Οι Nicci French, Έλενα Ακρίτα και Γιάννης Ξανθούλης μιλούν για τον εκδότη του μήνα

Περίληψη: Τον τίτλο του “εκδότη του μήνα” για τον μήνα Ιούλιο, κέρδισαν οι Εκδόσεις Διόπτρα, και...

Τον τίτλο του “εκδότη του μήνα” για τον μήνα Ιούλιο, κέρδισαν οι Εκδόσεις Διόπτρα, και με αφορμή αυτό, το Public Blog εξασφάλισε αποκλειστικά για τους αναγνώστες του, δηλώσεις των πολύ γνωστών συγγραφέων Nicci French, Έλενα Ακρίτα και Γιάννη Ξανθούλη.

Nicci French

niccifrench3" Έχουμε ακούσει ότι οι σχέσεις μεταξύ συγγραφέων και εκδοτών μπορεί να είναι περίπλοκες, αλλά η σχέση μας με τη Διόπτρα δεν έχει τίποτα το περίπλοκο. Έχουμε θαυμάσει την ικανότητα και το πάθος με το οποίο εκδίδει βιβλία - συμπεριλαμβανομένων και των δικών μας. Είμαστε εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από τον επαγγελματισμό τους σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας. Και το πιο σημαντικό, μετά την επίσκεψή μας φέτος στην Ελλάδα, τους βλέπουμε πλέον ως συνεργάτες και φίλους στον κόσμο που μοιραζόμαστε: φέρνοντας βιβλία στους αναγνώστες, φέρνοντας νοημοσύνη και πάθος σε ό, τι κάνουν." Βρείτε εδώ το νέο βιβλίο των Nicci French απο τις εκδόσεις Διόπτρα.

Έλενα Ακρίτα

public - elena akrita

" Στο τέλος της μέρας, θέλεις ένα σπίτι με τζάκι και κάστανα να σιγοψήνονται. Στο τέλος της μέρας, θέλεις φίλους καλούς, και 'μουσικές εξαίσιες' του Παπάζογλου και των Nightwish. Στο τέλος της μέρας, θέλεις κάποιον να μιλήσεις, κάποιον να σε ακούσει, κάποιος να σε καταλάβειΓια μένα η 'Διόπτρα' είναι πια το σπίτι μου. Ο Κωνσταντίνος, η Αλεξάνδρα και φυσικά ο Γιάννης ΜΟΥ είναι οι φίλοι μου. Και στο τέλος της μέρας βρίσκονται πάντα εκεί για μένα...Ευχαριστώ, ρε παιδιά. Ευχαριστώ, γαμώτο."Βρείτε εδώ το τελευταίο βιβλίο της Έλενας Ακρίτα απο τις εκδόσεις Διόπτρα.

Γιάννης Ξανθούλης

xanthoulis_2Είναι συγγενείς, είναι φίλοι, είναι οι άνθρωποι που φροντίζουν τις λέξεις μου.

Είναι πάνω απ’ όλα η σχέση εμπιστοσύνης που αναπτύξαμε όσα χρόνια φιλοξενούμαι στις εκδόσεις τους. Μαζί τους αισθάνομαι πως ξανάρχισα από ένα αισιόδοξο μηδέν. Λίγο οξύμωρο στην περίπτωσή μου και αρκετά αυθάδες για την ηλικία μου.

Κι όμως έτσι νιώθω με την «Διόπτρα» που γνωριστήκαμε ουσιαστικά με τον «Γιο του δάσκαλου» το 2012 και συνεχίζουμε ακάθεκτοι ξεπερνώντας τα ηλικιακά μας άλλοθι…" 

Βρείτε εδώ το νέο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη απο τις εκδόσεις Διόπτρα.