Hoverboards, ηλεκτρικά πατίνια και... back to the future!

Περίληψη: Μήπως θυμάσαι το δεύτερο "Back to the future"; Εκείνη την ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους...

Μήπως θυμάσαι το δεύτερο "Back to the future"; Εκείνη την ταινία που βγήκε στους κινηματογράφους τη δεκαετία του '80 και έδειχνε το μακρινό -- για τότε -- 2015 και έδειχνε στους δρόμους του "μέλλοντος", εκτός από ιπτάμενα αυτοκίνητα, παιδάκια με ιπτάμενα skateboards; Ήδη βρισκόμαστε στο 2017 και, δυστυχώς, τέτοια πράγματα δεν υπάρχουν ούτε καν στα εργαστήρια. Ακόμη και σήμερα, όλα τα επίγεια μέσα μετακίνησης βασίζονται στην αρχαία αυτή εφεύρεση που ονομάζεται "τροχός".  Όμως, αν ξεχάσουμε την παράμετρο "ιπτάμενα", έχουμε ήδη στη διάθεσή μας ηλεκτρικά μηχανοκίνητα πατίνια και hoverboards, τα οποία μπορούν να κάνουν τη μετακίνησή μας διασκεδαστική και άκοπη. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δεις τη μεγάλη συλλογή από τέτοια προϊόντα που έχουν φέρει τα Public και να διαλέξεις ποιο είναι αυτό που σου ταιριάζει.

Πατίνια ισορροπίας

Η κατηγορία αυτή χαρακτηρίζεται από την "έξυπνη" σχεδίαση και την τοπολογία που θέλει τις δύο ρόδες στα πλάγια. Μάλιστα, δε χρειάζεται να κρατάς ισορροπία, μιας και ο ηλεκτρονικός μηχανισμός τους φροντίζει γι' αυτό. Οι "εντολές" κίνησης λαμβάνονται από το ίδιο σου το σώμα. Για παράδειγμα, αν "γείρεις" ελάχιστα προς τα εμπρός, το πατίνι θα κινηθεί προς τα εμπρός, ενώ αν "γείρεις" προς τα πίσω, θα κάνει όπισθεν. Το Kawasaki Mini Scooter 6.5 είναι ένα από τα πιο προσιτά μοντέλα, με βάρος 10 κιλά και μέγιστη ταχύτητα 15 χιλιόμετρα την ώρα. Παρόμοιας σχεδιαστικής φιλοσοφίας και το Razor Powerboard Hovertrax, με ελάχιστα χαμηλότερη ταχύτητα και φουτουριστικό look! Αν θες οπωσδήποτε και "χερούλι" για να κρατιέσαι, όμως, δες το Kawasaki Streetboard Scooter 10.1, το οποίο μάλιστα μπορεί να φτάσει μέχρι τα 20km/h! [gallery link="file" size="full" ids="54087,54085,54086"]

Scooter

Σε αυτή τη "φόρμα" βρίσκουμε μοντέλα που ακολουθούν την παραδοσιακή μορφή των πατινιών με τιμόνι, όπως υπάρχουν εδώ και δεκαετίες. Με "σανίδα" για τον αναβάτη, τιμόνι στη μπροστινή ρόδα, φρένο και ηλεκτροκίνηση στην πίσω ρόδα, η μόνη διαφορά με τα πατίνια των περασμένων χρόνων είναι το μοτέρ. Εδώ η ισορροπία είναι αποκλειστική ευθύνη του αναβάτη, βέβαια, Στην κατηγορία αυτή, βρίσκουμε το Razor Core E90, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι τα 16km/h και διαθέτει πολλά αποθέματα ροπής. Αν θες κάτι πιο δυνατό, όμως, υπάρχει και το Razor E300, το οποίο φτάνει τα 24km/h και ακόμη μεγαλύτερη ροπή, για πιο απαιτητικές διαδρομές! [gallery columns="2" link="file" size="full" ids="54089,54088"] Αν θεωρείς πως όλα αυτά είναι παιδικά παιχνίδια, πρέπει να το ξανασκεφτείς. Ήδη σε πόλεις των ΗΠΑ και της βόρειας Ευρώπης, η κίνηση στους δρόμους έχει απαγορευτεί σε αυτοκίνητα και μηχανάκια, με τα scooters και τα πατίνια να τα έχουν αντικαταστήσει. Αλλά λειτουργούν και ως όχημα αναψυχής! Ανέβα σε ένα και δες το και μόνος σου!