Laptops 2017: το top-10 της χρονιάς που φεύγει!

Περίληψη: Το 2017 σε λίγες ημέρες μας αφήνει... χρόνους! Συνεχίζοντας τα top-10, περνάμε στην κατηγορία των...

Το 2017 σε λίγες ημέρες μας αφήνει... χρόνους! Συνεχίζοντας τα top-10, περνάμε στην κατηγορία των laptops, μια κατηγορία που, σε πείσμα πολλών, είναι ακόμα εδώ! Γιατί "σε πείσμα πολλών"; Μα... εδώ και μερικά χρόνια ακούμε από διάφορες κατευθύνσεις τις Κασσάνδρες να προοιωνίζουν το τέλος των υπολογιστών, το "θάνατο" των laptops, το κλείσιμο της εποχής των "personal computers". Κι όμως, τα PCs είναι εδώ και δε φαίνεται να πηγαίνουν πουθενά! Μέσα στο 2017, είδαμε πολλά και ενδιαφέροντα μοντέλα, νέα συστήματα και νέες προσεγγίσεις. Ας δούμε, όμως, το top-10 των laptops, όπως αυτό διαμορφώθηκε τόσο από τις πωλήσεις, όσο και από το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού στα καταστήματα των Public!

HP 250 G6

Από αυτή τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το best seller της Black Friday! Το μικρό HP ήταν η καλύτερη προσφορά της Black Friday και, εντός ελάχιστων ωρών εξαφανίστηκαν 500 τεμάχια! Γιατί; Επεξεργαστής Core i3, ένα tera δίσκος και τιμή που το έκανε να πουλάει σα ζεστό κουλούρι! Μην ψάχνεις link... ξεπουλήσαμε!

HP 15-bs103nv

Ακόμη ένα HP στη λίστα, αλλά αυτό δεν βρίσκεται εδώ λόγω... τιμής. Έχει κερδίσει τη θέση του, όντας το πρώτο mainstream laptop το οποίο βγήκε στην αγορά με επεξεργαστή Intel 8ης γενιάς! Παρέα με την AMD Radeon 520 και μπόλικη RAM, είναι έτοιμο για όλα!

Microsoft Surface Pro

Από τη στιγμή που η Microsoft αποφάσισε να κυκλοφορήσει laptops, ε, δε γίνεται να μην είναι και μέσα στο top-10! Προφανώς! Το νέο Surface αποτελεί γέφυρα μεταξύ laptop, tablet και σχεδιαστικού tablet, έρχεται εξοπλισμένο με καταπληκτική οθόνη, επεξεργαστή Core i5 και SSD, για επιδόσεις σε πανέμορφο και υπέρλεπτο περιτύλιγμα! [gallery link="file" size="full" ids="55737,55738,55736"]

HP Spectre X360

Το "φάντασμα" της HP έρχεται ως το πιο οικονομικό αναδιπλούμενο laptop, με οθόνη αφής και δυνατότητα για αναδίπλωση, ώστε να το χρησιμοποιείς και ως tablet αλλά και ως touch PC. Το hardware του είναι ειδικά μελετημένο για χαμηλή κατανάλωση, μικρό βάρος και μεγάλη διάρκεια μπαταρίας, ενώ τα 8GB RAM είναι αρκετά για πολλά πράγματα!

ASUS ROG Strix

Η Asus δε μπορούσε να περιμένει την κυκλοφορία mobile επεξεργαστών από την AMD, οπότε δημιούργησε ένα gaming laptop με... desktop CPU, τον AMD Ryzen 1700! Το Strix είναι το πρώτο gaming laptop με 8 πυρήνες, 16 threads και την GPU Radeon RX 580 για ατελείωτο gaming! Πανίσχυρο και ικανότατο, η τιμή του είναι απλά το κερασάκι σε μια... λαχταριστή τούρτα!

ASUS ZenΒook 3 Deluxe

Αυτό θα πρέπει να το δεις για να το πιστέψεις. Ίσως βέβαια να μην το πιστεύεις ούτε τότε! Μιλάμε για ένα laptop... φλοίδα, τόσο λεπτό που αναρωτιέσαι που είναι κρυμμένα τα τσιπάκια! Με ειδικά σχεδιασμένο σύστημα ψύξης και ανεμιστήρα μόλις 3 χιλιοστά σε ύψος, αλλά και touchpad καλυμμένο με γυαλί, είναι θαύμα σχεδιασμού και υψηλής αισθητικής. [gallery link="file" size="full" ids="55748,55747,55746"]

Apple MacBook Pro

Ε ναι, γίνεται λίστα με laptops και να λείπει το MacBook; Δε γίνεται! Το 13αρι MacBook Pro αποτελεί τη χρυσή τομή επιδόσεων, εξοπλισμού και τιμής, για όσους είναι φανατικοί της εταιρίας με σήμα το δαγκωμένο μήλο, και βέβαια έρχεται με το πολυθρύλητο TouchBar! Τι άλλο να πούμε για ένα Macintosh; Αψογο design, hardware κομμένο και ραμμένο ειδικά για την Apple και, ίσως, το καλύτερο λειτουργικό σύστημα!

Lenovo Yoga 910 Glass

Εδώ έχουμε μια ιδιαίτερη περίπτωση. Το Lenovo είναι ένα υπέρλεπτο "convertible" όπερ σημαίνει πως μετατρέπεται από laptop σε tablet, με την αναδιπλούμενη οθόνη του και το πρωτοποριακά σχεδιασμένο σύστημα εξάρτησης της οθόνης. Λες κι αυτά δεν φτάνουν για τραβήξει τα βλέμματα σαν μαγνήτης, η συγκεκριμένη έκδοση έχει και εξωτερική επένδυση από γυαλί! Checkmate!

ASUS ROG Zephyrus

Μοιάζει με ύβρι προς τους νόμους της φυσικής, αλλά είναι το πιο λεπτό gaming laptop στον κόσμο. Μόλις 16,9 χιλιοστά πάχους κρύβουν (κάθεσαι; κάτσε!) έναν Core i7-7700HQ, μια GeForce GTX 1080 με 8GB GDDR5, 24 giga RAM και SSD με χωρητικότητα 512GB! Το σύστημα ψύξης ανοίγει μαζί με την οθόνη για τέλειο airflow, η οθόνη είναι 120Hz G-Sync και όλα αυτά ζυγίζουν μόλις 2,2 κιλά! [gallery link="file" size="full" ids="55751,55750,55749"]

ASUS ROG G701VIK

Φτάσαμε στην κορυφή, όπου κατοικεί ένα... κτήνος! Ναι, δεν είναι ούτε ελαφρύ, ούτε μικρό, ούτε τίποτε υποκοριστικό. Είναι ο... Κόναν ο Βάρβαρος και το δείχνει από κάθε πλευρά. Γωνίες... αεροδιαστημικής σχεδίασης, εξαγωγές αέρα που θυμίζουν... Lamborghini, βάρος (ωχ η μέση μου) 3,6 κιλά και διπλοί ανεμιστήρες! Στα σπλάχνα του, όμως, κρύβεται ένας Intel Core i7-7820HK στα 2.90GHz, μια Nvidia GeForce GTX 1080, 32GB μνήμης RAM DDR4, δύο δίσκοι SSD NVMe PCIe x4 512GB σε διάταξη RAID-0 για απόλυτη ταχύτητα, οθόνη 17,3 ιντσών με G-Sync και 120Hz, gaming keyboard με 30-key roll-over και... δεν περιγράφω άλλο!