Goodreads Choice Awards: Οι αναγνώστες επιλέγουν τα καλύτερα βιβλία για το 2015

Περίληψη: 40 εκατομμύρια μέλη, 1 δισεκατομμύριο βιβλία, 43 εκατομμύρια κριτικές αναγνωστών. Μιλάμε φυσικά για το goodreads...

40 εκατομμύρια μέλη, 1 δισεκατομμύριο βιβλία, 43 εκατομμύρια κριτικές αναγνωστών. Μιλάμε φυσικά για το goodreads την πιο δημοφιλής σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για τους βιβλιόφιλους σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια τεράστια on line κοινότητα που ξεκίνησε την πορεία της το 2007 στηριζόμενη στην πολύ απλή ιδέα: «ας μιλήσουμε για τα βιβλία που διαβάζουμε». Το goodreads δίνει τη δυνατότητα στον κάθε χρήστη να δημιουργήσει το δικό του ημερολόγιο ανάγνωσης, να προσθέσει βιβλία στην προσωπική του βιβλιοθήκη, να γράψει για τα βιβλία που διάβασε, να τα αξιολογήσει, να γνωρίσει κόσμο, να δει τι διαβάζουν οι φίλοι του και πάρει μέρος σε συζητήσεις για βιβλία και συγγραφείς. 
Φέτος, για 7η συνεχή χρονιά, οι χιλιάδες αναγνώστες-μέλη του goodreads ψήφισαν για τα βιβλία που ξεχώρισαν μέσα στο 2015. Το νέο μυθιστόρημα της Harper Lee με τίτλο Βάλε έναν φύλακα και Το κορίτσι του τρένου της Paula Hawkins είναι τα βιβλία που κέρδισαν τους χιλιάδες αναγνώστες-μέλη της ιστοσελίδας goodreads. Το βραβείο Best Fiction κέρδισε η Χάρπερ Λη για το βιβλίο της Βάλε έναν φύλακα, ένα μυθιστόρημα-φαινόμενο που σκαρφάλωσε στην κορυφή των best seller σε ΗΠΑ και Αγγλία αμέσως μόλις κυκλοφόρησε. Στο Βάλε έναν φύλακα η βραβευμένη με Πούλιτζερ συγγραφέας του κλασικού πλέον μυθιστορήματος Όταν σκοτώνουν τα κοτσύφια που την καθιέρωσε σε όλον τον κόσμο, προχωράει δύο δεκαετίες για να ξανασυναντήσει τους ήρωες του πρώτου της βιβλίου. (Διάβασε περισσότερα για αυτό εδώ)
 [embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=xXP6Y6Avcio[/embedyt]Όσο για το Το κορίτσι του τρένου οι αναγνώστες του goodreads μιλούν για ένα θρίλερ για γερά νεύρα που θα μας κρατήσει ξύπνιους μέχρι το πρωί. Αξίζει να σημειωθεί ότι βιβλίο κέρδισε στην κατηγορία του με 106.149 ψήφους. Το δεύτερο βιβλίο ήταν το Finders, keepers του Στίβεν Κίνγκ με 32.451 ψήφους. (Διάβασε περισσότερα για την Paula Hawkins εδώ)
Πρωταγωνίστρια της ιστορίας είναι η Ρέιτσελ, μια νεαρή γυναίκα που παίρνει κάθε μέρα, την ίδια ώρα, το τρένο για να πάει στη δουλειά της στο Λονδίνο. Κάθε μέρα το τρένο σταματά σ' ένα σηματοδότη και εκείνη δεν χάνει τη  ευκαιρία να παρατηρεί τα σπίτια δίπλα στις ράγες. Το ζευγάρι της "Τζες" και του "Τζέισον" είναι η αδυναμία της, χαίρεται να τους παρακολουθεί, της φαίνονται πολύ ευτυχισμένοι, σχεδόν τους ζηλεύει για την τέλεια ζωή τους.  Ώσπου μια μέρα η Ρέιτσελ θα μάθει ότι η κοπέλα εξαφανίστηκε για πάντα, μυστηριωδώς. Και τότε θα προσπαθήσει να θυμηθεί. 
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=2feg5hnto08[/embedyt]Δείτε όλη τη λίστα εδώ