Νήματα που ενώνουν: Έφτασε στα ελληνικά και μπορείς να το κερδίσεις!

Περίληψη: Η Κίκα Χατζοπούλου κατέκτησε το BookTok με τα «Νήματα που ενώνουν». Το βιβλίο κυκλοφορεί τώρα και στα ελληνικά και το υποδεχόμαστε με έναν μεγάλο διαγωνισμό!

Λογοτεχνία του φανταστικού, νουάρ αστυνομικό μυστήριο, ένας ξεπεσμένος δυστοπικός κόσμος, αρχαία μυθολογία, ρομαντικό μυθιστόρημα. Θα μπορούσαν όλα αυτά τα διαφορετικά είδη να συνδυαστούν σε ένα βιβλίο; Ναι, θα μπορούσαν και η απόδειξη είναι το «Threads that Bind» της Κίκας Χατζοπούλου! Το βιβλίο που συνεπήρε το BookTok και έγινε best seller, μεταφράστηκε τώρα και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη. Έτσι ήρθε η ώρα να γνωρίσουμε καλύτερα τους πρωταγωνιστές του μοναδικού αυτού κόσμου! Έλα να ανακαλύψουμε μαζί το «Νήματα που ενώνουν»!

Η Μοίρα που έγινε ντετέκτιβ και τα νήματα που εμπλέκονται

Στα «Νήματα που ενώνουν» μεταφερόμαστε σε έναν κόσμο τον οποίο οι αρχαίοι θεοί έχουν εγκαταλείψει. Οι απόγονοί τους όμως ζουν ακόμα εκεί, ανάμεσα σε απλούς θνητούς, και έχουν κληρονομήσει τις δυνατότητές τους. Στην μισοβυθισμένη πόλη Αλάντε ζει η Ιώ Όρα, μία από τις 3 Μοιραΐδες, απόγονοι των μοιρών. Όπως και οι Μοίρες, η Ιώ και οι αδερφές της μπορούν να χειραγωγήσουν τα νήματα του πεπρωμένου των ανθρώπων, με διαφορετικούς τρόπους η κάθε μία. Η Ιώ χρησιμοποιεί το θεϊκό της χάρισμα για να εξιχνιάσει υποθέσεις ως ιδιωτική ντετέκτιβ.

Προσπαθώντας να βρει αποδείξεις για την απιστία του συζύγου της πελάτισσάς της, θα γίνει μάρτυρας μίας περίεργης δολοφονίας. Ο άνδρας τον οποίο παρακολουθούσε δολοφονείται από μία δαιμονισμένη γυναίκα, της οποίας όμως το νήμα της ζωής είναι ήδη κομμένο! Από αυτό το σημείο και έπειτα, ο εντοπισμός του δολοφόνου γίνεται η επόμενη αποστολή της. Η υπόθεση πολύ σύντομα γίνεται προσωπική, τόσο γιατί θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με τον Εντέι, το αγόρι το οποίο είναι γραφτό να ερωτευτεί, αλλά και γιατί στην πόλη θα επιστρέψει η μεγάλη της αδερφή, η οποία φαίνεται πως είναι μπλεγμένη με την υπόθεση.

Η αφήγηση υφαίνει στην πλοκή πολλούς ακόμα χαρακτήρες που θα αναγνωρίσεις από την αρχαία ελληνική μυθολογία, όπως οι Μουσαΐδες, απόγονοι των Μουσών, οι Ερινυίδες, απόγονοι των Ερινυών, και αρκετοί ακόμα. Οι απόγονοι των αρχαίων θεών είναι οι «Αλλογενείς» και μάλιστα στο πρώτο βιβλίο της σειράς (μέσα στο 2024 περιμένουμε το δεύτερο) κάνουν την εμφάνισή τους και θεότητες από άλλες μυθολογίες, όπως αυτή της αρχαίας Αιγύπτου. Όμως, στον κόσμο τον οποίο οι θεοί έχουν προ πολλού αφήσει πίσω τους, οι απόγονοί τους αντιμετωπίζονται με μεγάλη καχυποψία.

Γιατί θα λατρέψεις τα «Νήματα που ενώνουν»

Το ντεμπούτο της Κίκας Χατζοπούλου ξεχωρίζει αρχικά για τον μοναδικό κόσμο που έχει κατασκευάσει! Η πόλη Αλάντε είναι ένα τρομερά ενδιαφέρον υπόβαθρο για νουάρ μυστήριο και παράλληλα μοιάζει να είναι μία παρομοίωση των ίδιων των χαρακτήρων. Μία μισοβυθισμένη, παρακμάζουσα πόλη αποτελεί το σπίτι των «Αλλογενών», οι οποίοι με τη σειρά τους προέρχονται από παντοδύναμα πλάσματα, αλλά οι δικές τους δυνάμεις είναι πλέον εξασθενημένες. Παράλληλα, τα «Νήματα που ενώνουν» ξεχωρίζουν και για την ικανότητα της Κίκας Χατζοπούλου να δημιουργήσει ένα μυθιστόρημα που δεν κατατάσσεται εύκολα σε μία κατηγορία, αλλά παίρνει στοιχεία από πολλά είδη και τα ενώνει με τεράστια επιτυχία. Μπορεί να αποφασίσεις να αποκτήσεις το βιβλίο γιατί σου φαίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μία ιστορία με πρωταγωνιστές απογόνους αρχαίων θεοτήτων αλλά να καταλήξεις να το αγαπήσεις για το καθηλωτικό του μυστήριο. Ίσως έψαχνες το επόμενο young adult fantasy έργο που θα διαβάσεις, αλλά μπορεί να ανακαλύψεις ότι τα ρομαντικά του στοιχεία ήταν αυτά που σε έκαναν να μην θες να το αφήσεις. Έχεις πάρα πολλούς λόγους για να λατρέψεις αυτό το βιβλίο!

«Νήματα που ενώνουν» – Μεγάλος διαγωνισμός!

Και επειδή κι εμείς λατρεύουμε το μυθιστόρημα της Κίκας Χατζοπούλου, υποδεχόμαστε την κυκλοφορία του στα ελληνικά με έναν μεγάλο διαγωνισμό! Τα Public και οι εκδόσεις Πατάκη χαρίζουν σε έναν (1) τυχερό, ένα (1) κουτί δώρου που θα περιλαμβάνει:

  • Αντίτυπο του βιβλίου «Νήματα που ενώνουν»
  • Επιστολή από τη συγγραφέα Κίκα Χατζοπούλου
  • Κάρτες που παρουσιάζουν τους «Αλλογενείς»

Για να διεκδικήσεις το πακέτο δώρου, συμπλήρωσε τα στοιχεία σου στη ειδική φόρμα συμμετοχής μέχρι τις 11 Ιανουαρίου. Δες αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού εδώ.

Καλή επιτυχία!