Ετοιμαστείτε γιατί έρχεται το Lord of the Rings σε σειρά!

Περίληψη: Όχι, δεν εννοούμε τη σειρά των ταινιών του Jackson, ούτε τη σειρά των ταινιών "Hobbit",...

Όχι, δεν εννοούμε τη σειρά των ταινιών του Jackson, ούτε τη σειρά των ταινιών "Hobbit", ούτε τη σειρά των βιβλίων. Ναι, μιλάμε για τηλεοπτική σειρά. Κανονική! Τώρα, αν αναρωτιέσαι, τι έμεινε από τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών που δεν μπήκε στις 6 ταινίες... μάλλον δεν έχεις διαβάσει ούτε το Hobbit. Οι τρεις ταινίες, μολονότι έκαστη "έγραφε" τρίωρο, άφησαν πάρα πολλά πράγματα από τα βιβλία εκτός. Και μιλάμε μόνο για τα τρία "βασικά" βιβλία του "Άρχοντα". Αν δεν το ξέρεις, υπάρχουν και άλλα! Αν είσαι από αυτούς που δεν έχουν διαβάσει τίποτα, πήγαινε subito και πάρε τα βιβλία, γιατί από την επόμενη τηλεοπτική σαιζόν θα έχεις διάβασμα! Αλλά ακόμη κι αν έχεις διαβάσει τον "Άρχοντα", θα χρειαστεί να διαβάσεις και τα υπόλοιπα του Tolkien, ειδικά το Silmarillion, γιατί έχει πολύ πράμα που δεν ξέρεις!

Γιατί όλα αυτά;

Πολύ απλά διότι η νέα σειρά δεν θα έχει θέμα αυτά που ήδη είδαμε στις τρεις (συν τρεις) ταινίες! Αυτό επιβεβαίωσε η Amazon -- ναι, η γνωστή Amazon -- η οποία έχει πάρει τα δικαιώματα και έχει αναλάβει να φέρει τον κόσμο του Άρχοντα των Δακτυλιδιών σε τηλεοπτική σειρά στις οθόνες μας. Η "είδηση" λοιπόν, είναι πως η νέα σειρά θα "τοποθετείται" χρονικά πριν τα γεγονότα του πρώτου βιβλίου, του "Fellowship of the Ring". Βέβαια, και το "Hobbit" είναι κι αυτό "prequel" του Άρχοντα, μιας και τα γεγονότα που περιγράφει εκτυλίσσονται περίπου 60 χρόνια πριν. Για την ώρα είναι άγνωστο αν η σειρά θα "βρίσκεται" μεταξύ του Hobbit και του Fellowship ή αν θα ξεκινήσει και πριν το Hobbit. Αν δεν ξέρεις, όμως, μην ανησυχείς! Ο Tolkien έχει γράψει ολόκληρη την ιστορία του "κόσμου" του "Lord of the Rings", από την... κοσμογονία μέχρι και την εποχή του Lord. Διάβασε το "Silmarillion" και θα καταλάβεις πραγματικά πόσο τεράστιο ήταν το πόνημα του Tolkien! Και βέβαια, πόσο υλικό έχουν οι σεναριογράφοι για να φτιάξουν, όχι μία, αλλά εκατό τηλεοπτικές σειρές!

Και λίγο κουτσομπολιό!

Για τη σειρά, το ίδρυμα Tolkien, το οποίο έχει όλα τα δικαιώματα για τις δημιουργίες του Tolkien, έλαβε από την Amazon ένα ποσό περί τα 250 εκατομμύρια δολλάρια! Κι αυτό είναι μόνο για τα δικαιώματα! Η Amazon έχει προγραμματίσει επιπλέον περί τα 150 εκατομμύρια δολλάρια για την πρώτη σαιζόν της σειράς, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμη και το budget του "Game of Thrones"! Για την παραγωγή, η Amazon θα συνεργαστεί με τη HarperCollins και την New Line Cinema, το studio που παρήγαγε τις ταινίες "Lord of the Rings" και το οποίο ανήκει στη Warner Bros. Προφανώς, η Amazon -- και ειδικά το μεγάλο αφεντικό, ο Jeff Bezos -- θέλει να μπει δυναμικά στο χώρο της ιντερνετικής τηλεόρασης, και τι καλύτερο από ένα τόσο κλασσικό και μεγαλειώδες έργο! Μάλιστα, ήδη οι φανατικοί του "Lord of the Rings" έχουν αρχίσει τις αψιμαχίες με τους φανατικούς του "Game of Thrones"!Μόλις έχουμε νεότερα, θα ενημερώσουμε!