Φτιάξε το απόλυτο PC για Virtual Reality

Περίληψη: Από το Public Blog έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την εικονική πραγματικότητα, για headsets, παιχνίδια...

Από το Public Blog έχουμε μιλήσει αρκετές φορές για την εικονική πραγματικότητα, για headsets, παιχνίδια και εφαρμογές. Αν σε έχουν ψήσει όλα αυτά, και σκέφτεσαι σοβαρά να μπεις κι εσύ στον εικονικό κόσμο της ψυχαγωγίας, τότε συνέχισε να διαβάζεις. Υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις, αν θες να προσθέσεις ένα VR headset στο PC σου!

Hardware!

Η βασική "κόκκινη γραμμή" για το hardware είναι οι μίνιμουμ απαιτήσεις που ανακοινώνουν οι εταιρίες που κατασκευάζουν VR headsets. Η βασική. Αυτό δε σημαίνει, βέβαια, πως δε μπορείς να κάνεις δουλειά και με λίγο χειρότερο hardware, αν το κόστος σε απασχολεί, αλλά καλό είναι να μην κατέβεις πολύ από αυτά τα specs. Εμείς πήραμε τα επίσημα specs από την Oculus.

Minimum specs

CPU: Intel i3 6100 ή AMD FX4350GPU: Nvidia GTX 1050 Ti ή AMD Radeon RX 470, εναλλακτικά Nvidia GTX 960 4GB ή AMD Radeon R9 290RAM: 8GBUSB: 1x USB 3.0 συν 2x USB 2.0OS: Windows 8.1

Προτεινόμενα specs

CPU: Intel i5 4590 ή AMD Ryzen 5 1600XGPU: Nvidia GTX 1060 ή AMD Radeon RX 480, εναλλακτικά Nvidia GTX 970 ή AMD Radeon R9 290RAM: 8GBUSB: 3x USB 3.0 συν 1x USB 2.0OS: Windows 7 SP1 64-bit Προφανώς, μπορείς να αναβαθμίσεις το PC που ήδη έχεις, ώστε να υπερκαλύπτει τις απαιτήσεις της Oculus, αλλά είναι πολύ πιθανό, αν το PC σου έχει τα χρονάκια του, να χρειαστεί ριζική αναβάθμιση, ή απλά να φτιάξεις ένα νέο εκ του μηδενός. Εκτός από τα προαναφερθέντα, θα χρειαστείς και ένα μέσο αποθήκευσης υψηλών επιδόσεων, οπότε προτείνουμε έναν SSD, κατά προτίμηση υψηλών επιδόσεων, όπως ο Sandisk Extreme Pro, με ικανή χωρητικότητα ώστε να μπορείς να εγκαταστήσεις και τα παιχνίδια εκεί. Επίσης, αν θες το... απολύτως απόλυτο (!) σε επιδόσεις, αυτή τη στιγμή η AMD με τους επεξεργαστές Threadripper των 16 πυρήνων και των 32 threads είναι στην κορυφή του gaming. Μαζί με μια κάρτα γραφικών Nvidia GTX 1080 Ti ή AMD Radeon RX Vega64, είναι αυτό που πρέπει να πάρεις.

Headset

Προφανώς, το Oculus Rift είναι το headset στο οποίο πρέπει να στραφείς. Υπάρχουν και άλλες λύσεις, οι περισσότερες μέσω smartphone και "headset" στο οποίο βάζεις το κινητό, αλλά το πραγματικό Virtual Reality είναι με πλήρες headset με οθόνες για τα μάτια, συνδεδεμένο σε PC. Πριν μερικές ημέρες, και η Microsoft παρουσίασε το δικό της headset, αλλά δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμη καμμία συσκευή από κανέναν κατασκευαστή. Μόλις γίνει αυτό, θα σε ενημερώσουμε με αντίστοιχο άρθρο στο Public Blog.Βέβαια, αν θες ένα ικανό PC αλλά δεν έχεις καμμία όρεξη να το φτιάξεις μόνος σου, μπορείς απλά να ρίξεις μια ματιά στα έτοιμα performance και gaming PCs που έχουν φέρει τα Public, ειδικά για εσένα!