Έφτασε το "διαστημικό" Surface Book 2 από τη Microsoft

Περίληψη: Laptops υπάρχουν πολλά. Σε όλα τα σχήματα και όλα τα μεγέθη -- και χρώματα. Και...

Laptops υπάρχουν πολλά. Σε όλα τα σχήματα και όλα τα μεγέθη -- και χρώματα. Και σε διάφορες "ποιότητες". Επίσης, tablets υπάρχουν πολλά. Ομοίως, σε διάφορα μεγέθη, για κάθε γούστο και κάθε ανάγκη. Τελευταία, βλέπουμε και διάφορα μοντέλα από διάφορους κατασκευαστές, τα επονομαζόμενα και "Convertibles", τα οποία φιλοδοξούν να "γεφυρώσουν" το χάσμα μεταξύ tablet και laptop, ενώ και η ίδια η Apple είχε κάνει την αρχή πριν αρκετά χρόνια, παρουσιάζοντας, όχι υβριδικό laptop, αλλά ένα υπέρ-λεπτο και πολύ ελαφρύ laptop, το MacBook Air, το οποίο μπορεί να μην ήταν tablet, ήταν όμως πιο ελαφρύ και λεπτό ακόμη κι από tablet. Η Microsoft, όμως, έχει άλλη γνώμη. Δεν θέλει μόνο ένα laptop του οποίου να περιστρέφεται η οθόνη, ή να μπορεί να "διπλώσει" πίσω από το πληκτρολόγιο. Ούτε καν ένα tablet με πληκτρολόγιο, ούτε ένα πολύ λεπτό laptop.Τα θέλει όλα!

Και εγένετω Surface Book 2!

Τι είναι το Surface Book 2; Μα... είναι όλα τα παραπάνω, κι ακόμη περισσότερα. Για αρχή, είναι laptop. Με οθόνη 13.5 ή 15 ιντσών, καλύπτει όλες τις απαιτήσεις, και μάλιστα το hardware που κρύβει μέσα του είναι κορυφαίο. Έπειτα, είναι tablet. Η οθόνη του μπορεί να αποσπαστεί από το πληκτρολόγιο, μετατρέποντας αυτομάτως το Surface Book 2 σε ένα εκπληκτικό μεγάλο tablet, το οποίο μπορείς να πάρεις μαζί σου παντού. Τρίτον, είναι "σχεδιαστήριο". Δίπλωσε την οθόνη πάνω από το πληκτρολόγιο και χρησιμοποιησέ το ως tablet με γραφίδα και χειριστήριο, με το Surface Dial και το Surface Pen. Και τέλος, είναι "projector". Απλά γύρισε την οθόνη ανάποδα και χρησιμοποίησέ την για να δεις ταινίες ή να κάνεις παρουσιάσεις.

Hardware

Κι όμως, το Surface Book 2 δεν έχει "κάποιον" ανίσχυρο επεξεργαστή ή ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Έρχεται με επεξεργαστή Core i5 ή i7 έβδομης ή όγδοης γενιάς (ανάλογα το μοντέλο), με έως και τέσσερις πυρήνες, με μνήμη 8 ή 16 GB, και στα γραφικά υπάρχει δυνατότητα επιλογής μεταξύ Nvidia GeForce 1050 ή 1060 με έως και 6GB video RAM! Για την αποθήκευση, έχεις επιλογή μεταξύ SSD χωρητικότητας 256, 512 GB ή 1 TB! Και βέβαια, έχει και απίστευτη διάρκεια μπαταρίας!

Γιατί;

Αν το βλέπεις και αναρωτιέσαι για τη σκοπιμότητα της σχεδίασης αυτού του ονειρικού υπολογιστή, μπορούμε να σου απαντήσουμε άμεσα: δεν είναι ένα σύστημα που θα πάρεις για να χαζεύεις στο internet. Είναι ένα "όπλο", το υπέρτατο εργαλείο για τα χέρια επαγγελματιών οι οποίοι θα δουν την παραγωγικότητά τους να εκτοξεύεται! Και πιο κάτω σου έχουμε μερικά videos από την ίδια τη Microsoft, για να κατανοήσεις πως το Surface Book 2 μπορεί να σου λύσει τα χέρια και να σε βοηθήσει να φτάσεις σε στρατοσφαιρικά επίπεδα απόδοσης!