Google Pixelbook – Το πιο premium Chromebook είναι... pixel!

Περίληψη: Η σειρά προϊόντων Pixel ξεκίνησε με ένα laptop, το Chromebook Pixel το 2013, με τα...

Η σειρά προϊόντων Pixel ξεκίνησε με ένα laptop, το Chromebook Pixel το 2013, με τα smartphones να έρχονται αργότερα. Έκτοτε, το ChromeOS ωρίμασε αρκετά και η Google στο φετινό Pixel event παρουσίασε έναν ανανεωμένο φορητό υπολογιστή, για να μας δείξει όλα όσα μπορεί να προσφέρει σήμερα ένα laptop με ChromeOS. Το ολοκαίνουργιο Google Pixelbook κρατά τον χαρακτήρα των προηγούμενων μοντέλων και αποτελεί με διαφορά την πιο premium πρόταση με ChromeOS.

Google Pixelbook – Τα χαρακτηριστικά

Το Google Pixelbook χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel 7ης γενιάς. Θα μπορείς να επιλέξεις μεταξύ των Intel Core i5 και Core i7. Ο επεξεργαστής θα συνοδεύεται από 8 ή 16GB μνήμης RAM, ενώ την αποθήκευση αναλαμβάνει ένας SSD δίσκος με τις επιλογές χωρητικότητας να ξεκινούν από τα 128 και να φτάνουν μέχρι και τα 512GB. Τα χαρακτηριστικά συμπληρώνει μία πανέμορφη οθόνη 12,3” ανάλυσης 2400x1600 η οποία είναι και αφής. Μάλιστα το νέο Pixelbook είναι ένα 4-in-1 laptop που σημαίνει πως η οθόνη περιστρέφεται πλήρως. Αυτό σας προσφέρει 4 modes λειτουργίας όπως για παράδειγμα λειτουργία laptop ή tablet.

Google Pixelbook – Το λογισμικό

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, όμως, δεν είναι ο μόνος λόγος για να επιλέξεις το Google Pixelbook. Το δεύτερο και ίσως σημαντικότερο κομμάτι είναι το λειτουργικό του. Το Pixelbook εξοπλίζεται με το ChromeOS. Το "cloud" λειτουργικό της Google μπορεί πλέον να «τρέξει» εφαρμογές του Android και έτσι αποκτά αυτόματα μία τεράστια συλλογή από προγράμματα για όλες τις ανάγκες. Στην τελευταία του έκδοση, το ChromeOS έρχεται και με τον Google Assistant. Θα υπάρχει και dedicated κουμπί στο πληκτρολόγιο έτσι ώστε να έχεις πάντα άμεση πρόσβαση σε αυτό. Δεν θα μπορούσαν όμως να λείπουν και οι φωνητικές εντολές, εξαλείφοντας έτσι την ανάγκη για πληκτρολόγιο. Απλά πες “Ok Google” και επικοινώνησε με την συσκευή σου!

Google Pixelbook – Η κατασκευή

Τον χαρακτηρισμό premium όμως δεν τον δίνει ούτε το λογισμικό ούτε τα χαρακτηριστικά. Το Pixelbook κερδίζει αυτό το χαρακτηρισμό για την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής και τον σχεδιασμό του. Στο σώμα του laptop κυριαρχεί το αλουμίνιο, ενώ στην επάνω πλευρά υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι γυαλιού Gorilla Glass 5, ένα σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που δανείζεται από τα Pixel smartphones. Το trackpad είναι και αυτό από γυαλί ενώ το πληκτρολόγιο είναι φωτιζόμενο.Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, το ChromeOS μόλις απέκτησε το flagship μοντέλο του για το 2017. Τρέχει ένα πολύ ελαφρύ λειτουργικό, διαθέτει δυνατά χαρακτηριστικά, και έχει κορυφαία κατασκευή. Αν θέλεις να το κάνεις δικό σου θα πρέπει να περιμένεις μέχρι να έρθει και στην Ελλάδα. Ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για το πότε το νέο laptop της Google θα έρθει και στη χώρα μας, αλλά μόλις αυτό γίνει, θα σε ενημερώσουμε πάραυτα!