Mini Guide / Πώς θα επανεκκινήσεις ένα «κολλημένο» iPhone

Περίληψη: Έχει «κολλήσει» το iPhone και δεν κάνει τίποτα ό,τι κι αν πατήσεις; Τότε δες με ποιον συνδυασμό πλήκτρων μπορείς να επανεκκινήσεις το smartphone σου.

Ακόμα και ένα super σταθερό smartphone όπως το iPhone μπορεί να σταματήσει να ανταποκρίνεται μερικές φορές. Τα smartphones είναι κι αυτά μικροί υπολογιστές και όπως κάθε υπολογιστής μπορεί να κολλήσει. Οι λόγοι που θα οδηγήσουν στο «πάγωμα» μπορεί να είναι εκατοντάδες. Όταν συμβεί αυτό δεν σε ενδιαφέρει να μάθεις τους λόγους που έγινε, αρχικά τουλάχιστον, αλλά να επαναφέρεις το smartphone σου σε λειτουργία. Παρακάτω, λοιπόν, θα δούμε πως θα αναγκάσεις το iPhone σου σε απενεργοποίηση και επανεκκίνηση, όταν αυτό σταματήσει να ανταποκρίνεται. Οι οδηγίες είναι περίπου ίδιες για όλα τα μοντέλα, αλλά υπάρχουν μικρές διαφορές από γενιά σε γενιά. Οπότε, θα δούμε αναλυτικά πως θα επανεκκινήσεις κάθε iPhone από το iPhone 6 και μετά.

iPhone X, Xs, Xr, 11, 12 8 και SE (2nd gen): Πίεσε στιγμιαία το πλήκτρο αύξησης έντασης, έπειτα πίεσε στιγμιαία το πλήκτρο μείωσης της έντασης. Μετά πίεσε και κράτα πατημένο το πλαϊνό κουμπί που βρίσκεται στα δεξιά. Μόλις εμφανιστεί το λογότυπο της Apple άφησε το πλήκτρο. Το iPhone σου κάνει με αυτό τον τρόπο επανεκκίνηση ακόμα και αν είναι «κολλημένο».

iPhone 7: Πίεσε ταυτόχρονα και κράτα πατημένα το πλήκτρο μείωσης της έντασης και το πλήκτρο ενεργοποίησης που στη δεξιά πλευρά. Όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple μπορείς να τα απελευθερώσεις και τα δύο καθώς το κινητό σου έχει αρχίσει την επανεκκίνησή του.

iPhone 6 και SE (1st gen): Πίεσε ταυτόχρονα και κράτα πατημένα το πλήκτρο ενεργοποίησης στα δεξιά και το home button. Μόλις το λογότυπο της Apple κάνει την εμφάνισή του στην οθόνη μπορείς να αφήσεις και τα δύο πλήκτρα. Το iPhone σου θα έχει πολύ σύντομα ολοκληρώσει την επανεκκίνησή του.

Μην ξεχνάς πως ο «πρώτος κανόνας» του IT για τη διόρθωση προβλημάτων είναι το restart, οπότε είναι πολύ χρήσιμο να ξέρεις πώς θα βάλεις το iPhone σου σε διαδικασία επανεκκίνησης όταν αυτό σταματήσει να ανταποκρίνεται. Θυμήσου αυτό τον οδηγό στο μέλλον, έτσι ώστε να επαναφέρεις το iPhone σου σε λειτουργία, όσο «κολλημένο» κι αν είναι.