Ο καλύτερος φίλος μένει για μια ζωή. Έρευνα με αφορμή την Ημέρα του Γουίνι

Περίληψη: Με αφορμή την Ημέρα του Γουίνι, δημιουργήθηκαν ολοκαίνουργια σκίτσα με τον Κρίστοφερ Ρόμπιν και την...

Με αφορμή την Ημέρα του Γουίνι, δημιουργήθηκαν ολοκαίνουργια σκίτσα με τον Κρίστοφερ Ρόμπιν και την παρέα που γιορτάζουν την φιλία, ενώ πρόσφατη έρευνα αποδεικνύει ότι σχεδόν ένας στους δύο Έλληνες υποστηρίζουν ότι ο καλύτερος φίλος της παιδικής τους ηλικίας παραμένει καλύτερος φίλος και σήμερα.Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο σε όλη τη χώρα από την εταιρεία Fly Research στην οποία συμμετείχαν 1.000 ενήλικες 18 ετών και πάνω.Η έρευνα δημοσιεύθηκε στις 18 Ιανουαρίου 2017, στα γενέθλια του Α.Α  Milne και ημέρα του «Γουίνι το Αρκουδάκι», για να σηματοδοτήσει τη μοναδική φιλία των κλασικών ιστοριών μεταξύ του Γουίνι και των χαρακτήρων του Δάσους των Γαλάζιων Ονείρων, αποκαλύπτει ότι το 63% των Ελλήνων δηλώνουν ότι οι πιο ευτυχισμένες παιδικές τους αναμνήσεις ήταν με τον καλύτερό τους φίλο, ενώ το σχολείο θεωρείται το πιο σύνηθες μέρος για να γνωρίσεις τον αγαπημένο σου φίλο.Παράλληλα κυκλοφορεί μια νέα συλλογή με αποκλειστικά σκίτσα που απεικονίζουν τον Γουίνι και την παρέα του και τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να «μοιραστούν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταξύ αγαπημένων προσώπων.                Σχετικά με την έρευναΤο 67% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι τα λόγια σοφίας του Γουίνι περί φιλίας, όπως για παράδειγμα η φράση «Τίποτα δεν είναι συναρπαστικό, αν δεν μπορείς να το μοιραστείς με κάποιον» - προσφέρουν πολύτιμες συμβουλές για τη φιλία και την αγάπη,  που διαρκούν για μια ζωή. Το 58% αποκάλυψαν ότι γνώρισαν τον αγαπημένο τους παιδικό φίλο μέχρι την ηλικία των οκτώ, πράγμα το οποίο θα χαροποιούσε ιδιαίτερα τον Α.Α Milne, μιας και ο Κρίστοφερ Ρόμπιν γνώρισε τον Γουίνι στα έξι του χρόνια.Άλλα σημαντικά ευρήματα της έρευνας είναι τα εξής:
  • Το 71% των Ελλήνων θεωρούν τον καλύτερό τους φίλο μέλος της οικογένειάς τους.
  • Περισσότερο από το ένα τρίτο των ανθρώπων (36%) έκαναν τον παιδικό τους φίλο/η κουμπάρο ή παράνυμφο στο γάμο τους
  • Ενώ ο μέσος χρήστης του Facebook έχει 338 φίλους, η μελέτη έδειξε ότι το 78% των Ελλήνων μετρά τους στενούς τους φίλους στα δάχτυλα του ενός χεριού, ενώ το 43% από τους καλύτερους φίλους μιλάνε κάθε μέρα
Η ημέρα του ΓουίνιΗ ημέρα του Γούνι (Winnie-the-Pooh Day) γιορτάζεται διεθνώς στις 18 Ιανουαρίου και σηματοδοτεί τα γενέθλια του διάσημου συγγραφέα του κλασικών ιστοριών Winnie-the-Pooh stories, A.A. Milne (1882–1956). Ο Γουίνι είναι το πιο διάσημο αρκουδάκι στον κόσμο και παραμένει αγαπητός στα παιδιά όλου του κόσμου, εδώ και 90 χρόνια. Εμφανίζεται σε δύο βιβλία, Winnie-the-Pooh και The House at Pooh Corner, και σε δύο ποιητικές συλλογές When We Were Very Young and Now We Are Six, γραμμένες από τον A. A. Milne και εικονογραφημένες από τον E. H. Shepard. Με πλούσια κληρονομιά ιστοριών, οι περιπέτειες του Γουίνι και των φίλων του στο Δάσος  των Γαλάζιων Ονείρων, αντιπροσωπεύουν τη φιλία, τις απλές χαρές και την γεμάτη περιέργεια και ευγένεια φύση της παιδικής φαντασίας.A.A. Milne γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1882. Ξεκίνησε την συγγραφική του σταδιοδρομία με ένα κωμικό άρθρο στο περιοδικό Punch. Σε αυτή την έκδοση, το 1923, ο Γουίνι το Αρκουδάκι έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το ποίημα «Teddy Bear». O A.A. Milne έγραψε ακόμα θεατρικά έργα και όταν η πρώτη σου συλλογή ποιημάτων εκδόθηκε το 1924, When We Were Very Young, εκείνος είχε ήδη κάνει όνομα στον καλλιτεχνικό χώρο ως δραματουργός και συγγραφέας νουβέλας.