"Σιωπή σαν όρκος": Η Χριστίνα Πομόνη γράφει για το βιβλίο

Περίληψη: Η Έρρικα Όλσον και ο Πέτρος Μακρής, παρά τις διαφορές που τους...

Η Έρρικα Όλσον και ο Πέτρος Μακρής, παρά τις διαφορές που τους χωρίζουν, ερωτεύονται αψηφώντας τις έντονες αντιρρήσεις της μητέρας του Πέτρου. Όμως, σύντομα η αγάπη τους τσαλακώνεται.

 Μετά τη γέννηση του γιου τους, η Έρρικα εξαφανίζεται από το νησί, χωρίς να αποκαλύψει τον λόγο, αφήνοντας πίσω της βαθιές πληγές και ένα γράμμα που στοιχειώνει τη ζωή των δικών της ανθρώπων… Ποιος θα πληρώσει το τίμημα για την αλήθεια που δεν πρέπει να αποκαλυφθεί με οποιοδήποτε κόστος; 

SONY DSCΤο συγγραφικό ντεμπούτο της Χριστίνας Πομόνη με τίτλο "Σιωπή σαν όρκος" και φόντο τα πανέμορφα Κύθηρα θα ενθουσιάσει τον αναγνώστη από την πρώτη σελίδα. Η συγγραφέας με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της στο Public Συντάγματος στις 25 Φεβρουαρίου, έγραψε αποκλειστικά για το Public Blog για τη στιγμή "γέννησης" του βιβλίου της.

 "Είμαστε κι εμείς, εγώ, οι αθεράπευτα ρομαντικοί, οι ονειροπόλοι που πιανόμαστε από ήχους, φωνές, σημεία στίξης, το κόμμα που έβαλες, την τελεία που δεν έβαλες μα εγώ τη διάβασα, την άκουσα, κι έπειτα ήρθε το τέλος του κόσμου μαζί μ’αυτήν την ανύπαρκτη τελεία αφού στάθηκε ικανή να γίνει εικόνα, έτσι λειτουργούμε εμείς, εγώ, εγώ λειτουργώ με εικόνες κι αν δω πως φεύγεις είναι σα να'χεις κιόλας φύγει από χρόνια κι αν δω πως έρχεσαι μπορώ να ανασταίνομαι και να ανθίζω και να υπάρχω ακόμα κι όταν δεν υπάρχει λόγος να υπάρχω. Ήχοι, εικόνες, σημεία στίξης και μια ρουτίνα ασφαλείας. Όταν κάτι από αυτά αλλάξει, ο κόσμος χάνεται.Έτσι γεννήθηκε η «Σιωπή Σαν Όρκος». Από μία άνω τελεία που μου φορτώθηκε με το έτσι θέλω. Και κάπου εκεί ανάμεσα στην κλονισμένη λογική και στο παραπάτημα του φόβου, αναθεώρησα αξίες όπως η αυτοθυσία, η σημασία της οικογένειας, η δίψα για τη ζωή, η ανάγκη να ανήκεις κάπου, και τα ηθικά διλήμματα που μπορεί να κουβαλά κανείς χωρίς να φταίει, ακριβώς τα θέματα που πραγματεύεται το πρώτο μου μυθιστόρημα. Ελπίζω να ταξιδέψετε με τις λέξεις μου και να το απολαύσετε όσο το απόλαυσα εγώ!"Χριστίνα Πομόνη 353461Για το βιβλίο θα μιλήσουν στις 25 Φεβρουαρίου στο Public Συντάγματος η συγγραφέας Χριστίνα Πομόνη και ο ψυχίατρος- ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Παππάς ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα δραματοποιήσουν η ηθοποιός Δώρα Πανταζοπούλου και η χορεύτρια Ελένη Χάμου. Δείτε εδώ την εκδήλωση.Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και θα το βρείτε εδώ.