Fall in music: Τα 10 πιο hot νέα άλμπουμ του φθινοπώρου!

Περίληψη: Το Σεπτέμβρη επιστρέφουμε στη δουλειά ανανεωμένοι (αν και με μισή καρδιά), αποχαιρετούμε τις παραλίες, σκεπαζόμαστε...

Το Σεπτέμβρη επιστρέφουμε στη δουλειά ανανεωμένοι (αν και με μισή καρδιά), αποχαιρετούμε τις παραλίες, σκεπαζόμαστε με σεντόνι και βλέπουμε τις μέρες να μικραίνουν. Αυτή η γλυκιά μελαγχολία, δεν θα μπορούσε παρά να αναζητήσει διέξοδο σε καινούργιες μουσικές, που θα μας κρατήσουν συντροφιά ως το τέλος της χρονιάς. Ακολουθούν λοιπόν 10 ολοκαίνουργια άλμπουμ, τα οποία μόλις κυκλοφόρησαν ή κυκλοφορούν σύντομα – και φιλοδοξούν να γίνουν το σάουντρακ του φθινοπώρου μας!

LCD Soundsystem – American Dream

Είπαν πως θα διαλύσουν, αλλά μόνο πέντε χρόνια άντεξαν μακριά μας. Ο James Murphy και η παρέα του, μόλις κυκλοφόρησαν έναν εξαιρετικό δίσκο, συνδυάζοντας το πάθος του ροκ με την χορευτική τρέλα της synthpop.

Τhe National – Sleep Well Beast

Ας παρηγορήσει κάποιος αυτά τα μελαγχολικά αγόρια απ’ το Ohio. Πέρασαν τα 40 και μοιάζουν ακόμα με παιδάκια που τα μάλωσε η δασκάλα. Ίσως βέβαια να είναι αυτή ακριβώς η ταπεινή μελαγχολία που ποτίζει με συγκίνηση τον νέο δίσκο τους, που κυκλοφορεί ακριβώς την κατάλληλη εποχή.

Gucci Mane – Μr. Davis

Αν δεν σας λέει κάτι το όνομά του, αξίζει να τον ανακαλύψετε. O 37χρονος Radric Delantic Davis είναι ένας από τους πιο σεβαστούς ράπερ στον κόσμο – και η συμμετοχή καλλιτεχνών όπως ο The Weekend, η Nicki Minaj και οι Migos προμηνύει ότι το νέο του άλμπουμ θα κάνει αίσθηση.

Kamasi Washington – Harmony of Difference

Λίγους μήνες μετά την αποκαλυπτική εμφάνισή του στην Αθήνα, ο σαξοφωνίστας που έφερε την jazz στα αυτιά των indie kids παρουσιάζει νέο άλμπουμ. Eλπίζουμε μόνο να είναι μικρότερο σε διάρκεια από το The Epic του 2015, που διαρκούσε 173 λεπτά, γιατί έχουμε και δουλειές…

Beck - Colors

Τρία χρόνια μετά το Morning Phase, που είχε βραβευτεί με Grammy στην κατηγορία Δίσκος της Χρονιάς, ο Beck ξαναχτυπάει στα μέσα Οκτωβρίου, ένα τσακ πιο χαρούμενος απ’ ότι τον έχουμε συνηθίσει.

St. Vincent - ΜASSEDUCATION

Τα δύο πρώτα singles με τίτλο “New York” και η “Los Angeles” διεκδικούν μια θέση στα καλύτερα tracks της χρονιάς. Αν είναι έτσι όλος ο δίσκος, η Αμερικανίδα τραγουδοποιός-ξωτικό πάει για θρίαμβο. Ας την φέρει κάποιος στην Ελλάδα!

Courtney Barnett & Kurt VileLotta Sea Lice

Δύο κορυφαίοι ροκ τραγουδοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους στην πιο hot συνεργασία του φθινοπώρου. Αρνούνται να το παίξουν ντίβες, γρατζουνάνε τις κιθάρες τους τεμπέλικα και συμπληρώνουν ο ένας τα κενά του άλλου