Λογοτεχνικός περίπατος “Ρέα Γαλανάκη” @ Public Συντάγματος | Public Blog
What's new.
Λογοτεχνικός περίπατος “Ρέα Γαλανάκη” @ Public Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Λογοτεχνικός περίπατος “Ρέα Γαλανάκη” @ Public Συντάγματος
> Λογοτεχνικός περίπατος “Ρέα Γαλανάκη” @ Public Συντάγματος

Λογοτεχνικός περίπατος “Ρέα Γαλανάκη” @ Public Συντάγματος

Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στη γνωστή συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη, στο έργο της οποίας βασικό στοιχείο είναι η σύζευξη του μύθου με την ιστορία.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της πόλης που συνδέονται είτε με τη ζωή της ίδιας, είτε και με τα πρόσωπα των βιβλίων της, κυρίως του έργου της Η Άκρα Ταπείνωση, στο οποίο η πόλη της Αθήνας διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο.
Σημείο συνάντησης θα είναι το τέρμα της οδού Σόλωνος, στη συμβολή της με την οδό Πατούσα. Η πρώτη στάση θα γίνει στην οδό Σολωμού, στο σημείο όπου υπάρχει το έργο του καλλιτέχνη του δρόμου Alex Martinez. Το έργο περιγράφεται στο βιβλίο Η Άκρα Ταπείνωση, αλλά ο χώρος συνδέεται και με τη ζωή της ίδιας της συγγραφέως.
Η δεύτερη στάση θα είναι στην οδό Σταδίου, μπροστά στην ανάγλυφη προτομή του Σωτήρη Πέτρουλα, εκεί όπου το παρόν συνδέεται με το ιστορικό παρελθόν της πόλης.
Η τρίτη στάση θα γίνει μπροστά στον κινηματογράφο Αττικόν, μέσα στη δίνη του μοιραίου οδοιπορικού των ηρωΐδων της Άκρας Ταπείνωσης, στην ταραγμένη Αθήνα της κρίσης.
Η τέταρτη στάση θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος, «την πιο παράξενη θεατρική σκηνή που στήθηκε ποτέ στην καρδιά κάποιας πρωτεύουσας», όπως την ονομάζει η Ρέα Γαλανάκη.

Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν την ίδια τη συγγραφέα και να συζητήσουν μαζί της για τη ζωή και το έργο της.

Δηλώστε συμμετοχή!
Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και οι συμμετέχοντες θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Συντάγματος
Σύνταγμα
Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
14 Οκτωβρίου 2017

ΩΡΑ
10:30

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής:

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

http://blog.public.gr/wp-content/uploads/2015/05/RGW1200.jpg Λογοτεχνικός περίπατος “Ρέα Γαλανάκη” @ Public Συντάγματος Σύνταγμα Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα 2017-10-14 2017-10-14 Το Public και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture οργανώνουν το Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
music news banner
ΑΘΗΝΑ
24°
Weather from OpenWeatherMap

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2018 Publicworld S.A.
    Public Blog