Παρουσίαση του βιβλίου "Δεκατρία Μπαλώματα" @ Public Συντάγματος | Public Blog
What's new.
Παρουσίαση του βιβλίου “Δεκατρία Μπαλώματα” @ Public Συντάγματος
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Παρουσίαση του βιβλίου “Δεκατρία Μπαλώματα” @ Public Συντάγματος
> Παρουσίαση του βιβλίου “Δεκατρία Μπαλώματα” @ Public Συντάγματος

Παρουσίαση του βιβλίου “Δεκατρία Μπαλώματα” @ Public Συντάγματος

«Μικρή μου, να θυμάσαι πάντα∙ το μπάλωμα όταν γίνεται δεν ξεγίνεται. Κοίτα, όμως, σαν καινούργιο δείχνει. Το μπάλωμα είναι τέχνη».
«Και τι ακριβώς σημαίνει μπάλωμα; Και γιατί να μην αγοράσεις καινούργιο; Αφού έχετε τόσους παράδες», απορούσε η Νόρα.
«Μπάλωμα είναι η επιδιόρθωση ενός πράγματος που χάλασε, αλλά δε θες να το αποχωριστείς ή δε γίνεται να το αποχωριστείς. Το μπάλωμα είναι τέχνη, μικρή μου. Είναι χάρισμα∙ να μπορείς να αλλάζεις κάτι που είναι πια παλιό ή ελαττωματικό και να το φτιάχνεις πάλι ώστε να σου αρέσει».

Η Νόρα, βαφτισμένη Ελεονώρα, νόθα κόρη του Μιχαήλου Χιωτέλλη, μαθαίνει την τέχνη του μπαλώματος στο σπίτι του πατέρα της, στη Μυτιλήνη, γύρω στα μέσα του 1800. Η ίδια, όμως, δεν μπαλώνει τα ρούχα της∙ μπαλώνει τα θλιβερά της ζωής της, ξεκινώντας από το όνομά της. Μόνο, όμως, το όνομα, γιατί ως νόθα επίθετο δεν έχει. Το ταλέντο της αυτό τη βοηθάει να επιζήσει από τα δεινά που πλήττουν το νησί και φέρουν τα πάνω κάτω στη ζωή της, να αντιμετωπίσει τους ανθρώπους που την πληγώνουν, με πρώτο τον αδελφό της, να δοθεί στον έρωτα χωρίς να υπολογίσει τους ηθικούς κανόνες και τελικά να αποκτήσει αυτό που πάντα επιθυμούσε: μια ταυτότητα. Κάθε μπάλωμα, όμως, έχει ένα αντίτιμο. Και η Νόρα τα πληρώνει όλα∙ και τα δεκατρία μπαλώματα. Γιατί τόσα χρειάστηκε να κάνει.

Η Πηνελόπη Κουρτζή παρουσιάζει το νέο της βιβλίο. Μαζί της στο πάνελ: η Κατερίνα Γκαγκάκη, Επικοινωνιολόγος, ο Στρατής Λιαρέλλης, εντεταλμένος σύμβουλος του ομίλου Αντέννα, ο Γιώργος Πέτρου, καλλιτεχνικός διευθυντής της Καμεράτα και ο Γρηγόρης Σιβολαπένκο, καθηγητής Φαρμακευτικής.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Ελένη Σταμίδου, ερμηνεύτρια και συνθέτρια.


ΠΕΡΙΟΧΗ
Public Συντάγματος
Σύνταγμα
Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
12 Οκτωβρίου 2017

ΩΡΑ
19:00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Είσοδος Ελεύθερη.

Share:
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon

http://blog.public.gr/wp-content/uploads/2017/09/kourtzi-ft.jpg Παρουσίαση του βιβλίου “Δεκατρία Μπαλώματα” @ Public Συντάγματος Σύνταγμα Καραγεώργη Σερβίας 1 Πλατεία Συντάγματος ΤΚ: 10563 Αθήνα 2017-10-12 2017-10-12 «Μικρή μου, να θυμάσαι πάντα∙ το μπάλωμα όταν γίνεται δεν ξεγίνεται. Κοίτα, όμως, σαν καινούργιο δείχνει. Το μπάλωμα είναι τέχνη»....

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 
music news banner
ΑΘΗΝΑ
24°
Weather from OpenWeatherMap

Σχετικές εκδηλώσεις

    Copyright © 2018 Publicworld S.A.
    Public Blog