Συστήματα Ατμού: Το σιδέρωμα περνά σε άλλο επίπεδο!

Περίληψη: Θέλεις εύκολο και γρήγορο σιδέρωμα, χωρίς σιδερώστρα; Τα συστήματα ατμού είναι εδώ για να σου λύσουν τα χέρια, ακόμη και για τα πιο ευαίσθητα υφάσματα!

Όλοι γνωρίζουμε τα παραδοσιακά σίδερα αλλά και τα συστήματα σιδερώματος. Η νέα συσκευή που φέρνει μια μικρή επανάσταση στο σιδέρωμα, όμως, είναι το σύστημα ατμού, το οποίο βγάζει από την εξίσωση τη σιδερένια πλάκα εντελώς! Τα συστήματα ατμού έχουν τα δικά τους πλεονεκτήματα και μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σιδερώνεις τα ρούχα!

Αντί για πίεση, ατμός υπό πίεση

Το σιδέρωμα βασίζεται στην υψηλή θερμοκρασία και την πίεση στο ρούχο, για να αφαιρέσει τις ζάρες και να ισιώσει τα υφάσματα. Όλοι όσοι έχουν σιδερώσει έστω και μία φορά, όμως, γνωρίζουν καλά πως η πίεση και η θερμοκρασία δεν αρκούν. Παλαιότερα, προτού εμφανιστούν τα ατμοσίδερα, χρειάζονταν να βρέξει κανείς ελαφρώς τα ρούχα κατά το σιδέρωμα, για να τα κάνουν τέλεια. Αλλά σύντομα όλοι κατάλαβαν πως η πραγματική δύναμη είναι στον ατμό υπό πίεση· ο ατμός μπορεί να χαλαρώσει τις ίνες των ρούχων και να τους επιτρέψει να επιστρέψουν στην κανονική τους θέση. Ο ατμός είναι πιο σημαντικός από τη μηχανική πίεση, και αυτός είναι ο λόγος που τα απλά σίδερα εξαφανίστηκαν, ενώ πλέον τα συστήματα σιδερώματος (με τις μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενές νερού) κερδίζουν έδαφος.

Σύστημα ατμού για «σιδέρωμα» χωρίς σίδερο

Vertical Steamers - 01

Το σύστημα ατμού παράγει τον απαραίτητο ατμό και τον διοχετεύει στο ειδικό ακροφύσιο, επιτρέποντας το σιδέρωμα ρούχων χωρίς να υπάρχει η μεταλλική πλάκα. Το ακροφύσιο δεν ακουμπά το ρούχο, εξαλείφοντας τον κίνδυνο καψίματος αλλά και του ζαρώματος από απροσεξίες. Ακόμη και τα ευαίσθητα ρούχα μπορούν να δεχθούν τον ατμό χωρίς να χαλάσουν.

Ρούχα αποστειρωμένα και χωρίς οσμές

Ο ατμός καθαρίζει τα ρούχα σκοτώνοντας βακτηρίδια και μικροοργανισμούς, ενώ αφαιρεί οσμές που προέρχονται από τον ιδρώτα, τον καπνό, ή και τα υπολείμματα των απορρυπαντικών. Εκτός αυτών, αφαιρεί αλλεργιογόνα και ακάρεα από τα υφάσματα, μειώνοντας τις αλλεργικές αντιδράσεις.

Τέλεια ρούχα με τη δύναμη της βαρύτητας

Έχεις προσέξει πως, αν απλώσεις τα ρούχα προσεκτικά στην απλώστρα, σχεδόν δεν χρειάζονται σιδέρωμα; Η βαρύτητα είναι σχεδόν αρκετή για να ισιώσει τα περισσότερα υφάσματα, όταν είναι βρεγμένα. Αν συνδυάσεις βαρύτητα και ατμό, τα ρούχα σιδερώνονται μόνα τους! Ο ατμός χαλαρώνει τις ίνες και η βαρύτητα τις επαναφέρει στη θέση τους, κάνοντας τα ρούχα άψογα. Παράλληλα, μπορεί να φρεσκάρει ρούχα που μπορεί να έχεις φορέσει, μειώνοντας την συχνότητα του πλυσίματος.

Το σύστημα ατμού δεν είναι μόνο για τα ρούχα

Vertical Steamers - 02

Μια ακόμη χρήση του συστήματος ατμού είναι για τις κουρτίνες – ο ατμός θα τις καθαρίσει από σκόνη και σωματίδια ενώ η βαρύτητα θα τις ισιώσει, κάνοντάς τες να δείχνουν άψογες. Αλλά κάνει εξαιρετική δουλειά και στα κλινοσκεπάσματα, τους καναπέδες, τις πολυθρόνες, τα μαξιλάρια, ακόμη και στα χαλιά!

Σύστημα ατμού στο ταξίδι

Το σίδερο είναι άβολο για ταξίδια. Υπάρχουν, όμως, συστήματα ατμού τα οποία είναι ιδιαιτέρως ελαφριά και βολικά και για το ταξίδι, μιας και δεν έχουν το βάρος της μεταλλικής πλάκας. Θα σου λύσουν τα χέρια φρεσκάροντας τα ρούχα σου σε ένα επαγγελματικό ταξίδι, αλλά και στις διακοπές, μειώνοντας την ανάγκη για πλύσιμο. Πλέον μπορείς να φρεσκάρεις το πουκάμισο και το σακάκι σου, αφαιρώντας τις ζάρες που απέκτησαν στη βαλίτσα, γρήγορα και εύκολα!

Χαρακτηριστικά που κάνουν τη διαφορά

Vertical Steamers - 03

Η βασική λειτουργία του συστήματος ατμού είναι το να… παράγει ατμό. Επομένως, η ροή ατμού είναι αυτή που κάνει τη βασική διαφορά. Μετριέται σε γραμμάρια ανά λεπτό (gr/min) και όσο μεγαλύτερη είναι, τόσο περισσότερος είναι ο ατμός! Δεύτερη παράμετρος, η ισχύς. Μεγαλύτερη ισχύς σημαίνει πιο γρήγορο ξεκίνημα αλλά και πιο σταθερή ροή. Τέλος, η χωρητικότητα του δοχείου νερού μπορεί να είναι σημαντική, διότι δεν θα χρειάζεται να σταματάς κάθε λίγο για να γεμίζεις.

Σε ένα άλλο επίπεδο, υπάρχουν και συστήματα ατμού τα οποία έρχονται με κρεμάστρα για να διευκολύνουν το σιδέρωμα, ενώ άλλα έχουν ξεχωριστά το δοχείο νερού. Εσύ επιλέγεις τι σε βολεύει.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σου, μπορείς να βρεις όλα τα μοντέλα στα ράφια του Public ή να μπεις στο Public.gr και να τα δεις συγκεντρωμένα. Διάλεξε αυτό το σύστημα ατμού που θα ταιριάξει στις απαιτήσεις σου και απόλαυσε εύκολο και άκοπο σιδέρωμα χωρίς σίδερο, με τη δύναμη του ατμού!