Penguin Little Black Classics: Η χαρά του βιβλιοφάγου- 80 βιβλία με 1 ευρώ το καθένα!

Περίληψη: Μια είδηση που ήρθε να ταράξει τα νερά του εκδοτικού και λογοτεχνικού κόσμου έκανε την...

Μια είδηση που ήρθε να ταράξει τα νερά του εκδοτικού και λογοτεχνικού κόσμου έκανε την εμφάνισή της πριν μια εβδομάδα. Ο λόγος για την ανακοίνωση του εκδοτικού οίκου Penguin Books, που με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων λειτουργίας του, αποφάσισε να το γιορτάσει κάνοντας ένα πολύ ξεχωριστό δώρο στους αναγνώστες του σε όλον τον κόσμο. Και τι καλύτερο δώρο από το να προσφέρει 80 από τα κορυφαία βιβλία της συλλογής Penguin Classics , σε μια τιμή που ξεπερνάει ακόμα και το πιο τρελό όνειρο ενός...βιβλιοφάγου! Κάθεστε; Το κάθε βιβλίο θα κοστίζει όχι 10, ούτε 5, αλλά 1 ευρώ! Μια τέτοια ξεχωριστή είδηση, βεβαίως, είχε και τις αντίστοιχες ξεχωριστές...αντιδράσεις! Σύσσωμοι οι χρήστες των social media, έσπευσαν να προωθήσουν και να σχολιάσουν την ανάρτηση του εκδοτικού οίκου· η δημοσίευση στο facebook κατάφερε να συγκεντρώσει 5000 likes και πάνω από 600 κοινοποιήσεις, ενώ η αντίστοιχη του twitter έφτασε το 1,5 εκατομμύριο σε feeds! Και το reddit, όμως, πήρε "φωτιά", αφού η είδηση είναι η 5η δημοφιλέστερη με 1700 upvotes και 200 σχόλια, ενώ πάνω από 20.000 χρήστες συνδέθηκαν απευθείας στην ιστοσελίδα του Penguin Books.

Η ίδια η ιστοσελίδα, μάλιστα, ήταν αυτή που φάνηκε να κερδίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων! Μπαίνοντας κανείς στη σελίδα littleblackclassics.com, βλέπει σε μαύρο φόντο την προσομοίωση ενός χρονόμετρου, μόνο που το δείκτη έχει αντικαταστήσει ο πιγκουίνος-έμβλημα του εκδοτικού οίκου. Καθώς γυρίζεις με το ποντίκι τον πιγκουίνο σε διαφορετικές κατευθύνσεις, παρατηρείς με έκπληξη πως αντί για λεπτά της ώρας, δείχνει ένα διαφορετικό κάθε φορά τίτλο βιβλίου από τα 80 "Little Black Classics", όπως είναι το όνομα της σειράς, αλλά και μια γνωστή φράση από το κάθε έργο, εάν το επιλέξεις!

Και βέβαια πρόκειται για εμβληματικά έργα σπουδαίων συγγραφέων, όπως ο Leo Tolstoy, o Fyodor Dostoyevsky, o Gustave Flaubert, o Guy de Maupassant, η Emily Brontë και η Jane Austen μεταξύ άλλων, ενώ με έκπληξη κάποιοι θα διαπιστώσουν την ύπαρξη έργων και μεγάλων Ελλήνων συγγραφέων της αρχαιότητας και όχι μόνο, όπως ο Πλάτωνας, ο Αίσωπος, ο Σοφοκλής , η Σαπφώ, ο Ηρόδοτος, ο Όμηρος και ο Καβάφης.978014139831097801419802259780141397702             Μάλιστα στην πολύ επιτυχημένη μέχρι στιγμής καμπάνια για την προώθηση της σειράς "Little Black Classics", πρόκειται να ενταχθεί εκτός από συνεργασίες με κορυφαίους ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς, όπως το BBC, αλλά και το Πανεπιστήμιο Τεχνών της Αγγλίας, και μια ενέργεια που σίγουρα θα κερδίσει και των πιο δύσπιστο, αφού η Penguin Classics, σκοπεύει την ημέρα έκδοσης της σειράς να συνεργαστεί με την British Airways, προκειμένου ένας τυχερός αναγνώστης που θα επιλέξει να διαβάσει τη συλλογή των βιβλίων, να κερδίσει δύο αεροπορικά εισιτήρια!Μ'αυτά και μ'αυτά, λοιπόν, το μόνο που έχουμε να κάνουμε εμείς οι βιβλιοφάγοι, μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου, οπότε και θα κυκλοφορήσει η σειρά είναι να... περιμένουμε!Μπορείτε να τα προ-παραγγείλετε εδώ.  Διαβάστε επίσης στο Public BlogΤα καλύτερα νέα παιδικά παραμύθια για παιδιά από 4 έως 7 ετών!