Η Καρδερίνα της Ντόνα Ταρτ: ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα βραβευμένο με Πούλιτζερ!

Περίληψη: Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, η αμερικανίδα συγγραφέας Ντόνα Ταρτ επέστρεψε με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα-...

Μετά από 11 ολόκληρα χρόνια, η αμερικανίδα συγγραφέας Ντόνα Ταρτ επέστρεψε με ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα- όπως λέγεται στους λογοτεχνικούς κύκλους ένα από καλύτερα της φετινής περιόδου!Αξιοσημείωτο είναι ότι το 2013 ένας άλλος μεγάλος συγγραφέας, ο Στίβεν Κίνγκ, επαίνεσε την αφηγηματική δεινότητα της Ταρτ αλλά παραπονέθηκε για την ολιγογραφία της..Το πρώτο της μυθιστόρημα εκδόθηκε το 1992, Η μυστική Ιστορία, ενώ το δεύτερο, Ο μικρός φίλος, μια δεκαετία αργότερα το 2002! Η ογκώδης Καρδερίνα, η οποία ξεπερνά τις 700 σελίδες στο πρωτότυπο και βραβεύθηκε με το βραβείο Πούλιτζερ Μυθοπλασίας το 2014, διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας και το Άμστερνταμ.
Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Θίο. Στα δεκατρία του, ο Θίο Ντέκερ, γιος μιας αφοσιωμένης μητέρας και ενός ασυλλόγιστου, κατά κύριο λόγο απόντα πατέρα, επιζεί ως εκ θαύματος από ένα τραγικό συμβάν που του ρημάζει τη ζωή. Μόνος κι απροστάτευτος στη Νέα Υόρκη, τελικά θα βρει καταφύγιο στην οικογένεια ενός πλούσιου φίλου. Θαμπώνεται από το καινούριο του σπιτικό στη Λεωφόρο Παρκ, αγανακτεί με συμμαθητές που δεν ξέρουν πώς να τον αντιμετωπίσουν, βασανίζεται από μια αβάσταχτη νοσταλγία για τη μητέρα του και, όσο περνάει ο καιρός, αγκιστρώνεται σε αυτό που διατηρεί πιο έντονη τη θύμησή της: ένα μικρό, ανεξήγητα σαγηνευτικό πίνακα, που τελικά παρασύρει τον Θίο στον υπόκοσμο και στην παρανομία… Η Καρδερίνα- The Goldfinch είναι μια στοιχειωμένη οδύσσεια μέσα στη σύγχρονη Αμερική και ένα δράμα συναρπαστικής έντασης. Συνδυάζοντας απίστευτα ζωντανούς χαρακτήρες με συγκλονιστικό σασπένς, αποτελεί ένα εκπληκτικό, εθιστικό μεγαλούργημα ― μια καθηλωτική ιστορία γύρω από την απώλεια και την προσκόλληση, την επιβίωση και την αυτοεπινόηση, αλλά και τα βαθύτερα μυστήρια του έρωτα, της ταυτότητας και του πεπρωμένου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη σε μετάφραση Χριστιάννας Σακελλαροπούλου και θα το βρείτε εδώ.