Ήχος στο αυτοκίνητο; Έλα στα Public για τα καλύτερα car audio!

Περίληψη: Ο ήχος στο αυτοκίνητο αποτελεί ένα τμήμα της τεχνολογίας το οποίο γίνεται όλο και...

Ο ήχος στο αυτοκίνητο αποτελεί ένα τμήμα της τεχνολογίας το οποίο γίνεται όλο και πιο σημαντικό, ειδικά τα τελευταία χρόνια, με την παρουσία των smartphones σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Μέχρι τώρα, τα Public απουσίαζαν από αυτή τη μεγάλη κατηγορία τεχνολογικών προϊόντων. Όχι πλέον!

Από σήμερα, μπορείς στα Public να βρεις τα καλύτερα ηχοσυστήματα αυτοκινήτου, ηχεία, woofers και ενισχυτές, για να δώσεις στο αυτοκίνητό σου ηχητικές ικανότητες εφάμιλλες των καλύτερων stereo.

Τεχνολογία και διασύνδεση

Σήμερα, η απλή αναπαραγωγή μουσικής, από ένα CD ή απλά από το ραδιόφωνο, δεν είναι αρκετή. Το πιο σημαντικό είναι η διασύνδεση του ηχοσυστήματος με το smartphone, η λειτουργία του ως Bluetooth hands-free, η αναπαραγωγή μουσικής από USB stick ή από άλλο media player, ακόμη και η λειτουργία ως πλοηγός GPS. Όλα αυτά, και ακόμη περισσότερα, είναι πλέον δυνατά μέσω ενός σύγχρονου συστήματος car audio.

Προφανώς, όλα εξαρτώνται από το αν το αυτοκίνητό σου διαθέτει θέση για “μονό” ηχοσύστημα (1 DIN) ή για διπλό (2 DIN), και, προφανώς, από το budget σου. Επίσης προφανώς, οι δυνατότητες των ηχοσυστημάτων αυξάνονται αναλόγως της τιμής, αλλά στα Public μπορείς να βρεις κορυφαία ηχοσυστήματα για όλα τα βαλάντια και όλα τα budgets, από απλά car audio με τιμή κάτω από 30 ευρώ (!) έως και πανίσχυρα μοντέλα με οθόνες αφής 7 ιντσών και ειδικά apps για το smartphone σου.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Η πιο απλή περίπτωση είναι αν δεν σε ενδιαφέρει η διασύνδεση με το smartphone, οπότε μπορείς να εκμεταλλευτείς την τεχνολογία και να έχεις ένα αξιόπιστο ηχοσύστημα με τεράστια χωρητικότητα. Βαρέθηκες να αλλάζεις CD και να ακούς τις διακοπές, κάθε φορά που το αυτοκίνητο περνά από λακκούβα; Απλά φτιάξε μια καλή συλλογή από τα mp3 σου σε ένα USB stick και σύνδεσέ το στο πολύ οικονομικό Gear GR-612P! Η τεχνολογία solid state θα σου δώσει βελούδινο ήχο, ακόμη κι αν... τρέχεις με τζιπ στο Παρίσι – Ντακάρ!

Επόμενο στάδιο, ένα ηχοσύστημα με Bluetooth, το οποίο θα σου επιτρέψει να μιλάς στο κινητό σου με απόλυτη ασφάλεια, μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου, χωρίς να ψάχνεις το κινητό. Θα μπορείς επίσης να βλέπεις το ποιος σε καλεί από την οθόνη του ηχοσυστήματος, αλλά και να “σηκώνεις” το τηλέφωνο ή και να απορρίπτεις την κλήση, είτε μέσω των πλήκτρων του, είτε μέσω των πλήκτρων που τυχόν διαθέτει το αυτοκίνητο στο τιμόνι. Βεβαίως, ισχύουν και τα προηγούμενα με USB sticks και εδώ. Σε αυτή την κατηγορία βρίσκουμε και το πολύ ενδιαφέρον JVC KD-R771BT.

Μια κατηγορία πιο πάνω, βρίσκουμε ηχοσυστήματα με μεγάλη οθόνη LCD, τα οποία – τυπικά – καταλαμβάνουν δύο θέσεις DIN στο ταμπλώ και διαθέτουν πολύ περισσότερες δυνατότητες. Με λογικό κόστος, υπάρχουν μονάδες οι οποίες, όχι μόνο θα συνδεθούν στο smartphone σου, αλλά θα επιτρέψουν και τον χειρισμό άλλων apps, μέσω της οθόνης τους. Για παράδειγμα, το Kenwood DDX-317BT, το οποίο διαθέτει και εξειδικευμένο app, μέσω του οποίου μπορεί να ελέγξει το Spotify του smartphone σου. Αρκετά μοντέλα, επίσης, όχι απλά συνεργάζονται με Android, αλλά τρέχουν τα ίδια Android! Επίσης, το μεγάλο τους μέγεθος τους επιτρέπει να διαθέτουν DVD drive, το οποίο, εκτός του ότι “παίζει” audio CDs, μπορεί να παίξει και DVD με ταινίες!

Ακόμη κι αν δεν θες να αλλάξεις ηχοσύστημα, όμως, τα Public έχουν φέρει για 'σένα και μικρά dongles, τα οποία αναλαμβάνουν να δώσουν στο παλιό σου ηχοσύστημα δυνατότητες Bluetooth και USB, μέσω τοπικής μετάδοσης σε συχνότητα FM. Δες τα Akai FMT-701D και FMT-66B για αρχή!

Εκτός αυτών, τα Public πλέον διαθέτουν και μεγάλη γκάμα από ηχεία, subwoofers και ενισχυτές αυτοκινήτου, για να αναβαθμίσεις τον ήχο στο αυτοκίνητό σου.

Τα Public σε περιμένουν, πλέον και με τα καλύτερα προϊόντα ήχου και για αυτοκίνητο. Έλα στο κοντινότερο κατάστημα και δες τι υπάρχει για τις δικές σου ανάγκες.