Νέο αίμα στα φετινά βραβεία Grammy!

Περίληψη: "Τα βραβεία Grammy είναι η μεγαλύτερη γιορτή της μουσικής, και μία υποψηφιότητα είναι αρκετή να...

"Τα βραβεία Grammy είναι η μεγαλύτερη γιορτή της μουσικής, και μία υποψηφιότητα είναι αρκετή να σε «βάλει στον χάρτη», αν και τα τελευταία χρόνια οι επιλογές τους, ειδικά για τις βραβεύσεις, κινούνται σε πιο safe μονοπάτια. Παρόλα αυτά, υπάρχουν καλλιτέχνες που όντως αξίζουν την αναγνώριση, εδώ θα αναφερθούμε σε κάποιους από αυτούς που δεν είχαν καταφέρει μέχρι σήμερα να πάρουν ένα τέτοιο βραβείο σπίτι τους.

Father John Misty

Ο Josh Tillman, περισσότερο γνωστός σε εμάς με το ψευδώνυμο Father John Misty, κατάφερε με την τρίτη του προσωπική κυκλοφορία στην Sub Pop Records, το "Pure Comedy", να κερδίσει στην κατηγορία “Best Recording Package”, δείχνοντας το ενδιαφέρον του για την κυκλοφορία ενός δίσκου στην πληρότητά της, καθώς όχι μόνο κυκλοφόρησε ακόμα έναν εξαιρετικό indie folk δίσκο, αλλά ασχολήθηκε και προσωπικά με το artwork της κυκλοφορίας. Αναμένουμε με αγωνία την φετινή του κυκλοφορία, ελπίζοντας να μας συνεπάρει για ακόμα μία φορά, όπως μας έχει συνηθίσει και στο παρελθόν.

Alessia Cara

Το βραβείο για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη προκάλεσε κάποιες συζητήσεις φέτος, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις με την νίκη της Ιταλο-Καναδής Alessia Cara, αν και η 21χρονη έχει όλα τα φόντα να αφήσει το δικό της στίγμα στην σύγχρονη pop μουσική. Την μάθαμε πριν από κάποια χρόνια βέβαια, με το τραγούδι “Here”-μάλλον το μοναδικό τραγούδι που χρησιμοποιεί sample από τους Portishead και δεν με έκανε να αντιδράσω αρνητικά στην ακρόασή του, κυκλοφόρησε έναν αρκετά καλό δίσκο, και έχει συμμετάσχει σε αρκετά singles, R&B κατά βάση, καθώς η φωνή της έχει μία ιδιαίτερη soul χροιά. Μένει να δούμε αν θα τραγουδήσει και τα ανάλογα κομμάτια, αυτό είναι το «στοίχημα», και ελπίζουμε να το κερδίσει!

Portugal. The Man

Το κομμάτι του καλοκαιριού (μας) για το 2017 ήταν το Feel It Still των Portugal. The Man, μία μπάντα με αυτό που λέμε “cult following”, καθώς έχει επιλέξει να τραγουδάει στα live ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια που έχουν γραφτεί για τηλεοπτική σειρά, το Day Man (από την σειρά It’s Always Sunny In Philadelphia). Αμερικάνικο indie rock στα καλύτερά του, το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν η πρώτη τους προσπάθεια να παίξουν κάτι πιο pop, και τα κατάφεραν εξαιρετικά. Δεν ξέρω αν μιλάμε για δικαίωση με αυτά τα βραβεία, μιλάμε σίγουρα όμως για καλή μουσική, είτε διαφωνούμε με τον τελικό νικητή, είτε όχι. Είναι ακόμα μία ευκαιρία, για όλους μας, να μάθουμε κάτι καινούριο, κάτι που ίσως μας αρέσει, και δεν μπορώ να φανταστώ καλύτερο τρόπο για αυτό, από την ήδη υπάρχουσα λίστα με τους υποψηφίους και τους νικητές!"

Άρης ΤσικρικέςPublic Τσιμισκή