Καλοκαιρινές αποδράσεις στην Ευρώπη: Άμστερνταμ

Περίληψη: Ανακαλύπτουμε τη multi-ethnic πατρίδα του Βαν Γκογκ, ακολουθώντας τους ντόπιους στις συνήθειές τους στο πρωινό,...

Ανακαλύπτουμε τη multi-ethnic πατρίδα του Βαν Γκογκ, ακολουθώντας τους ντόπιους στις συνήθειές τους στο πρωινό, τα ψώνια και τα αγαπημένα τους στέκια. Θα κάνουμε ποδήλατο δίπλα στα κανάλια και θα μυρίσουμε τουλίπες. Και βέβαια, δεν θα ξεχάσουμε να πάρουμε έναν έντυπο ταξιδιωτικό οδηγό, γιατί... ταξίδι χωρίς το κατάλληλο guide, δε νοείται!

National Geographic Traveler: Amsterdam, 2nd Edition

Amsterdam Inside Out Travel Guide

Πού να φάτε

Πρωινό Στο De Bakkerswinkel για αρωματικά ψωμιά, σπιτικές μαρμελάδες, scones, αφράτα κέικ και χορταστικά σάντουιτς (Warmoesstraat 69, www.debakkerswinkel.com). Στο Melly's Cookie Bar, για ιταλικά cantuccini, μπισκότα βουτύρου, κέικ καρότου, κρουασάν με γέμιση λεμονιού, σάντουιτς και χυμούς (Nieuwezijds Voorburgwal 137, www.mellyscookiebar.nl).Μεσημεριανό στο The Seafood Bar, για θαλασσινό fingerfood (Van Baerlestraat 5, www.theseafoodbar.nl). Στο πάντα γεμάτο Firma Pekelhaaring, για ιταλική κουζίνα (Van Woustraat 127-129, www.pekelhaaring.nl).Βραδινό στο Screaming Beans, που λειτουργεί από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα ως εστιατόριο, cafe και wine bar (Eerste Constantijn Huygensstraat 35, www.screamingbeans.nl). Στο Little Collins, για πιάτα που σερβίρονται με τη φιλοσοφία των tapas και είναι ιδανικά για να τα μοιραστείς με παρέα (1e Sweelinckstraat 19-F, www.littlecollins.nl).Καφές και ποτό στο Vesper Bar για εξαιρετικά κοκτέιλ όπως το Harvard και το Vesper Martini (Vinkenstraat 57, www.vesperbar.nl). Στο cafe Brecht, που είναι διακοσμημένο με αντίκες και ρετρό μικροαντικείμενα Weteringschans 157, www.cafebrecht.nl).

Τι να κάνετε

Επισκεφθείτε το διάσημο Rijksmuseum, ένα μουσείο-ορόσημο του Άμστερνταμ για να θαυμάσετε τη «Νυχτερινή Περιπολία» του Ρέμπραντ και αριστουργήματα των Βερμέερ, Χαλς καθώς κι όλων των Φλαμανδών ζωγράφων (Museumstraat 1, www.rijksmuseum.nl, καθημερινά 09:00-17:00). Ανακαλύψτε τη μεγαλύτερη συλλογή έργων του κορυφαίου Ολλανδού ζωγράφου στον κόσμο, του Βαν Γκογκ στο Van Gogh Museum, (Paulus Potterstraat 7, www.vangoghmuseum.nl, καθημερινά 09:00-17:00). Περπατήστε μέχρι το Vondelpark, το διασημότερο πάρκο του Άμστερνταμ για χαλάρωση με τους ντόπιους δίπλα σε λιμνούλες, γεφυράκια και γλυπτά. Βόλτα στο Jordaan, πρώην φτωχική συνοικία εργατικών κατοικιών που σήμερα έχει μετατραπεί σε μια γειτονιά με χαλαρή και μποέμ ατμόσφαιρα, γεμάτη εστιατόρια, μπουτίκ, γκαλερί και φοιτητικά στέκια. Διάσημο αξιοθέατο εδώ το σπίτι-μουσείο της Άννας Φρανκ (Prinsengracht 267, www.annefrank.org, καθημερινά 09:00-21:00). Χαζέψτε στη Bloemenmarkt, τη μοναδική πλωτή αγορά λουλουδιών του κόσμου και προμηθευτείτε βολβούς και σπόρους που θα φέρουν την Ολλανδία στο μπαλκόνι σας (καθημερινά 09:00-17:30).Περπατήστε στο De Pijp, την πολυπολιτισμική γειτονιά, γεμάτη cafes, εστιατόρια και μπαρ, που θα σας κρατήσουν απασχολημένους όλη τη μέρα. Νοικιάστε ένα ποδήλατο και απολαύστε τη διαδρομή ανάμεσα σε κανάλια, σπιτάκια με τριγωνικές στέγες, πολύχρωμες αγορές και πολυσύχναστες προκυμαίες.

Φύγαμε για Άμστερνταμ, με οδηγό… τα Public

Με τη βοήθεια των ταξιδιωτικών οδηγών των Public, μπορείτε να απολαύσετε το Άμστερνταμ (και όχι μόνο), με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν πάλι, την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές βρίσκεστε ήδη στον… έλεγχο διαβατηρίων στο αεροδρόμιο μην αγχώνεστε! Μπείτε στο νέο κατάστημα Public Books και προμηθευτείτε τον οδηγό που θα κάνει και το δικό σας ταξίδι, αξέχαστο. Σε κάθε περίπτωση, είτε ταξιδεύσετε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό, μπορείτε να προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα για το καλοκαιρινό σας ταξίδι με μία επίσκεψη στο κοντινό σας κατάστημα Public, ή στο Public.gr στο ειδικά διαμορφωμένο section, εδώ.