Φοιτητικές συνταγές από το Public Cafe!

Περίληψη: Πέρασες σε μια σχολή στην Αθήνα; Σίγουρα είσαι πολύ ενθουσιασμένος που επιτέλους θα ανεξαρτητοποιηθείς  και θα...

Πέρασες σε μια σχολή στην Αθήνα; Σίγουρα είσαι πολύ ενθουσιασμένος που επιτέλους θα ανεξαρτητοποιηθείς  και θα έχεις δικό σου σπίτι χωρίς απαραίτητα να δίνεις αναφορά στην μαμά σου για το τι ώρα γυρνάς και που πας. Το μόνο ίσως αρνητικό είναι το θέμα του φαγητού. Όλοι αποζητούν το κλασσικό φαγητό της μαμάς, οπότε το να φύγεις από το σπίτι ίσως σου δημιουργεί την εντύπωση ό,τι οι μέρες ανεξαρτησίας που θα έρθουν θα φέρουν μαζί και πολύ πείνα!Μην ανησυχείς εμείς είμαστε εδώ! Σου δίνουμε 2 πολύ εύκολες συνταγές, που μπορείς να φτιάξεις χωρίς να χρειαστείς το ένδοξο ταπεράκι της μαμάς!FRENCH TOASTYλικά:4 φέτες ψωμί της επιλογής σας2 αυγά100 ml κρέμα γάλακτοςμισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα100 ml σιρόπι σφενδάμου (maple syrop)500 ml ηλιέλαιοΤρόπος Παρασκευής:Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολάκι με την κρέμα γάλακτος μέχρι να διαλυθεί το ασπράδι και να γίνει υδαρές. Εμβαπτίζουμε της φέτες ψωμιού στο μείγμα με το αυγό και την κρέμα στο οποίο έχουμε προσθέσει την κανέλα.Αφού στραγγίξουν καλά οι φέτες ψωμιού τις τοποθετούμε σε ένα τηγάνι στο οποίο έχουμε ζεστάνει 500 ml ηλιέλαιο.Μόλις οι φέτες πάρουν χρώμα από την κάτω πλευρά,τις αναποδογυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη.Στραγγίζουμε τις φέτες σε ένα χαρτάκι και γαρνίρουμε με maple syrop και λίγη εξτρά κανέλα.SCRAMBLED EGGS ΜΕ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑYλικά:3 αυγάμια φέτα ψωμί της αρεσκείας σας150 ml ελαιόλαδο80 ml γάλα70 γρ τριμμένη γραβιέρατοματίνια για γαρνίρισμααλάτι πιπέριΤρόπος Παρασκευής: Σε ένα τηγανάκι φρυγανίζουμε το ψωμί.Αφαιρούμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.Σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει ελαφρώς τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο κατά προτίμηση.Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δούμε τα αυγά να σβολιάζουν και να έχουν μια ελαφριά υγρασία.Προσθέτουμε τοματίνια κομμένα στη μέση,ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε πάνω στο φρυγανισμένο ψωμί.Τέλος τρίβουμε γραβιέρα στην κορυφή του πιάτου.10Τώρα αν πάλι βαριέσαι και δεν θες να μαγειρέψεις μην αγχώνεσαι. Πήγαινε μια βόλτα από τα Public Cafe στο Σύνταγμα ή στον Πειραιά και απόλαυσε τις παραπάνω συνταγές και άλλες πολλές.Βρες όλα τα βιβλία μαγειρικής, γίνε ο πρώτος μάγειρας και βάλε τα γυαλιά στην μαμά σου!** Και ένα special offer για εσένα που είσαι φοιτητής! Άν είσαι στον Πειραιά έχεις μια έκπτωση 20% σε όλα τα είδη του καταλογου.Ενώ για το Σύνταγμα έχεις 10% έκπτωση για το ημερήσιο μενού, που περιλαμβάνει μια side salad, ένα κυρίως πιάτο και ένα αναψυκτικό).Το μόνο που χρειάζεται είναι να μας δείξεις το φοιτητικό σου πάσο και εμείς θα σου φτιάξουμε το καλύτερο φαγητό.