Fidget Spinners: φτιάχτο μόνος σου!

Περίληψη: Για τη νέα "μανία" των νέων από 8 έως... 88 ετών, έχουμε ξαναμιλήσει. Τα Fidget...

Για τη νέα "μανία" των νέων από 8 έως... 88 ετών, έχουμε ξαναμιλήσει. Τα Fidget Spinners είναι η απόλυτη τρέλα του φετινού καλοκαιριού, και τα Public έχουν φροντίσει να φέρουν τα καλύτερα! Όπως σε όλα τα πράγματα, όμως, το προσωπικό "άγγιγμα" έχει άλλη χάρη. Αν πιάνουν τα χέρια σου, δοκίμασε να κατασκευάσεις το δικό σου fidget spinner με ό,τι έχεις πρόχειρο και -- κυρίως -- με ό,τι νιώθεις πιο εξοικειωμένος! Εμείς ψάξαμε και βρήκαμε για 'σένα τους πιο ενδιαφέροντες και απλούς τρόπους να φτιάξεις το δικό σου spinner, και στους παρουσιάζουμε!

Lego Spinner

Ναι, κι όμως, γίνεται! Μη σου φαίνεται περίεργο, εδώ έχουν φτιάξει από αυτοκίνητα μέχρι ολόκληρο Death Star με Lego, ένα spinner δε θα έφτιαχναν; Το καλύτερο σε αυτή την ιστορία είναι πως... πρακτικά, δεν υπάρχει ένας (και μοναδικός) τρόπος να φτιάξεις spinner με Lego. Απλά, ψάξε και βρες ό,τι κομμάτια lego έχεις στο σπίτι, άπλωσέ τα μπροστά σου και... άφησε τη φαντασία σου να καλπάσει!Ο στόχος είναι ένα... κάτι που να είναι συμμετρικό, να περιστρέφεται όσο το δυνατόν καλύτερα, και να χωράει στην παλάμη σου. Μάλιστα, δεν είναι καν απαραίτητο να έχει ρουλεμάν! Βέβαια, αν σου βρίσκεται κάποιο πρόχειρο, σίγουρα θα βοηθήσει τα μάλα!Το καλό στην περίπτωση αυτή είναι πως η Lego έχει κομμάτια πραγματικά κάθε σχήματος, χρώματος, είδους και βάρους, οπότε οι πιθανοί συνδυασμοί είναι άπειροι! Μάλιστα, λόγω του ότι η Lego έχει επεκταθεί και σε κιτ ρομποτικής, υπάρχουν και κομμάτια κυκλικού σχήματος, ρόδες, άξονες και τροχαλίες, επομένως υπάρχουν και κομμάτια που μπορούν να αντικαταστήσουν το κεντρικό ρουλεμάν.Επίσης, αν και αυτό παραβαίνει τους άγραφους "νόμους" των Lego, τίποτε δε σε εμποδίζει να κάνεις την κατασκευή πιο robust με λίγη κόλλα, απλή ή θερμοκόλλα.

3D Printing

Αν έχεις πρόσβαση σε κάποιον 3D printer, και το "έχεις" με σχεδίαση τρισδιάστατων αντικειμένων -- είτε στο 3D Studio είτε ακόμη και στο SketchUp -- τότε μπορείς πανεύκολα να σχεδιάσεις και να κατασκευάσεις το δικό σου fidget spinner. Μάλιστα, εδώ μπορείς να αφήσεις τη φαντασία σου να οργιάσει, χωρίς (σχεδόν) κανέναν περιορισμό σε σχήμα! Δεν χρειάζεται καν το spinner να είναι επίπεδο -- αρκεί να φροντίσεις να είναι σωστά κεντραρισμένο το βάρος. [gallery link="file" size="full" ids="49440,49441,49439"]

Τρυπάνια, πριόνια και λοιπά...

Εκτός από τα προηγούμενα απλά, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να κατασκευάσεις το δικό σου spinner. Ανάλογα με τα εργαλεία που έχεις διαθέσιμα, καθώς και το πόσο "πιάνουν" τα χέρια σου, μπορείς να δημιουργήσεις κάτι εντελώς δικό σου. Για παράδειγμα, μια σχετικά εύκολη λύση είναι το ξύλο, λόγω του ότι είναι πιο εύκολα διαχειρίσιμο. Για τους πιο "metal" τύπους, σίδερο και ατσάλι μπορούν να γίνουν spinner, αν βέβαια έχεις στη διάθεσή σου τρυπάνι, σέγα και, ίσως, τόρνο. Από την άλλη, μπορείς να σκεφτείς κάποιον συνδυασμό πιο εύκολα υλοποιήσιμο. Έχουμε δει spinners συναρμολογημένα ακόμη και από αλυσίδα ποδηλάτου, από κομμάτια χαλκοσωλήνα κολλημένων με καλάι, μπρούτζινα κολάρα στήριξης σωληνώσεων, γρανάζια, και άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός. Φαντασία και διάθεση να υπάρχουν. [gallery columns="4" link="file" size="full" ids="49445,49443,49444,49442"]

Και για spinner έλα Public

Βέβαια, υπάρχει και η πιο εύκολη λύση: έλα στα Public από τις 2 Ιουνίου και πάρε όσα Fidget Spinners τραβάει η ψυχή σου! Τα Public έχουν τα καλύτερα, τα πιο ποιοτικά (για να μην πάρεις ένα spinner κοψοχρονιά από περίπτερο και σου μείνει στο χέρι μετά από δύο περιστροφές) spinners σε αμέτρητα χρώματα.