Δημήτρης Στεφανάκης: Αναγορεύτηκε Ιππότης Γραμμάτων & Τεχνών

Περίληψη: Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου ο διακεκριμένος λογοτέχνης Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το...

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου ο διακεκριμένος λογοτέχνης Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το διάσημα του Ιππότη Γραμμάτων & Τεχνών του Γαλλικού Κράτους.

Η απονομή έγινε από τον Σύμβουλο Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου κο Olivier Descotes.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Γαλλικού Ινστιτούτου με την παρουσία πλήθους προσκεκλημένων, στους οποίους ο οικοδεσπότης κος Descotes εξύμνησε την προσφορά του Δημήτρη Στεφανάκη στα ελληνικά γράμματα και μίλησε εγκωμιαστικά για τη διεθνή απήχηση του έργου του τόσο στη Γαλλία, αλλά και στις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες.stefanakisΜεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή θεματολογία που συναντά ο αναγνώστης στα βιβλία του Δημήτρη Στεφανάκη και εστίασε ιδιαίτερα στο μυθιστόρημά του «Συλλαβίζοντας το καλοκαίρι» που φέρνει στο προσκήνιο τον Αλμπέρ Καμύ και προάγει τα γαλλικά γράμματα.Έκδηλη ήταν η συγκίνηση και η σεμνότητα του έγκριτου λογοτέχνη στη σύντομη ευχαριστήρια ομιλία του, όπου ακούστηκαν λόγια καρδιάς προς τον Γάλλο Μορφωτικό Ακόλουθο, τον Έλληνα εκδότη του κο Ψυχογιό αλλά και τον Γάλλο ομόλογό του και φυσικά προς την οικογένειά του, τους φίλους του και το σύνολο των παρευρισκομένων. Σύντομο Βιογραφικό του Δημήτρη Στεφανάκη  Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΕΦΑΝΑΚΗΣ γεννήθηκε το 1961. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει μεταφράσει έργα των Σολ Μπέλοου, Ε. Μ. Φόρστερ, Γιόζεφ Μπρόντσκι, Προσπέρ Μεριμέ κ.ά. Το βιβλίο του ΜΕΡΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ, εκδόθηκε πρόσφατα στα γαλλικά σημειώνοντας τόσο μεγάλη επιτυχία, ώστε τιμήθηκε με το Prix Mediterranée Étranger. Κυκλοφορεί επίσης στα ισπανικά και τα αραβικά. Ο Δημήτρης Στεφανάκης τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη 2011 και ήταν υποψήφιος για το Prix du Livre Européen 2011. Από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ κυκλοφορούν επίσης τα μυθιστορήματά του ΦΙΛΜ ΝΟΥΑΡ, το οποίο πρόσφατα μεταφράστηκε στα γαλλικά, ΑΡΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ, και ΣΥΛΛΑΒΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. Διαβάστε τι είχε γράψει ο Δημήτρης Στεφανάκης στο Public Blog για τον "Καμύ και την Ελλάδα" και για το βιβλίο του "Άρια- ο κόσμος από την Αρχή".