Νέα σειρά σεμιναρίων για μέλλουσες μητέρες από τα Public!

Περίληψη: Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου με θέμα «Αλλαγές μέσα και έξω»  Πολλές...

Το πρώτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 11 Μαρτίου με θέμα «Αλλαγές μέσα και έξω»

 Πολλές μέλλουσες μητέρες έχουν ανάγκη από χρήσιμες και αξιόπιστες πληροφορίες, καθώς και τη σχετική υποστήριξη πριν τον τοκετό ώστε να προετοιμαστούν για τη σημαντικότερη στιγμή της ζωή τους. Τα Public www.public.gr / blog.public.gr βρίσκονται δίπλα στις μέλλουσες μαμάδες διοργανώνοντας σεμινάρια με σκοπό να «απαντήσουν» με σύγχρονο τρόπο σε κλασσικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες όταν αλλάζουν ρόλους (γυναίκα, σύντροφος, μαμά). Τα σεμινάρια που ξεκινούν το Μάρτιο και ολοκληρώνονται το Μάιο, διοργανώνονται σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους και θα πραγματοποιούνται κάθε δεύτερη Τρίτη του μήνα στις 12:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος. Εκτός όμως από τους εκδοτικούς οίκους με τους συγγραφείς τους, τα σεμινάρια θα πλαισιώνουν ειδικοί επιστήμονες (γυναικολόγοι, παιδίατροι, μαίες, ψυχολόγοι, διατροφολόγοι) οι οποίοι θα απαντούν σε ερωτήματα που προκύπτουν στις μέλλουσες μητέρες και αφορούν όλο το διάστημα, πριν κατά τη διάρκεια και μετά την εγκυμοσύνη. Θα προτείνουν λύσεις σε θέματα όπως η επιλόχεια κατάθλιψη, η διατροφή της θηλάζουσας μητέρας, η προετοιμασία του πρώτου παιδιού για την υποδοχή του μωρού, η επαναφορά του σώματος μετά την  εγκυμοσύνη, κλπ.  Ο πρώτος κύκλος σεμιναρίων ξεκινάει στις 11 Μαρτίου με θέμα «Αλλαγές μέσα και έξω» σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και το βιβλίο «Κορίτσια θα γίνω Μάνα!» της Χριστίνας Κοπανά (1η έκδοση: Φεβρουάριος 2014). Η συγγραφέας θα παρουσιάσει τα βασικά ψυχολογικά ζητήματα που απασχολούν μία έγκυο και θα μοιραστεί με το κοινό τις προσωπικές της εμπειρίες.  

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΑΡΤΙΟΥ – ΑΠΡΙΛΙΟΥ:

1η συνάντηση, Τρίτη 11 Μαρτίου, 12.00

Θέμα: "Αλλαγές μέσα και έξω" 

Στην πρώτη συνάντηση συζητάμε με τη συγγραφέα, Χριστίνα Κοπανά, με αφορμή το βιβλίο της «Κορίτσια, θα γίνω  μάνα!» για τις μικρές και μεγάλες αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και φέρνουν στη ζωή μας τα πάνω κάτω. Μαμάδες μοιράζονται μαζί μας την ιστορία τους.

2η συνάντηση, Τρίτη 18 Μαρτίου, 12.00

Θέμα: Το θαύμα του θηλασμού"Στη δεύτερή συνάντηση μας συζητάμε με την συγγραφέα, Χριστίνα Κοπανά,  με αφορμή το βιβλίο της «Κορίτσια, θα γίνω  μάνα!», για το «θαύμα» του θηλασμού και προσπαθούμε να τον αγκαλιάσουμε πριν καν τον ζήσουμε και παράλληλα, αγκαλιάζουμε κάθε διαφορετική γνώμη. Μαζί μας μαμάδες που θηλάζουν και μαμάδες που δεν θήλασαν ποτέ.Μαζί μας η Κέλλυ Σώκου, δημοσιογράφος και blogger του 31ebdomades.blogspot.gr, η Ασπασία Σκουφίδη, ιδρύτρια της Playgroup Hellas και η Κατερίνα Ψυλλινάκη, από την ομάδα «Αττική», ομάδα υποστήριξης μητρικού θηλασμού & μητρότητας.3η Συνάντηση, Τρίτη 1/4, 12:00.Θέμα: «Κορίτσια, γεννάω!».Τοκετός, αυτός ο άγνωστος! Συζητάμε για μια από τις πιο δύσκολες αλλά και θεϊκές στιγμές στη ζωή μιας γυναίκας. Μοιραζόμαστε εμπειρίες, ανησυχίες και σκέψεις. Αν η λέξη «πανικός» είναι η πρώτη που σας έρχεται όταν σκέφτεστε τον τοκετό, τότε είστε στη σωστή συνάντηση!Μαζί μας ο μαιευτήρας Απόστολος Πατρίκιος και η βοηθός μητρότητας Ελίνα Ζαμπούνη.   4η συνάντηση, Τρίτη 15/4, 12:00.Θέμα: «Σπίτι, όχι μόνοι!».Οι πρώτες στιγμές με το μωρό στο σπίτι. Αγωνίες, άγχος, πανικός.  Δεν ξέρουμε πού πάνε τα τέσσερα, ούτε καν να αλλάξουμε μια πάνα. Και μέσα σε όλο αυτό το σκηνικό, ψάχνουν όλοι το ρόλο τους: η μαμά, ο μπαμπάς, η γιαγιά, οι φίλοι. Ψυχραιμία. Όλα πάντα πάνε καλά στο τέλος.  Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:Η Χριστίνα Κοπανά γεννήθηκε το 1973 και έχει σπουδάσει Επικοινωνία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δουλέψει ως συντάκτρια σε περιοδικά lifestyle, μουσικής, αυτοκινήτου και μαγειρικής, διορθώτρια σε εφημερίδες, επιμελήτρια σε εκδοτικό οίκο, μέχρι να την κερδίσει η διαφήμιση. Είναι δημιουργός της AMKO www.givethekid.gr, το οποίο θεωρεί ένα από τα μεγαλύτερα δώρα στη ζωή της, και του www.projectmamamila.gr, το 1ο συνέδριο μαμάδων bloggers που έγινε στην Ελλάδα. Γράφει κάθε μήνα στο free press για γονείς «Τaλκ». Το Κορίτσια, θα γίνω μάνα! είναι το πρώτο της συγγραφικό δημιούργημα. Λίγα λόγια για το βιβλίο «Κορίτσια, θα γίνω μάνα!»:Η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η άφιξη ενός μωρού μέσα από ένα προσωπικό ημερολόγιο με χιούμορ, ειλικρίνεια, πάθος και μικρές συμβουλές! Η Χριστίνα Κοπανά μοιράζεται τις εμπειρίες της από τη στιγμή που πρωτοείδε το θετικό τεστ εγκυμοσύνης μέχρι τη γέννηση του μωρού της και τους πρώτους μήνες της ζωής του: οι ναυτίες, η πρώτη «κλοτσιά», οι υπέρηχοι, οι ιατρικές εξετάσεις, οι επισκέψεις στον γιατρό, η διατροφή, το άγχος να πάνε όλα καλά, τα συναισθήματα, η σχέση με τον σύντροφό μας, ο τοκετός, ο θηλασμός, οι πρώτες μέρες στο σπίτι, η ζωή μετά. Όλα όσα πρέπει να ξέρει μία έγκυος γυναίκα περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο, δοσμένα με χιούμορ και αμεσότητα αλλά και με μικρές και δοκιμασμένες συμβουλές, όπως ακριβώς τις μοιράζονται οι γυναίκες μεταξύ τους.  Χορηγός επικοινωνίας: Περιοδικό ΤaλκKατέβασε το Δελτίο Τύπου σε PDF!download