Έφτασε η ώρα για το Stellar Blade, επιστρέφει η ιστορική Infogrames!

Περίληψη: Το Stellar Blade κυκλοφορεί στην κονσόλα του PS5 ενώ η Atari βγάζει την ιστορική Infogrames από τον «πάγο» μετά από δύο δεκαετίες!

Νέες κυκλοφορίες και ένα απροσδόκητο «blast from the past» μας επεφύλασε η βιομηχανία του gaming την τελευταία εβδομάδα. Το Stellar Blade, το πολυαναμενόμενο action adventure game είναι από σήμερα διαθέσιμο, με την ομάδα της Shift Up να προσφέρει ήδη το πρώτο patch μαζί με το launch του παιχνιδιού. Η επιτυχία του Fallout στο Amazon Prime φέρνει την εμβληματική σειρά RPG και πάλι στο προσκήνιο, ενώ η Atari ανακοίνωσε την επιστροφή της θρυλικής Infogrames μετά από δύο δεκαετίες. Πάμε να δούμε αναλυτικά όλες τις gaming ειδήσεις της εβδομάδας.

Κυκλοφόρησε το Stellar Blade με Day One Patch!

Η ώρα της κυκλοφορίας για το Stellar Blade έφτασε και η Shift Up έχει έτοιμα τα πάντα για να το υποδεχτούν οι παίκτες. Ο τίτλος θυμίζει κάτι από Bayonetta και Devil May Cry, συνδυάζοντας και «Soulslike» στοιχεία. Μάλιστα, η ομάδα ανάπτυξης ετοίμασε ήδη και το day one patch του που βελτιώνει διάφορα σημεία, αλλά και ξεκλειδώνει το New Game Plus mode. Σε αυτό το κομμάτι, οι παίκτες μπορούν να μεταφέρουν όλα τα αντικείμενα και τον οπλισμό τους, ωστόσο η πρόοδος μηδενίζεται και πρέπει να ξεκινήσουν από την αρχή. Ήδη έχει επιβεβαιωθεί πως μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού θα ακολουθήσει έξτρα περιεχόμενο που θα ξεκινάει από έξτρα στολές για την πρωταγωνίστρια Eve και θα επεκτείνεται και σε άλλα επίπεδα.

Video Duration
6:07

Δοκιμαστικές εκδόσεις τίτλων στο PlayStation Store και το PS Plus Premium

Η Sony θέλει να δώσει έξτρα κίνητρα στους συνδρομητές του PlayStation Plus Premium και έτσι ανακοίνωσε τέσσερις νέες δοκιμαστικές εκδόσεις για τα μέλη της υπηρεσίας. Όπως φαίνεται, κάθε ένα από τα νέα παιχνίδια που προστέθηκαν προσφέρει ξεχωριστή διάρκεια δοκιμής και συγκεκριμένα έχουμε τα παρακάτω. Το Exoprimal προσφέρει 30 λεπτά δράσης, το Girs 1 ώρα δράσης, το Trek to Yomi 1 ώρα δράσης και το Shadow Warrior 3 μία ώρα δράσης. Παράλληλα με αυτά, στο Game Catalogue για τα μέλη του PS Plus Extra και του PS Plus Premium προστέθηκε και το Tales of Kenzera: Zau, ένα νέο videogame από την Surgent Studios, το οποίο κυκλοφορεί και για PC, Nintendo Switch και Xbox Series X/S. Την ευθύνη του έχει ο ηθοποιός Abubakar Salim, ο οποίος έδωσε σάρκα και οστά στον Bayek του Assassin’s Creed Origins και στον Rokham των World of Warcraft Expansions. Υπενθυμίζεται πως ο κατάλογος του PS Plus υποδέχτηκε τον Απρίλιο με μερικά ακόμη games, όπως τα Dave the Diver, The Crew 2, Construction Simulator, Nour: Play With Your Food και Deliver Us Mars. Τέλος, στο Classics Catalogue μπήκαν τα Star Wars: Rebel Assault II: The Hidden Empire, MediEvil και Alone in the Dark: The New Nightmare.

H Atari επαναφέρει την Infogrames στο προσκήνιο

Οι gamers μεγαλύτερης ηλικίας είχαν συνηθίσει να βλέπουν το λογότυπο της Inforgrames σε πάρα πολλές παραγωγές που έγιναν γνωστές και βοήθησαν την ανάπτυξη του gaming, αλλά για χρόνια η εταιρεία είχε μπει «στον πάγο». Η Atari ανακοίνωσε πως θα επαναφέρει την Infogrames στο σήμερα, μετά από δύο δεκαετίες απραξίας. Στόχος της είναι να δημιουργηθεί ένα νέο portfolio από IPs που σχετίζονται με την Atari, ξεκινώντας με το Total Reliably Delivery Service. Το εν λόγω game κυκλοφόρησε το 2019 από την tinyBuild και πλέον ανήκει και πάλι στην Infogrames. Το όνομα της Infogrames είναι συντομογραφία του Informatique Programmes και ξεκίνησε τη λειτουργία της στη Γαλλία το 1983, εστιάζοντας στην ανάπτυξη και έκδοση παιχνιδιών για υπολογιστές, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε κονσόλες στα 90s. Από τα παιχνίδια της που έγραψαν ιστορία ήταν το Alone in the Dark (1992), το οποίο έδωσε και το εναρκτήριο λάκτισμα για την κατηγορία των survival horror games. Άλλα παιχνίδια που έχουν αφήσει εποχή με την ταμπέλα της Infogrames ήταν τα Asterix, V-Rally, Heart of Darkness, TinTin, The Smurfs και Looney Tunes. Στα τέλη των 90s, η Infogrames άρχισε να εξαγοράζει εταιρείες όπως οι Ocean, Gremlin Interactive, DMA Design, Accolade, Beam Software, GT Interactive, Hasbro Interactive, MicroProse και Atari.

H επιτυχία του τηλεοπτικού Fallout εκτοξεύει τη σειρά των games

Το Fallout του Amazon κατάφερε να κλέψει τις εντυπώσεις του τηλεοπτικού κοινού και ο χαμός που προκλήθηκε από την πρώτη σεζόν των 8 επεισοδίων κατάφερε να δώσει ξανά ζωή στο gaming franchise. Όπως σημείωσε και η ίδια η Bethesda, το Fallout 76 κατάφερε να συγκεντρώσει πάνω από 1 εκατομμύριο παίκτες σε μόλις 1 ημέρα, ενώ όλα τα Fallout games μαζί πάνω από 5 εκατομμύρια παίκτες! Ο creative director της Bethesda, Jonathan Rush, δήλωσε ενθουσιασμένος και χαρούμενος που τόσος κόσμος μπήκε στον κόπο να γνωρίσει τη σειρά ή να επιστρέψει σε αυτή, χαρακτηρίζοντας αυτή τη στιγμή πολύ σημαντική. Η τηλεοπτική σειρά συγκέντρωσε πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια λεπτά θέασης σε λίγες ώρες και 5,2 εκατομμύρια θεάσεις συνολικά, ενώ η Amazon έχει ήδη δώσει το «πράσινο φως» για το δεύτερο κύκλο. Το Fallout 76 προσφέρεται και μέσω Game Pass σε PC και κονσόλες Xbox, ενώ και άλλα παιχνίδια της σειράς είναι επίσης διαθέσιμα μέσω της γνωστής συνδρομητικής πλατφόρμας.

Νέο Xbox Indie Games Showcase τις επόμενες ημέρες

H Microsoft ετοιμάζεται για σημαντικές ανακοινώσεις ανεξάρτητων παραγωγών που έρχονται τόσο στις κονσόλες Xbox, όσο και στην υπηρεσία Game Pass και ανακοίνωσε ένα νέο ID@Xbox Digital Showcase. Η μετάδοσή του θα γίνει από το IGN και διάφορες άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στις 29 Απριλίου και ώρα 20:00 για την Ελλάδα. Μέσα σε αυτά που επιβεβαιώθηκαν είναι πληροφορίες για τα Dungeons of Hinterberg, 33 Immortals, Lost Records Bloom & Rage, ενώ θα υπάρχουν και πολλά άλλα games. Στην περσινή αντίστοιχη παρουσίαση γνωρίσαμε τα Karateka, Axiom Verge 2 και Sea of Stars.

Πρώτο trailer για το Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game

Έφτασε πλέον η ώρα να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για το Tales of the Shire: A The Lord of the Rings Game. Ο τίτλος έρχεται σε PC, PS5, Xbox Series X/S και Nintendo Switch και θα επιτρέψει στους παίκτες να ζήσουν στην ειδυλλιακή πόλη Bywater ως Hobbit. Η κυκλοφορία του αναμένεται στο δεύτερο μισό του 2024 και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο από την εταιρεία ειδικών οπτικών εφέ Weta Workshop (που είναι γνωστή για τη δουλειά που έχει κάνει στα Lord of the Rings και Hobbit). Το game θα κυκλοφορήσει από την Take Two και την Private Division και οι παίκτες θα μπορούν να διακοσμήσουν το σπίτι τους, να εξερευνήσουν τον κόσμο και να αλληλεπιδράσουν μέσα από διάφορες δραστηριότητες. Μπορείς να δεις περισσότερα για το παιχνίδι και να γνωρίσεις καλύτερα τον κόσμο του μέσα από το παρακάτω επεξηγηματικό trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση.

Video Duration
1:48