Νέα Apple iPhones! 8 και X και... ακόμη περισσότερα!

Περίληψη: Η Apple, αργά εχθές το απόγευμα, σε μια εκδήλωση την οποία περίμενε εναγωνίως όλος ο...

Η Apple, αργά εχθές το απόγευμα, σε μια εκδήλωση την οποία περίμενε εναγωνίως όλος ο πλανήτης, παρουσίασε τη νέα "κολλεξιόν" για το επόμενο έτος! Προφανώς, όλος ο κόσμος κρατούσε την ανάσα του μέχρι τη στιγμή που η εταιρία από την Καλιφόρνια θα παρουσίαζε τα καινούρια iPhones και ό,τι άλλο θα ήθελε να δείξει. Στην εκδήλωση, λοιπόν, η Apple παρουσίασε, ούτε λίγο ούτε πολύ, τρία νέα iPhones! Ναι, τρία! Για αρχή, και ακολουθώντας την φυσική εξέλιξη των πραγμάτων, η Apple έδειξε τα νέα iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Αλλά και ακόμη... κάτι! Το iPhone X!

iPhone 8 - 8 Plus

Τα δύο "οκτάρια" ακολουθούν τη φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων για την Apple, βελτιώνοντας τα περυσινά 7 και 7 Plus. Η μεγαλύτερη εξωτερική αλλαγή είναι η "πλάτη" των 8 και 8 Plus, η οποία πλέον είναι κατασκευασμένη από γυαλί, αντί για μέταλλο -- κάτι που επιτρέπει και τη λειτουργία της ασύρματης φόρτισης. Κατά τα άλλα, τα νέα iPhones χρησιμοποιούν τον νέο επεξεργαστή A11 "Bionic" της Apple, διαθέτουν οθόνη τεχνολογίας IPS διαστάσεων 4,7 και 5,5 ιντσών, αντίστοιχα, ενώ η κάμερα είναι των 12 megapixels, με διπλό αισθητήρα στο "Plus". Θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με 64 και 256GB αποθηκευτικό χώρο.

iPhone X

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν! Η νέα ναυαρχίδα της Apple, το iPhone X (προφέρεται ως 'ten') αποτελεί την πρώτη συσκευή της Apple, η οποία... είναι όλη (σχεδόν) οθόνη! Και τι οθόνη! Το κινητό... καλύπτεται από 5,8 ίντσες συνεχούς οθόνης, από άκρη σε άκρη! Δεν υπάρχει ούτε καν το γνωστό "home button" στην πρόσοψη, ενώ και το Touch ID έχει αντικατασταθεί από τη νέα επαναστατική τεχνολογία της Apple, το Face ID! Επίσης, είναι το πρώτο iPhone το οποίο χρησιμοποιεί οθόνη AMOLED! Στο εσωτερικό, βρίσκουμε τον ίδιο (με τα 8άρια) επεξεργαστή A11 "Bionic", ενώ για το 'X' η κάμερα στο πίσω μέρος είναι διπλού αισθητήρα στα 12 megapixels. Παράλληλα, το κέλυφος του X είναι κι εδώ γυαλί, το πιο ανθεκτικό γυαλί που έχει ποτέ τοποθετηθεί σε smartphone, ενώ ο σκελετός είναι από χειρουργικό ανοξείδωτο ατσάλι! [gallery link="file" columns="2" size="full" ids="52263,52262"]

Apple Watch Series 3

Η τρίτη γενιά των Apple Watch έκανε και αυτή την εμφάνισή της στην εκδήλωση της Apple, φέρνοντας μια σοβαρή καινοτομία: το νέο "ρολόι" μπορεί πλέον και συνδέεται στα δίκτυα κινητής, κάτι που θα επιτρέπει στους προνομιούχους κατόχους του να πραγματοποιούν κλήσεις κατ' ευθείαν από το Apple Watch! Σχεδιαστικά, το νέο Watch είναι ίδιο με τα προηγούμενα, αλλά στο εσωτερικό του βρίσκεται πολύ νέο hardware! Νέος επεξεργαστής με δύο πυρήνες, νέο τσιπάκι για ασύρματες επικοινωνίες, ενώ και οι αισθητήρες του Watch έχουν βελτιωθεί, παρέχοντας περισσότερες πληροφορίες -- για παράδειγμα, τους κτύπους της καρδιάς!

Apple TV 4k

Ανανέωση είδαμε και για το Apple TV! Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Apple TV 4K και, όπως είναι φανερό, θα υποστηρίζει ανάλυση 4K και μάλιστα σε HDR! Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι το ότι, αν έχεις ήδη πληρώσει για ταινίες σε High-Definition, με το νέο Apple TV, αυτές θα αναβαθμιστούν σε 4K, χωρίς έπιπλέον κόστος! Προφανώς, αν και η ίδια η συσκευή είναι ίδια εξωτερικά, στο εσωτερικό υπάρχουν αλλαγές, όπως ο εξαπύρηνος επεξεργαστής A10X αλλά και 3GB RAM, ενώ συνεχίζει και η υποστήριξη της Siri, κάτι που επιτρέπει απλά να δίνεις εντολές του τύπου "Play new Game Of Thrones episode" και η Siri να το πραγματοποιεί!Για ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες και νέα στοιχεία για τα νέα προϊόντα που παρουσίασε η Apple εχθές, μείνετε συντονισμένοι στο Public Blog!