Η Μελωδία της Ευτυχίας έρχεται στο Παλλάς!

Περίληψη: Κατέχει την 3η θέση στον κατάλογο των μεγαλύτερων εισπράξεων όλων των εποχών.  Το 1965 έσπασε το ρεκόρ...

Κατέχει την 3η θέση στον κατάλογο των μεγαλύτερων εισπράξεων όλων των εποχών. Το 1965 έσπασε το ρεκόρ που είχε το «Οσα παίρνει ο άνεμος» και το διατήρησε μέχρι το 1977 που το έχασε από τον «Πόλεμο των άστρων». Βραβεύτηκε με 5 Όσκαρ, ανάμεσα στα οποία και αυτό της Καλύτερης Ταινίας ενώ το σάουντρακ της ταινίας πούλησε περισσότερα από 11 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Αναφερόμαστε φυσικά στη «Μελωδία της ευτυχίας», την ταινία που γέμισε με αισιοδοξία τα παιδικά μας χρόνια και συνεχίζει να ομορφαίνει τις ημέρες των Χριστουγέννων όταν προβάλλεται στη μικρή οθόνη, γεννήθηκε μέσα από τη δραματική ιστορία επιβίωσης μιας οικογένειας που μετανάστευσε από το Σάλζμπουργκ στην Αμερική. Αν και στην αρχή Η Μελωδία της Ευτυχίας χαρακτηρίστηκε ως μια «γλυκανάλατη» ταινία, τελικά το μιούζικαλ έσωσε την εταιρεία FOX από την χρεοκοπία, στην οποία είχε οδηγήσει η ταινία Κλεοπάτρα με την Λιζ Τέιλορ!

Η ιστορία της «Μελωδίας της ευτυχίας» στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρόσωπα τα οποία όμως στην ταινία παρουσιάστηκαν κάπως διαφορετικά και πασπαλισμένα με τη χρυσόσκονη του Χόλιγουντ, ενώ τους κεντρικούς ρόλους ανέλαβαν με επιτυχία η Τζούλι Αντριους, και ο Κρίστοφερ Πλάμερ.

Η Μαρία Αυγούστα Κούτσερα (η μετέπειτα Μαρία φον Τραπ), έμεινε ορφανή 3 ετών και είχε δύσκολα παιδικά χρόνια. Φοίτησε σε κρατική σχολή για δασκάλες και μια μέρα βρήκε τον δρόμο για το μοναστήρι του Σάλτσμπουργκ (Nonnberg Abbey) όπου η διορατική ηγουμένη διέκρινε ότι η χαμογελαστή Μαρία δεν ταίριαζε στους μοναστηριακούς κανόνες. Και όταν ο χήρος πλοίαρχος Φον Τραπ ζήτησε βοήθεια για τη μικρή άρρωστη κόρη του, την έπεισε να αναλάβει την κατ’ οίκον διδασκαλία της. Η γλυκιά Μαρία στην πραγματικότητα δεν παντρεύτηκε τον πλοίαρχο επειδή ερωτεύθηκε τον ίδιο (τον οποίο μόνο συμπαθούσε) αλλά την οικογένειά του και τα παιδιά  του. 5Από την άλλη, ο πλοίαρχος Τραπ, δεν είχε καμία σχέση με τον αυταρχικό χήρο που πρόσταζε τα επτά άτακτα παιδιά του καλώντας τα με τη σφυρίχτρα. Αντίθετα, ήταν ένας γλυκός μπαμπάς που έπαιζε τρία μουσικά όργανα και σιχαινόταν τον Χίτλερ. Η οικονομική κρίση του ’30 αναστάτωσε τη ζωή της οικογένειας του αλλά τους έσωσε η μουσική και η πρώτη σοπράνο της Βιέννης (μούσα του Ρίχαρντ Στράους), η Λότε Λέμαν, όταν τους άκουσε το 1936 να τραγουδούν. Γρήγορα καθιερώθηκαν υπό τον τίτλο Trap Chamber Choir. Η μουσική τους καριέρα κράτησε αρκετά χρόνια και βάση τους έγινε η περιοχή του Βερμόντ. Το 1949 ο πλοίαρχος πέθανε αλλά η οικογένεια κρατήθηκε μουσικά έως το 1955, οπότε πολλά μέλη της προσανατολίστηκαν σε άλλους δρόμους. Οσο για τη Μαρία, όταν αποσύρθηκε αφοσιώθηκε στο ιεραποστολικό έργο.Η παράσταση που παίζεται στο Παλλάς από 45μελή θίασο με 18 παιδιά και πρωταγωνιστές τους: Νάντια Κοντογεώργη, Ακη Σακελλαρίου, Ζέτα Δούκα, Αργύρη Αγγέλου σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου, στηρίζεται στη θεατρική εκδοχή του μιούζικαλ. Ένα έργο που θα απολαύσει όλη η οικογένεια σιγοτραγουδώντας επιτυχίες, όπως το «My favorite things Edelweiss», «Sixteen Going on Seventeen», «The Lonely Goatherd» μέσα από τη μουσική του Ρίτσαρντ Ρότζερς και τους στίχους του Οσκαρ Χάμερσταϊν.  Προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας για την παράσταση από εδώ.