Magisto: φτιάξε εκπληκτικά βίντεο από το smartphone σου!

Περίληψη: Αν είσαι από τους φανατικούς του ήχου και της εικόνας, και για 'σένα δεν νοείται...

Αν είσαι από τους φανατικούς του ήχου και της εικόνας, και για 'σένα δεν νοείται εκδρομή, βραδινή έξοδος, ταξίδι ή διακοπές, το οποίο δεν έχει αποθανατιστεί σε πλήθος βίντεο από το smartphone σου, και η μνήμη του είναι γεμάτη από τέτοια, τότε έχουμε κάτι εξαιρετικό, ειδικά για εσένα! Σίγουρα θα θες να μοιραστείς αυτές τις στιγμές που καταγράφεις με τόση προσοχή και – ίσως – ευλάβεια, με φίλους και γνωστούς. Όμως, απλά το να ποστάρεις μερικά “σκέτα” βίντεο στο Facebook, πλέον είναι très banale. Αυτό που θες είναι να βρεις έναν τρόπο να πάρεις τις καλύτερες στιγμές από αυτά τα βίντεο, να τα ενώσεις με ωραία transitions, να βάλεις και την κατάλληλη ηχητική υπόκρουση στο background, και να φτιάξεις ένα καταπληκτικό video mashup, το οποίο θα ζήλευε και το Travel Channel! Δυστυχώς, όμως, δεν έχεις το χρόνο και πιθανώς ούτε τη διάθεση να μάθεις το χειρισμό κάποιου προγράμματος video editing.

Η λύση; Στην έχουμε εδώ: λέγεται Magisto!

Το Magisto είναι μια υπηρεσία, η οποία έρχεται σε εσένα τόσο μέσα από app για Android και iPhone, όσο και μέσω web, και σου επιτρέπει να κάνεις ακριβώς αυτό! Για την ακρίβεια, δεν σου επιτρέπει να δημιουργήσεις video masups. Το κάνει για 'σένα!Το μόνο που έχεις να κάνεις εσύ, αφού κατεβάσεις το app και το εγκαταστήσεις στο smartphone σου, είναι να επιλέξεις από τα βίντεο που υπάρχουν αποθηκευμένα στη μνήμη του κινητού σου, αυτά που θες να συμπεριλάβεις στο mashup. Έπειτα, διαλέγεις τη μουσική που θες να ντύσει το βίντεο, διαλέγεις το είδος του mashup που θες – για παράδειγμα, “διακοπές”, “ήρεμο”, “δράση” και λοιπά – και τέλος γράφεις έναν τίτλο. Αυτό είναι όλο!

Πως δουλεύει

Το πολύ ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του Magisto, είναι ο τρόπος που συνθέτει το video mashup. Δεν πρόκειται να πάρει τα βίντεο που θα του δώσεις και, απλά, να τα βάλει στη σειρά να “παίζουν” το ένα μετά το άλλο. Η εταιρία πίσω από το app έχει επενδύσει σε ειδικούς αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης, μέσω των οποίων αναλύει τα βίντεο που του δίνεις, τόσο ως εικόνες, καρέ προς καρέ, όσο και ως βίντεο με κίνηση και εστίαση. Αρχικά, οι αλγόριθμοι εντοπισμού προσώπων και αντικειμένων κάνουν μια αρχική ανάλυση των δρώμενων στα βίντεο. Από αυτά τα τμήματα εντοπίζουν σημεία που χρειάζονται σταθεροποίηση εικόνας, διόρθωση χρώματος ή άλλες “επεμβάσεις”. Έπειτα, γίνεται παρόμοια ανάλυση στον ήχο, οπότε και εντοπίζονται τα διαφορετικά είδη του ήχου, για παράδειγμα το που υπάρχει ομιλία ή που απλά ακούγονται τα “κλακ-κλακ” του κινητού, ενώ ταυτοχρόνως αναλύεται και το μουσικό κομμάτι που έχεις επιλέξει. [gallery columns="4" size="full" ids="47663,47662,47661,47664"] Τέλος, με βάση όλα όσα εντόπισαν οι αλγόριθμοι προηγουμένως, επιλέγονται τα καταλληλότερα τμήματα των βίντεο, τα οποία παρουσιάζουν ενδιαφέρον ή και ένταση, και βάσει της επιλογής που έχεις κάνει για το είδος του βίντεο που θες, δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη του Magisto μια ακολουθία τμημάτων ως storyboard. Αυτή η ακολουθία διανθίζεται με εντυπωσιακά transitions και zoom στα κατάλληλα σημεία της εικόνας. Παράλληλα, η μουσική που έχεις επιλέξει, συγχρονίζεται με τη ροή του βίντεο και τα transitions. Έτσι, μετά από λίγα λεπτά, δημιουργείται το δικό σου video mashup, το οποίο μπορείς να αποθηκεύσεις τοπικά ή να το κάνεις share σε επιλεγμένα μέσα όπως το Facebook, το Twitter ή το YouTube! Αν όλα αυτά σε εντυπωσίασαν, κατέβασε το app και δοκίμασε τις ικανότητες του Magisto με τα δικά σου βίντεο. Σύντομα, μπορεί να δεις τα “likes” στα βίντεο που ανεβάζεις να πολλαπλασιάζονται!