Εναλλακτικά τριήμερα: 10 πολύτιμες συμβουλές για αρχάριους campers!

Περίληψη:   “Some people feel the rain, others just get wet” – Βob Marley.   Πολλοί πηγαίνουν για κάμπινγκ...

 “Some people feel the rain, others just get wet” – Βob Marley.   Πολλοί πηγαίνουν για κάμπινγκ και κολλάνε στην ταλαιπωρία: Την έλλειψη κρεβατιού και άνεσης, τη δυσκολία κάλυψης βασικών αναγκών, τα κουνούπια, τον αέρα, την απουσία έτοιμου σπιτικού φαγητού κλπ. Πολύ συχνά, κάποιος από την παρέα θα αποφασίσει να φύγει νωρίτερα από τους υπόλοιπους, αντιμετωπίζοντας δυσκολία προσαρμογής και μη θέλοντας να μεταδώσει αρνητική ενέργεια στους υπόλοιπους. Με γεια του με χαρά του. Από την άλλη μεριά (της παραλίας), υπάρχει αρκετός κόσμος που θεωρεί πως οι μόνες αληθινές διακοπές είναι αυτές του κάμπινγκ. Για την περιπέτεια, την απόλυτη ένωση με τη φύση, την αύρα που πλανιέται στην ατμόσφαιρα, την απερίγραπτη αίσθηση ενός πρωινού μπάνιου ακριβώς τη στιγμή που οι πρώτες ακτίνες του ήλιου χαϊδεύουν τη θάλασσα.Φυσικά, στο κάμπινγκ δεν είναι όλα εύκολα. Κι όσο κι αν λένε πως η ταλαιπωρία είναι μέρος της γοητείας, χρειάζεσαι τη σωστή προετοιμασία ώστε να μη βρεθείς προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Ακολουθούν λοιπόν 10 πολύτιμες συμβουλές για αρχάριους campers, που αν τις ακολουθήσεις η εμπειρία της παραμονής σου θα είναι σίγουρα πιο ευχάριστη:

Προμηθεύσου ξηρά τροφή

Ακόμα κι αν υπάρχουν γύρω σου ταβέρνες και μίνι-μάρκετ, ακόμα κι αν οι φίλοι σου έχουν φέρει μαζί τους σκεύη μαγειρέματος, οι βραδινές λιγούρες χρειάζονται την ικανοποίησή τους, γι’ αυτό καλό είναι να προνοήσεις.

Σκέψου έξυπνα

Ένας μικροσκοπικός φακός LED Moses Travel, ένα αστείο ανοιχτήρι Luchador Kikkerland και μια βούρτσα-καθρεφτάκι LEGAMI Nice Hair! Brush σίγουρα θα σου φανούν χρήσιμα.

Προφύλαξε το κινητό σου

Δεν θέλω να σε αγχώσω, αλλά όταν βρίσκεσαι μακριά από τον πολιτισμό, η μόνη σου επαφή με τον έξω κόσμο είναι το κινητό. Καλό θα είναι λοιπόν να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο σε περίπτωση που κάτι συμβεί. Οι θήκες Universal 5’’ SBS Waterproof Case Book και Apple iPhone 7 – Ghostek Atomic 3 είναι αδιάβροχες και προστατεύουν επίσης τη συσκευή σου από την άμμο και τον ήλιο.

Θυμήσου ότι δεν θα έχεις πρίζα

Καλή φάση το κινητό, αλλά τι να το κάνεις αν η μπαταρία εξαντλείται μέσα σε μια μέρα; Ο φορητός φορτιστής USB TP-Link 6700 mAh 2.4A είναι μια εξωτερική μπαταρία με έξυπνη θήρα εξόδου που ανιχνεύει τη συσκευή σου και αυτόματα προσαρμόζει την τάση. Συμβατός με όλες τις συσκευές που φορτίζουν μέσω καλωδίου USB (Apple, Samsung, Nokia, HTC, BlackBerry, LG, Motorola, Sony, Huawei κ.ά.).

Σήκωσε τα βάρη σου με στιλ

Το σακίδιο πλάτης Ticket to the Moon, που το όνομά του ακούγεται σαν τίτλος τραγουδιού, κυκλοφορεί σε διάφορους συνδυασμούς χρωμάτων και θα σου λύσει τα χέρια. Πρόκειται για μια μικροσκοπική συσκευασία που πριν ξετυλιχτεί μπαίνει ακόμα και στην τσέπη σου, αλλά έχει τέτοια χωρητικότητα ώστε να μπορείς να βάλεις μέσα του όλα τα απαραίτητα για μια σύντομη καλοκαιρινή εξόρμηση. Ρίξε μια ματιά και στην τσάντα παραλίας με το ίδιο όνομα, η οποία είναι πανάλαφρη αλλά χωράει ακόμα και την ιστιοσανίδα σου (που λέει ο λόγος).

Βοήθησε τον ύπνο σου

Ενδέχεται οι φίλοι σου να σε πάρουν στο ψιλό, όμως μια φούξια μάσκα ύπνου Go Travel θα σου επιτρέψει να κοιμάσαι ακόμα και τις ώρες που λάμπει ο ήλιος. Πρόσεξε μόνο μη σου αφήσει σημάδια την ώρα της  ηλιοθεραπείας…Πέσε στα μαλακάΤο υπόστρωμα παραλίας Terra Nation ξεκουράζει την πλάτη σου ώστε να μη γυρίσεις από τις διακοπές σου πιασμένος σαν να πήγες για σκάψιμο. Η μπροστινή του πλευρά είναι πετσετέ και η πίσω από πολυεστέρα. Ιδίως αν σου τύχει καμιά παραλία με βότσαλα, στο συνιστώ ανεπιφύλακτα!

Φτιάξε ατμόσφαιρα

Τα αρωματικά κεριά Yankee αρκούν για να φωτίσει η νύχτα αλλά και ένα κεράκι citronella για να κρατάτε μακριά τα έντομα είναι στα απαραίτητα.

Πάρε βιβλίο

Κάποιοι θα αργούν να ξυπνήσουν, κάποιοι θα ροχαλίζουν ώρες ατελείωτες στην ξαπλώστρα και κάποιοι θα νομίζουν ότι θέλεις συνεχώς κουβέντα. Βρες την ιδανική διέξοδο απ’ ολ’ αυτά στις σελίδες ενός βιβλίου. Οι επιλογές αμέτρητες, αλλά μια πολύ καλή πρόταση είναι Τα Κορίτσια της Έμα Κλάιν (εκδ. Ψυχογιός), η ιστορία μιας έφηβης των 60’s που σαγηνεύεται από μια παρέα κοριτσιών και βυθίζεται στην απελευθερωμένη και άλλο τόσο επικίνδυνη ζωή τους.

Ξεκουράσου!

Last but not least… μια αιώρα Ticket to the Moon θα σου επιτρέψει να αιωρηθείς μεταξύ τεμπελιάς και απραξίας. Κανείς δεν ξέρει ο Σεπτέμβρης τι θα φέρει – γι’ αυτό απόλαυσε τις διακοπές σου και αφέσου στην πλήρη χαλάρωση του Αυγούστου χωρίς τύψεις!