What's new. Τεχνολογία.
Μοιράσου την τοποθεσία σου στο Google Maps: πώς λειτουργεί!
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Μοιράσου την τοποθεσία σου στο Google Maps: πώς λειτουργεί!
> Μοιράσου την τοποθεσία σου στο Google Maps: πώς λειτουργεί!
11 ΜΑΙΟΥ 2017

Μοιράσου την τοποθεσία σου στο Google Maps: πώς λειτουργεί!

Η κοινοποίηση της τοποθεσίας ήταν, μέχρι πρότινος, λειτουργία ενσωματωμένη στο Google+, το “περίεργο” αντι-Facebook της Google. Όμως, επειδή αφ’ ενός το Google+ δεν έγινε ποτέ ιδιαίτερα δημοφιλές, και αφ’ ετέρου αυτή η λειτουργία δεν είχε πολλές επιλογές και ήταν μόνιμα ενεργή, η ‘μαμά’ Google αποφάσισε να μετακομίσει αυτή τη λειτουργία από το Google+ στο Google Maps. Αν θες την άποψή μας, εκεί θα έπρεπε να είναι εξ αρχής.

Η κοινοποίηση θέσης στο Google+ είχε απλά δύο επιλογές. Ο χρήστης μπορούσε να επιλέξει τους φίλους στους οποίους θα έστελνε την ακριβή θέση του, και αυτούς στους οποίους θα έστελνε μια πιο “ασαφήθέση, σε επίπεδο πόλης. Για παράδειγμα, μπορούσες να έχεις κάποιους στενούς φίλους, οι οποίοι θα γνώριζαν, για παράδειγμα, αν είσαι στο κέντρο της Αθήνας, στη Γλυφάδα ή στο Χαλάνδρι, και άλλους φίλους, γονείς ή το έταιρον ήμισυ, οι οποίοι θα ήξεραν μέχρι και αν είσαι στο σπίτι ή πετάχτηκες στο περίπτερο της γωνίας. Το κακό ήταν πως, άπαξ και ενεργοποιούσες αυτή την επιλογή, το Google+ έστελνε συνεχώς τη θέση σου στους άλλους.

Πλέον, αυτό δεν ισχύει, όπως είναι και λογικό. Οι φίλοι σου δεν χρειάζεται να γνωρίζουν το γεωγραφικό σου στίγμα, κάθε μέρα και κάθε στιγμή, παρά μόνο εάν έχετε κανονίσει να συναντηθείτε κάπου. Ομοίως και οι γονείς ή “το πρόσωπο”, δεν χρειάζεται να ξέρουν αν έφυγες μισή ώρα νωρίτερα από το γραφείο ή τη σχολή, για να πας για καφέ με κάποιον φίλο.
Αυτό, ευτυχώς, το αντιλήφθηκαν οι προγραμματιστές της Google, και πλέον η κοινοποίηση θέσης έχει ως βασικές επιλογές την ενεργοποίηση για συγκεκριμένα άτομα και για λίγα λεπτά έως λίγες ώρες.

Μοιράσου την τοποθεσία σου στο Google Maps: πώς λειτουργεί!

Η διαδικασία είναι απλή: ανοίγεις το “συρτάρι” από τα αριστερά και πατάς στο κουμπί “Κοινοποίηση τοποθεσίας”. Αν είναι η πρώτη φορά, ίσως χρειαστεί να πατήσεις και μερικές επιβεβαιώσεις. Έπειτα, το app θα σε ρωτήσει για πόσο χρόνο, και θα σου δώσει επιλογές για τις επαφές οι οποίες θα βλέπουν την τοποθεσία σου. Αυτές μπορεί να είναι επαφές του Google+ (αναπόφευκτα), αλλά μπορείς να στείλεις ειδοποίηση και μέσω μηνύματος, σε οποιοδήποτε app (Facebook, Whatsapp κλπ) ή και σε απλό SMS ή e-mail. Οποιαδήποτε συσκευή με πρόσβαση στο Google Maps θα μπορεί να δει την τοποθεσία σου, ακόμη και PC μέσω του web interface του Google Maps.

Επίσης, υπάρχει η επιλογή για κοινοποίηση διαδρομής, αν υπάρχει ενεργή πλοήγηση στο Google Maps. Η διαφορά εδώ είναι πως, όσοι παρακολουθούν την πρόοδο της διαδρομής, θα μπορούν να το κάνουν μέχρι την ολοκλήρωση της πλοήγησης, δηλαδή μέχρι να φτάσεις στον προορισμό, οπότε και η κοινοποίηση σταματά αυτομάτως.

Ίσως επειδή η κοινοποίηση τοποθεσίας ακούγεται λίγο “περίεργη”, η Google έχει ένα μικρό βίντεο, στο οποίο δείχνει ένα σενάριο που αυτή η λειτουργία θα είναι χρήσιμη.

music news banner
ΑΘΗΝΑ
11°
Weather from OpenWeatherMap

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2017 Publicworld S.A.
    Public Blog