίζεται το νερό προσθέτουμε συνεχόμενα κι’άλλο, εως ότου να συμπληρωθούν 2 ώρες βρασμού. Στο τέλος προσθέτουμε μαιντανό ψιλοκομμένο, εστραγκόν ψιλοκομμένο, γραβιέρα Νάξου τριμμένη και ελέγχουμε τα καρικέβματα (δοκιμάζουμε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με τα γούστα μας). Πρέπει το μίγμα του κιμά να είναι στεγνό χωρίς υγρά.

Αφαιρούμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα, το στρώνουμε σε έναν πάγκο και αφότου κρυώσει η γέμιση την βάζουμε με ένα κουτάλι στο κέντρο του φιλέτου από τη μία άκρη στην άλλη, σε σχήμα πούρου. Τοποθετούμε το φιλέτο σε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και τυλίγουμε σαν καραμέλα. Τοποθετούμε στο ψυγείο για μία ώρα. Μόλις σφήξει, βράζουμε για 15 λεπτά.  Μόλις βράσει αφαιρούμε από την κατσαρόλα, ξετυλίγουμε από την μεμβράνη, αλοίφουμε με βούτυρο και ψήνουμε στο φούρνο (στο grill) μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να ξεκουραστεί και κόβουμε σε φέτες.

Για τον πουρέ:

Βράζουμε πατάτες σε γάλα 2%, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και όταν είναι έτοιμες αφαιρούμε από το υγρό και περνάμε με μίξερ χειρός, μέχρι ο πουρές να αποκτήσει μία λεία υφή

Για την σάλτσα:

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τα φρέσκα μύρτιλα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, ένα κομμάτι βούτυρο, το πιπέρι cayenne και το κλωνάρι θυμαριού. Προσθέτουμε 50 ml νερό. Αφήνουμε να πάρει μία καλή βράση για περίπου 15 λεπτά.

Τοποθετούμε τον  πουρέ στο πιάτο, από πάνω δύο φέτες γαλοπούλας και περιχύνουμε με σάλτσα μύρτιλο.

 

Εάν δεν έχετε όρεξη για μαγειρέματα, απολαύστε το γεύμα σας στο Public Cafe!
Εάν δεν έχετε όρεξη για μαγειρέματα, απολαύστε το γεύμα σας στο Public Cafe!
music news banner
ΑΘΗΝΑ
29°
Weather from OpenWeatherMap

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2017 Publicworld S.A.
    Public Blog