What's new. Ψυχαγωγία.
Γίνε ένας μικρός σεφ με τις μοναδικές συνταγές του Public Café!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Γίνε ένας μικρός σεφ με τις μοναδικές συνταγές του Public Café!
> Γίνε ένας μικρός σεφ με τις μοναδικές συνταγές του Public Café!
01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Γίνε ένας μικρός σεφ με τις μοναδικές συνταγές του Public Café!

Είτε θες να μαγειρέψεις για εσένα, είτε για τους φίλους σου, σού βρήκαμε τις δύο συνταγές που θα σε βγάλουν “ασπροπρόσωπο” και κυρίως…χορτάτο!

Η νέα φοιτητική σεζόν πλησιάζει και οι απανταχού φοιτητές προετοιμάζονται για μια ακόμα δύσκολη χρονιά… Και δε μιλάμε για τα μαθήματα, αλλά για το φαγητό, αφού η μαγειρική της μαμάς μοιάζει με…μακρινό όνειρο! Και ενώ τα φυλλάδια από τα ντελιβεράδικα στοιβάζονται με το σωρό στον πάγκο της κουζίνας, εμείς θέλουμε να σου αποδείξουμε ότι η μαγειρική δεν είναι κάτι το δύσκολο, αλλά πιο πολύ μοιάζει με το ποδήλατο: μόλις το μάθεις μία φορά, δεν μπορείς να το ξεχάσεις! Γι’ αυτό βρήκαμε δύο συνταγές made in…Public Café, που είτε είσαι φοιτητής, είτε όχι, θα βρεις και εύκολες στην εκτέλεση και πλούσιες σε γεύση!

simple club sandwich
Club Sandwich με κοτόπουλο

Club Sandwich με κοτόπουλο

Ψήνουμε 3 φέτες ψωμί του τοστ σε γκριλ ή σε φρυγανιέρα. Aπλώνουμε τις φέτες στο τραπέζι. Τις αλείφουμε με λίγη μαγιονέζα ή βούτυρο, ανάλογα με την προτίμηση μας.

Ψήνουμε μερικές φέτες μπέικον, καθώς και φέτες κοτόπουλο.

Βάζουμε στη μία φέτα ψωμιού τυρί, ζαμπόν, μαρούλι και μια φέτα ντομάτα και καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού.

Προσθέτουμε φρεσκοψημένο φιλέτο κοτόπουλο, μπέικον, μαρούλι, ντομάτα και καλύπτουμε με την τρίτη φέτα ψωμιού. Καρφώνουμε οδοντογλυφίδες στις 4 γωνίες και με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε τρίγωνα.

Τηγανίζουμε τις φρεσκοκομμένες μας πατάτες και συνοδεύουμε το ήδη λαχταριστό μας Club Sandwich.

Eggs-best-for-hangovers1
Ομελέτα νισουάζ

Ομελέτα

Η ομελέτα  είναι ένα φαγητό, το οποίο στην απλούστερή του εκδοχή παρασκευάζεται από αβγά χτυπημένα και τηγανισμένα με λάδι ή άλλη λιπαρή ουσία. Αρκετές φορές το μίγμα των αυγών αραιώνεται με νερό, γάλα ή κρέμα γάλακτος, ώστε να επιτυγχάνεται πιο αφρώδης υφή. Η χρήση χτυπημένων αυγών στη μαγειρική γίνεται από αρχαιοτάτων χρόνων. Οι Ρωμαίοι έτρωγαν ζεστές ή κρύες ομελέτες, γνωστές με την ονομασία patina.  Στην Αγγλία κατά το Μεσαίωνα οι ομελέτες ονομάζονταν herbolacae και αρωματίζονταν συχνά με διάφορα μυρωδικά. Οι Βίκινγκ παρασκεύαζαν ομελέτες και τις συνόδευαν με ψωμί σικάλεως, μπέικον και τυρί, για να αντέχουν στο κρύο. Υπάρχουν πολλές παραλλαγές με προσθήκη λαχανικών (πιπεριά, μανιτάρια, ντομάτα), αλλαντικών (ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικο) ή τυριών (φέτα, κασέρι) και διάφορων καρυκευμάτων, όπως αλάτι και πιπέρι. Η ομελέτα μπορεί να σερβιριστεί σαν ορεκτικό ή ξεχωριστά με γαρνιτούρα ή στο πρωινό γεύμα.

Και αν ακόμα και τώρα εξακολουθείτε να αμφιβάλλετε για τις μαγειρικές σας ικανότητες ή απλά θέλετε να απολαύσετε ένα χορταστικό γεύμα με την ησυχία σας και μία από τις καλύτερες θέες της Αθήνας στο “πιάτο”, μπορείτε πάντα να περάσετε μια βόλτα από το Public Café!

 

music news banner
ΑΘΗΝΑ
23°
Weather from OpenWeatherMap

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2017 Publicworld S.A.
    Public Blog