Μονόκεροι: 5 λόγοι που τα παιδιά (και όχι μόνο) τους λατρεύουν!

Περίληψη: Από το 500 π.Χ. μέχρι τον Μεσαίωνα, από την Αρχαία Ελλάδα στην Αρχαία Ρώμη, από...

Από το 500 π.Χ. μέχρι τον Μεσαίωνα, από την Αρχαία Ελλάδα στην Αρχαία Ρώμη, από την κινέζικη μυθολογία στα παιχνίδια που παίζουν σήμερα εκατομμύρια κορίτσια, ο μύθος των μονόκερων καλά κρατεί! Ψάξε κάτω από το κρεβάτι ενός παιδιού, ψάξε μέσα στην καρδιά του – και κατά πάσα πιθανότητα ένα πολύχρωμο πλασματάκι με κέρατο θα σου χαμογελάσει! Οι λόγοι που τα μικρά (αλλά και τα μεγάλα!) παιδιά αγαπούν τους μονόκερους δεν είναι ένας και δυο - είναι πολλοί! Aκολουθούν πέντε από αυτούς ενδεικτικά:

Έχουν θεραπευτικές ιδιότητες

Αυτό τουλάχιστον πίστευαν οι άνθρωποι του Μεσαίωνα, που πίστευαν πως το κρέας και το τρίχωμά τους θα μπορούσαν να απαλύνουν σωματικούς πόνους. Η συγκεκριμένη παράδοση, βέβαια, δημιούργησε ένα μικρό προβληματάκι στις φάλαινες μονόκερους: Mε το να μη βρίσκουν αληθινούς μονόκερους, πολλοί άρχισαν να τις σκοτώνουν για να γιατρευτούν...

Είναι πολύχρωμοι!

Ξέρετε πολλά πλάσματα που να έχουν πάνω τους όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου; Δεν υπερβάλλουμε, μιλάμε με ντοκουμέντα: Πίσω στον 5ο αιώνα π.Χ., ο αρχαίος Έλληνας Κτησίας έγραψε ότι ο μονόκερος έχει λευκό σώμα, μωβ κεφάλι, μπλε μάτια και ένα κέρατο πολύχρωμο, με κόκκινη βάση, λευκή άκρη και ενδιάμεση μαύρη επιφάνεια!

Συμβολίζουν τη μακροζωία και την αθανασία

Και πώς να μην τη συμβολίσουν άλλωστε, αγαπητέ αναγνώστη, όταν σύμφωνα με την κινέζικη μυθολογία ζούσαν 1000 χρόνια;

Είναι το νο1 θέμα στα κοριτσίστικα παιδικά πάρτι

Πολύ πριν αρχίσουν να συζητούν για αγοράκια, ρούχα και καλλυντικά, τα κορίτσια μιλούν για τους αγαπημένους τους μονόκερους, τους οποίους δεν αποχωρίζονται ποτέ!

Θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια

Το παιδί που όλοι κρύβουμε μέσα μας, δεν μεγαλώνει ποτέ. Κι όταν θυμάται τα παιχνίδια και τα ζωάκια που κάποτε του κρατούσαν συντροφιά, είναι σα να μην πέρασε μια μέρα. [gallery size="large" columns="2" link="file" ids="58383,58382"] Ειδικά για τις μέρες του Πάσχα, ο μονόκερος είναι το καλύτερο πασχαλινό δωράκι - και υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές που το επιβεβαιώνουν! Το Φωτάκι Νυκτός Μονόκερος βοηθάει τα παιδιά να μη φοβούνται μέσα στο σκοτάδι και γλυκαίνει την ατμόσφαιρα του δωματίου με τα παστέλ χρώματά του, το Λούτρινο Μονόκερος ΤΥ Beanie Boos έχει υπέροχη βελούδινη υφή και μάτια που σε κοιτάζουν όλο αφοσίωση, ενώ το παραμύθι “Ο Ζαχαρής και ο Μονόκερος” είναι μια συγκινητική ιστορία για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Ακόμα, στα ράφια του Public θα βρείτε το σετ Κούκλας Barbie με άμαξα την οποία σέρνει ένας μονόκερος, το βερνίκι νυχιών Unicorn, το στυλό διαρκείας Moses – Unicorn, την κασετίνα Legami Unicorn και δεκάδες ακόμα καλούδια με κοινό παρανομαστή το… κέρατο! Have fun λοιπόν και …Καλή Ανάσταση! [gallery link="file" ids="58398,58400,58401"]