Έφτασαν τα Huawei Honor 9 και Honor 6A

Περίληψη: Η κυκλοφορία του Huawei Honor 9 στην ελληνική αγορά ήταν παραπάνω από αναμενόμενη, αφού ο...

Η κυκλοφορία του Huawei Honor 9 στην ελληνική αγορά ήταν παραπάνω από αναμενόμενη, αφού ο προκάτοχός του, το Honor 8, τα πήγε ιδιαιτέρως καλά. Η Huawei φαίνεται πως θα κρατήσει τη ίδια συνταγή που εφάρμοσε για πρώτη φορά πέρυσι, με το 8. Κάπως έτσι, λοιπόν, το Huawei Honor 9 εστιάζει στις φωτογραφικές του δυνατότητες, προσφέροντας ταυτόχρονα δυνατά χαρακτηριστικά αλλά και χαμηλή τιμή. Μαζί όμως με την οικονομική ναυαρχίδα Honor 9, θα έρθει και το οικονομικότερο Huawei Honor 6A. Οι δύο συσκευές ανακοινώθηκαν πρόσφατα για την ελληνική αγορά και πολύ σύντομα θα έχουμε και την επίσημη κυκλοφορία.

Huawei Honor 9

Το μέγεθος της οθόνης παραμένει ιδανικό καθώς έχει διαγώνιο 5.15", ανάλυση 1080p και DCI-P3 color space όπως και τα iPhone 7 και Samsung Galaxy S8. Φοράει τον επεξεργαστή HiSilicon Kirin 960 με 8 πυρήνες που, ας μην ξεχνάμε, έχει και το ακριβότερο μοντέλο τους, το Huawei P10, και θα είναι hybrid dual-sim. Το μοντέλο που θα δείτε σύντομα στις προθήκες του Public, θα έχει 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο.Οι 2 κάμερες στη πλάτη είναι 20MP και 12MP με δυνατότητα 2x οπτικό zoom και επιλογή για πορτρέτα και τα γνωστά εφέ bokeh. Η μπροστινή κάμερα για selfies είναι 8MP με f/2.0. Και για τους φίλους των καλωδίων, το Honor 9 έχει ξεχωριστό jack 3.5mm για ακουστικά κάτι που τείνει να γίνει είδος υπό εξαφάνιση σε νέες ακριβότερες συσκευές. Η μπαταρία του είναι τεχνολογίας Li-Po που σημαίνει πως έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τις τυπικές Λιθίου (Li-Ion) και έχει χωρητικότητα 3200mAh. Τρέχει Android Nougat 7.0 με το UI της Huawei, EMUI 5.1, και, κρίνοντας από το παρελθόν της εταιρείας, είναι σίγουρο πως θα πάρει αναβάθμιση σε Android Oreo. Αυτό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου για το Honor 9 είναι πως πρόκειται για την οικονομική ναυαρχίδα της Huawei καθώς δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από τα πιο ακριβά μοντέλα της εταιρείας και πολύ σύντομα θα μπορείς να το κάνεις δικό σου.

Huawei Honor 6A

To Huawei Honor 6A είναι η νέα οικονομική πρόταση από τη Huawei για όσους διαθέτουν περιορισμένο budget. Παρ' όλη τη χαμηλή τιμή έχει καταφέρει να κρατήσει το επίπεδο υψηλό και στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Έχει οθόνη IPS 5.0" με ανάλυση HD και θα υπάρχει έκδοση με 3GB RAM και 32GB αποθηκευτικό χώρο. Η κύρια κάμερα του είναι 13MP με LED Flash και η selfie στα 5MP.Φοράει τον SnapDragon 430 με 8 πυρήνες και chip γραφικών Adreno 505 ώστε να μπορεί να σηκώσει αρκετά παιχνίδια που υπάρχουν στο Play Store. Έχει μπαταρία 3.020mAh Li-Po, όπως και το Honor 9, που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα και θα έρχεται με Android Nougat 7.0 και EMUI 5.1. Σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια ολοκληρωμένη πρόταση αφού έχει και GLONASS και πιο αξιόπιστο στίγμα GPS.