Holiday reading: H Man Booker Prize longlist μας λύνει τα χέρια!

Περίληψη: Ακόμα ψάχνεις το βιβλίο που θα ρίξεις στη βαλίτσα των διακοπών; Δεν θέλουμε να σε...

Ακόμα ψάχνεις το βιβλίο που θα ρίξεις στη βαλίτσα των διακοπών; Δεν θέλουμε να σε αγχώσουμε, αλλά βρισκόμαστε στα τέλη Ιουλίου. Μήπως να έπαιρνες τη μεγάλη απόφαση σιγά-σιγά; Εμείς εδώ στα Public σου κάνουμε εύκολη τη ζωή, παραθέτοντας όχι μία, όχι δύο, αλλά 13 προτάσεις – αυτές που αποτελούν τη φετινή longlist του Man Booker Prize! Ο μεγάλος νικητής του πιο σημαντικού βρετανικού βραβείου λογοτεχνίας θα ανακοινωθεί στις 16 Οκτωβρίου, οπότε μέχρι τότε προλαβαίνεις να διαβάσεις όσα θέλεις!

Belinda Bauer – Snap

Αυτό το "έξυπνο μυστήριο, γραμμένο με κοφτερή παρατηρητικότητα και πικρόχολο χιούμορ", όπως σχολίασε η Laura Wilson στη Guardian, είναι ένα θρίλερ που μας γυρίζει 20 χρόνια πίσω. Στο 1998, όταν η Catherine εξαφανίζεται, ο 11χρονος Jack παίρνει υπό την ευθύνη του τις μικρές αδερφές του.

Anna Burns – Milkman

Το Milkman πρόκειται για ένα σπουδαίο μυθιστόρημα που αναζητά τη λογική μέσα στο παράλογο. Μια νεαρή γυναίκα καταδιώκεται από έναν 41χρονο κύριο, τον μυστηριώδη Milkman, που θα φέρνει τα πάνω κάτω στη ζωή της.

Nick Drnaso – Sabrina

To πρώτο graphic novel στην ιστορία του Man Booker Prize! Μια οξυδερκής ανάλυση πάνω στις έννοιες της εμπιστοσύνης και της αλήθειας - και στο πώς αυτές διαβρώνονται στην εποχή του ίντερνετ. [gallery size="full" ids="64802,64800,64804"]

Esi Edugyan – Washington Black

Ένα μυθιστόρημα περιπέτειας και επιβίωσης, που θα κυκλοφορήσει μέσα στον Αύγουστο για να μας μεταφέρει στον 19ο αιώνα.

Guy Gunaratne – In Our Mad and Furious City

To ντεμπούτο του Guy Gunaratne διαδραματίζεται σε έναν οικισμό του βόρειου Λονδίνου, παραθέτοντας ιστορίες που μπλέκονται μεταξύ τους με θορυβώδη, συναρπαστικό και απρόβλεπτο τρόπο.

Daisy Johnson – Everything Under

Ένα αλλόκοτο μελόδραμα που βάζει στο επίκεντρο την προβληματική σχέση μιας γυναίκας με την κόρη της. [gallery size="full" ids="64807,64806,64805"]

Rachel Kushner – The Mars Room

Μια ρεαλιστική παρουσίαση του συστήματος φυλακών αλλά και «μια ασυμβίβαστη καταγραφή του τι σημαίνει να είσαι μια φτωχή γυναίκα στην Αμερική του σήμερα» (Lisa Allardice, The Guardian).

Sophie Mackintosh – The Water Cure

Φεμινιστικό, δυστοπικό μυθιστόρημα που "πιάνει" τον παλμό των καιρών.

Michael Ondaatje – Warlight

Ο συγγραφέας του Τhe English Patient επιστρέφει στο Λονδίνο της δεκαετίας του 1940, σε μια ιστορία για τη μνήμη και την παιδική ηλικία. [gallery size="full" ids="64809,64811,64810"]

Richard Powers – The Overstory

Η ιστορία μιας οικογένειας και των δέντρων που φύτεψε, σε ένα μυθιστόρημα για το περιβάλλον και τη θέση του ανθρώπου σε αυτό.

Robin Robertson – The Long Take

Λογοτέχνημα επικών διαστάσεων που συνδυάζει πρόζα και ποίηση, ακολουθώντας έναν βετεράνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Αμερική.

Sally Rooney – Normal People

Η ιστορία ενός ζευγαριού, από το σχολείο σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας μέχρι το πανεπιστήμιο στο Δουβλίνο. Κυκλοφορεί το Σεπτέμβρη, οπότε για τις διακοπές του Αυγούστου προτίμησε κάποιο άλλο.

Donal Ryan – From A Low and Quiet Sea

Ένας Σύριος πρόσφυγας, ένας ανέντιμος λογιστής κι ένας θυμωμένος, πληγωμένος νέος, σε μια απρόβλεπτη ιστορία που απορροφά τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα. [gallery columns="4" size="full" ids="64820,64821,64819,64818"] Εν αναμονή λοιπόν του μεγάλου νικητή, ανακάλυψε όλα τα βιβλία της λίστας στο public.gr!